Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Duuurva anyós problémával...

Duuurva anyós problémával állok szemben. Napi szinten gyomor idegem van, és a sírás gyötör. Könyörgöm, valaki segítsen! Mit javasolnátok?

Figyelt kérdés
Adott egy szuper szülőpáros, megvan a véleményük mindenről, és csak úgy jó bármi is, ahogyan azt Ők csinálják. Főleg az Anyuka! Ez már önmagában bosszantó, ugyebár. Vettünk egy házat, egy városban lakunk majd, de azért megvan a 1,5-2 km távolság. (Utólag már bánom, nagyon kevésnek gondolom.) A házat hitelből vettük, babavárót is vettünk fel. Anyós és após a házat mindig úgy említik, amióta csak megvettük, hogy az a kisfiuké. Ma megkérdezték, hogy elkísérem-e őket a házhoz, mert elmennek megint megnézni. Ez is nagyon bosszantó... Most ott tartunk, hogy kijelentették, hogy a városban a házunkhoz jár egy kert, nem túl nagy, szokásos városi, és hogy ők azt művelni szeretnék, majd ültetni fognak oda, megengedjük-e? Anyós azért szeretné ennyire szerintetek is, hogy bármikor átjöhessen? Azzal érvelt, hogy kell nekik a termés, mert drágaság lesz a háború miatt... Még nem jelentettem be nekik, hogy babát tervezünk, dolgozunk rajta, de rettegek, hogy mit szólna hozzá, ha terhes lennék. Még folynak a munkálatok, be sem költözünk, majd csak nyáron, de Ők már kitalálták, mit ültetnek a Mi kertünkbe. Férjem persze megengedte nekik. Én utaltam rá, hogy nekünk nincs időnk, energiánk, PÉNZÜNK ezzel foglalkozni, nem fogom locsolgatni, ápolni a termést. Ami nekem meg a férjemnek elég, azt megveszem a boltba, ami 3 perc sétára van a házunktól, a belvárosban. Ők mondták, hogy De nekik is kell a termés, majd ők beültetik a kertet, és adnak nekünk is, letudom majd fagyasztani a zöldségeket. Anyós életében nem főzött fagyasztott zöldségekből. Én sem szeretnék! De olyan földet sem akarok művelni, ami a saját földem, más hasznával, termésével... mondtam nekik, hogy én addigra már "mással" szeretnék foglalkozni, utaltam itt a babára. Jelenleg anyósékkal lakunk, ameddig nem tudunk beköltözni. Sajnos még mindig úgy látom, nem vágták el a köldökzsinórt a férjem és az Anyja között, párom puszilgatja, ölelgeti, mint engem, mert ha nem, anyuka vágja a fejeket, és van, amikor úgy megsértődik, hogy napokig képes nemszólni a Fiához, ha nem az van, amit Ő kitalált. Após kérdezte az anyóst, hogy mit fognak csinálni ebben a nagy házban, ha elköltözünk, erre Anyós kijelentette, hogy örül, mert tudja, hogy haza fog járni a kisfia, nem is igazán költözik el, csak máshol alszik majd. Még jó, hogy nem vagyok még terhes, ezektől már 20x elvetéltem volna. :( Anyós mondta múltkor, mikor próbáltam vele beszélni a problémáimról (arról,hogy introvertáltként nekem nagyon nehéz nyitnom, leülni mosolygós vasárnapi ebédre vele, meg plussz 6 személlyel -ami mindig sültkrumpli rántotthús- (vegetáriánus vagyok), hogy vagy megszokom, vagy megszököm. Szerintetek normális? Még fürdés közben is bejárkálnak beszélgetni egymáshoz... Undorító. Mert Ők családcentrikusak... azok hát!! Akárhányszor takarítok, utána újra takarít. Akárhányszor elpakolok, ismét elpakol. Még azt is nézi, ha a konyhában csinálok valamit, egyből próbál okoskodni. Tudom, bírnom kell, mert csak az Ő házukban lakunk még, de nem bírom már. Megkértem, ne mosson rám, mert 60 fokon mossa a selyem blúzomat is, ami persze tönkre is ment, majd beb*ssza a szárítógépbe is. Erre mit csinál? Összeszedi a ruháim, és mossa. Szépen megkérem valamire, mintha meg sem hallaná. Direkt csinálja, igaz? Férjem szerint túlreagálom, az anyja csak jót akar, ezeket csak beképzelem. Mindig ez van. Félek, rosszabb lesz, ha már az új házban lakunk a Férjemmel. Attól tartok, rámegy a házasságunk. Sajnos a teherbeesés sem fog menni, attól tartok, túl nagy stressz ér napi szinten miattuk (is). Segítsetek kérlek!!!

