Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Miért ekkora probléma, hogy...

Miért ekkora probléma, hogy megtermelek magunknak mindent, amit csak tudok?

Figyelt kérdés
Városban élek, kertes házban. Van férjem és gyerekeim. Igyekszem olyan ételt tenni eléjük ami jobb a bolti vackoknál. Csirkét, libát, kacsát tartok. Nem csak a tojasert hanem mert a bolti csikre húst nem tudjuk megenni. Lekvárokat, bedotteket, száraz tésztát készítek, alkalmanként kenyeret sütők. Anyosomék teljesen ki vannak akadva rám, szidnak mint a bokrot, hogy a kertet elcsufitottam a paradicsomokkal és az egyéb haszonnövényekkel mert konyhakertet csináltam a viragoskertből. Szidnak a baromfik miatt, hogy szemetesek és nem éri meg tartani őket. Nyilván én is tudom, hogy drága a kukorica meg a búza de nem eladom hanem megtesszük. Párszor azért kaptam már célzást hogy jó lenne egy két tyúk nekik is konyhakészen de ők inkább megveszik a boltban és nekem is inkább azt kellene ennem nem ilyen hulyesegekkel foglalkoznom. A szép viragoskertben pedig biztos örömömet lelném. Én már nem tudom, hogy mit csináljak, évek óta hallgatom tőlük a hülyeségeket. Hogyan adjam a tudtukra ha se a szép se a csúnya szó nem használ, hogy nekünk így a jó és megnyugtató számunkra hogy mindig van etelunk nem egy kiló husert szaladgálunk minden nap a boltba.
2022. aug. 2. 05:58
1 2 3 4 5 6
 41/52 anonim ***** válasza:
54%

"Jelen esetben a 2. pont az, ami a leginkább a problémát jelenti. Az ő "élettapasztalatuk" igazából nem más, mint a saját életstílusuk, és preferenciáik ráerőltetése egy más életstílust képviselő emberre."

Ezzel én is tisztában vagyok, hiszen már évszázadokkal ezelőtt is éltek olyan városi emberek, akiknek nem volt lehetőségük maguknak termelni a napi betevőjüket. De valahogy mégis hozzájutottak.

2022. aug. 4. 10:03
 42/52 anonim ***** válasza:
100%
Miért fontos a véleménye? Miért számít neked, hogy mit gondol rólad? Miért anyósnak akarsz megfelelni, amikre pontosan tudod, hogy miért vannak az állatok, miért vannak a zöldségek. Anyós vegye csak a permetes, gombaölős ízetlen zöldségeket a Tescoban. Az az ő döntése, az ő felelőssége. Te már nem csak magadért vagy felelős, hanem a családodért: gyerkeidért. Szerintem meg igenis hatalmas szó ez a gazdálkodás, én panelben élek, és tényleg becsülöm, aki munka után még kimegy a kertbe dolgozni, mert el sem tudom képzelni micsoda hatalmas munka az!
2022. aug. 6. 21:47
 43/52 A kérdező kommentje:
Köszönöm a valaszaitokat! Többen félreértettétek. Nem arról van szó, hogy még akarok felelni nekik mert amit az évek alatt tették velem már erről letettem. Én az ő szemükben sosem leszek jó asszony. Pedig én sosem bántottam őket. Én is tudnék az O életükben kivetni valòt találni de ha nekik így jó akkor nekem is. De azt nem tudom, megérteni, hogy olyan dolgokba akarnak beleszòlni ami nekünk megfelelő. Most is felhozták a témát. Elmondtam, hogy eddig is így volt és eztán is így lesznek a dolgok mert nekünk ez a megfelelő. Az agyvérzés kerülhetett a választól megint, hogy ők idősebbek jobban tudják. Mielőtt óriási perpatvart csináltam volna, mert az agyam felforrt, felálltam és eljöttem a gyerekekkel a családi ebédről és megmondtam, hogy akkor jövök legközelebb, hogyha ez a témát lezártnak tekintik. Azóta a gyerekeket nevelem rosszul, mert nem az idősek tiszteletére tanítom. A napokban várom a folytatást.
2022. aug. 7. 06:16
 44/52 anonim ***** válasza:
91%

A férjed sosincs benne a történetben. Mindig némán tűri hogy így beszélnek veled?

