Megengednéd, hogy anyósod elmenjen hozzátok karácsonykor így?
Pár napig, 9-es? Ez majdnem KÉT HÉT!
3-4 nap max, utána mindenki mehet nyugodtan.
Nem bunkóságból, hanem mert nem fogok két héten keresztül még egy emberre sütni-főzni és a dolgaihoz alkalmazkodni - jöjjön az anyós, vagy apám. Nem, bocs, főleg karácsonykor.
Egyébként nem is értem, nekem nem lenne pofám 10 napra odacuccolni máshoz, még úgy sem, hogy az ételemet én intézem az érzékenységem miatt.
De más a bioritmusunk, én pl korán kelő vagyok. Most akkor üljek a szobában étlen-szomjan 9-ig, mert a másik csak akkor ébred? Hát, kösz nem, akkor nézek airbnb-t vagy bármi, és látogatóba! átmegyek a rokonhoz, nem ott dekkolok majdnem két héten keresztül.
Lányunk és vejünk most készülnek külföldre, (két hely között gondolkoznak még, hogy melyiket válasszák). Mi már eldöntöttük a férjemmel, hogy ha valamikor majd megyünk hozzájuk, akkor az úgy lesz, hogy foglalunk szállást ott közel valahol, és nap közben találkozunk, programozunk, nyilván náluk is leszünk, de nem cuccolunk a nyakukra. Másképpen el sem tudnám képzelni.
Régebben biztosan másképpen volt, emlékszem, a nagymamámnál hetekig hédereztek a németországi rokonok.
Nehéz helyzet, örülök, hogy nálunk nincs ilyen..
Legközelebb mindenképp inkább tavasz/nyár/ősz akármilyen másik időpontot beszélnék meg látogatásra nem a Karácsonyt.
Most pedig valóban a szállás lenne a jó megoldás, napközben programok. Valaki írt a napirendet, hogy előre megbeszélné melyik nap mi, szerintem ez korrekt. Illetve más családtagokkal nem tud találkozni? Az sokat segítene, akkor mégiscsak lenne egy kis nyugalmatok nektek is. És ettől függetlenül más családtagokat és barátokat is meglátogatnék ugyanúgy, csak azért mert ő messziről jön, azért ezt akkor sem hagynám ki karácsonykor.
Ezért is mondom, legközelebb ne év végére maradjon az évi egyszeri látogatás, mindenki jobban jár.
Szegeny anyosod! Egesz evben nem latta a gyereket es az unokait, ti meg 10 napot nem birnatok ki vele.
De amikor meghal az orokseg jo lesz!:)
10 napot pont az ünnepekkor...
És akkor senki más rokonhoz ne menjenek látogatóba se karácsonykor se szilveszterkor, vagy pedig hurcolják magukkal anyóst kb idegenek otthonába? Vagy ezt hogy kellene elképzelni?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!