2022. márc. 13. 17:00
1 2 3 4 5 6 7
 1/62 anonim ***** válasza:
98%
Válás, nehogy ide gyereket szülj!
2022. márc. 13. 17:05
 2/62 anonim ***** válasza:
97%
Ajjaj. Szerintem gondold még át azt a babaprojektet.
2022. márc. 13. 17:06
 3/62 A kérdező kommentje:
Nekem a baba a legnagyobb vágyam a világos. Ezért nagyon nehéz a döntés. :( Nagyon szeretem a Férjem, de van egy olyan érzésem, nem lesz képes elszakadni az Anyjától, kileszek idegileg, ha elvárja majd Tőle, hogy oda járjon hozzá ebedélgetni, meg hétvégente, én meg majd a szép új házunkban egyedül leszek. Jó barátomék mondták, hogy várjuk meg, míg elköltözünk, utána jobb lesz. Nem tudom, lehetséges ez egyáltalán? :( Félek, hogy a Férjem nem áll ki mellettem, ha elmondom neki, ez engem mennyire zavar.
2022. márc. 13. 17:10
 4/62 anonim ***** válasza:
98%

Nem az anyósod a probléma!

Beszélgess el a férjeddel, hogy ne műveljék a kerteteket, nem hiányzik, hogy minden nap átjöjjenek, vetni, kapálni, gazolni, locsolni stb. Jó lesz ott a fű, 1 cseresznyefa, pár virág, és hinta a gyereknek. Nem értem, hogy házvásárlás előtt miért nem tisztáztátok a férjeddel, hogy akartok élni, kizárt, hogy ez most derült ki számodra. Ha így van, az nagyon szomorú.

2022. márc. 13. 17:14
 5/62 anonim ***** válasza:
96%
Hát ne haragudj, de én nem értem hogy tudtál egy ilyen családba beházasodni, meg hozzámenni anyuci kisfiához. Ez még mindig az anyja csecsét szopja, és fogja is míg meg nem murdel a vénasszony. A házba is szépen betelepednek majd, és mivel a férjed anyuci kisfia, oda is fognak költözni idővel, hogy ne legyenek egyedül. Szerintem menekülj.
2022. márc. 13. 17:18
 6/62 anonim ***** válasza:
96%

Ezt már rég elcseszted, de azért még nincs veszve semmi. El lehet válni.

Az életed már most pokol, de nehogy azt hidd, hogy a költözéssel jobb lesz. Nem lesz jobb, rosszabb lesz.

Anyóshoz eleve nem költözünk, anyuci kisfiának pedig nem szülünk. Mégis mit vársz? Se a költözés, se a gyerek nem fogja megoldani a problémáidat. Csak még jobban megnehezíti.

2022. márc. 13. 17:20
 7/62 anonim ***** válasza:
97%
Férfiként, férjként és apaként nem értem meg az ilyen férfiakat. Szeretem a szüleimet, de ez nekem is sok lenne. Mi a nagyszülői házat vettük meg apámtól. Két testvérem van, nem szerettem volna, ha ebből baj lenne, így piaci árat fizettünk érte. Vagyis csak a kétharmadát, mert apám azt elengedte, a maradék pénzt meg odaadta a testvéreimnek. Utána nálunk is próbálkoztak, úgy kezelték mintha még az övék lenne, így ki kellet őket osztanom. Volt pár hónap mosolyszünet, de már megoldódtak a gondok. Felfogták, hogy ők már csak vendégek itt a mi házunkban.
2022. márc. 13. 17:21
 8/62 anonim ***** válasza:
24%

Azt mondod, ők nem tudnak leválni a gyerekükről, de a jelek szerint ti sem tudtok leválni róluk, ha nem önállóan éltek, hanem a nyakukra költöztél.

Ők megengedték, hogy odaköltözött hozzájuk, te meg szidod, gyalázod, leszólod őket és panaszkodsz, mert alkalmazkodni kell. Hát ez ilyen, akkor költöztetek volna külön, nem lenne ilyen probléma.

Nem azt mondom, hogy mindent meg kell engedni, de egy kicsit több hála lehetne benned, hogy megengedték, hogy odaköltözz és spóroljatok.

2022. márc. 13. 17:27
 9/62 anonim ***** válasza:
97%
Minden vágyad egy gyerek? Hát örülj, hogy még nincs! Akkor neked végképp lőttek! Nagyon komolyan beszélj a férjeddel és ha semmi változás akkor sajnos szakítás. Tudod mit? Várj még hozzászólásokat aztán mutasd meg neki a kérdéseddel együtt. Ja és F vagyok.
2022. márc. 13. 17:28
 10/62 anonim ***** válasza:
97%

A ferjednek kellene leállítsni az anyját. Ha ezt nem teszi, elgondolkozhatsz a jövőn...

Nem derült ki házassag előtt h ilyenek?

2022. márc. 13. 17:29
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!