Ne haragúdj meg de egy igazi balf4sz. Nem te vagy a rossz asszony, a férjedben nincs semmi férfi vonás. Én megmondtam volna nekik hogy ne kritizálják milyen anya vagyok, hiszen nekik nem sikerült férfit nevelni a pici fiúkból. Szégyen hogy neked kell férfinak lenni mellette.

Egy bio vibrátor, max annyi funkciója van..ha van 🤔😂

2022. aug. 7. 06:47
 45/52 A kérdező kommentje:
Sajnos tűri....
2022. aug. 7. 07:03
 46/52 anonim ***** válasza:
100%
Ne hagyd magad, értelmes nőnek tűnsz a válaszaid alapján. Röviden határozottan válaszolj neki, lássák érezzék, hogy tényleg lezárt dolog, amit folytatni akarnak. Nekünk így jó, mi így csináljuk, kérlek többet ne hozzátok fel a témát.
2022. aug. 7. 09:09
 47/52 anonim ***** válasza:
100%

"Ha ti is szeretnétek saját kertet tudok ajánlani könyveket, nem kell ilyen látványosan irigykedni."

"Azért megenni jó volna? Ezek után ne számítsatok rá, hogy kaptok belőle!"

2022. aug. 7. 09:20
 48/52 anonim ***** válasza:
100%

A saját szüleimmel játszottam el:

Rendszeresen belém kötöttek. Amikor elegem lett azonnal felálltam és távoztam. (Akkor is ha ők voltak nálunk.) Gyorsan levették, hogy ha látni akarnak, akkor nem érdemes belém kötni. A dolog kulcsa, hogy a párod is veled menjen.

2022. aug. 7. 10:21
 49/52 anonim ***** válasza:
100%
Ja, csak a párja tuti nem menne vele. Én nem járnék anyósékhoz inkább. Az otthon termelt dolgokból pedig nem adnék a páromnak. Hallgatás beleegyezés, ha némán tűri hogy szidnak akkor egyetért velük. Ha annyira rossz az otthon megtermelt étel, akkor ne egyen belőle. Vegyen, csináljon magának.
2022. aug. 7. 10:52
 50/52 anonim ***** válasza:
86%

#31 "Nem a pénzügyi nyereségről szól."

De arról is.

Egy csomag vetőmag kb. 200 forint. (Igen, vannak 100 forintért is, meg ötezerért is.) De szigorú értelemben véve többet nem is kell rá költeni. Esetleg ha öntözni kell, akkor a víz árát még hozzávehetjük, de nálunk van egy ezer literes tartály, abba gyűlik az esővíz, elenyésző az, amikor a benti vizet kell öntözésre használnunk.

Igen, munka az van vele. De sz szintén nem mutatkozik meg kiadásként. Ha most ezt piacra akarnánk vinni, akkor nyilván más lenne a helyzet, mert akkor már a befektetett munka díját is vissza szeretnénk kapni, de ameddig magunknak termelünk, addig a munka után sem kell bérkültséget fizetnünk. ;-) Ami pedig a terményeket illeti: 5-10 szál retek a boltban 500 forint. (Fajtától függően több is lehet.) Egy kisebb sárgadinnye már egy ezres. Egy fürt szendvicsparadicsom 700-800 Ft. A fejeskáposztának is közel 500 forint kilója. Szóval ott tartunk, hogy vetőmagokra kiadtunk párezer forintot, egy étkezéskor meg nyerünk kb. 500-at. Még egy 20 éve lehetett volna azt mondani, hogy anyagilag nem biztos, hogy megéri (ha a vele járó munkát és macerát is belevesszük), de olyan zöldségárak mellett, amik most vannak? Nem túlzok, ha idén százezer forint körülire tippelem a megtermelt termények piaci értékét. És ne gondoljatok valami hű, de nagy kertre, egy szokványos falusi házról beszélünk.

2022. aug. 7. 10:59
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!