Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Duuurva anyós problémával...

Duuurva anyós problémával állok szemben. Napi szinten gyomor idegem van, és a sírás gyötör. Könyörgöm, valaki segítsen! Mit javasolnátok?

Figyelt kérdés
Adott egy szuper szülőpáros, megvan a véleményük mindenről, és csak úgy jó bármi is, ahogyan azt Ők csinálják. Főleg az Anyuka! Ez már önmagában bosszantó, ugyebár. Vettünk egy házat, egy városban lakunk majd, de azért megvan a 1,5-2 km távolság. (Utólag már bánom, nagyon kevésnek gondolom.) A házat hitelből vettük, babavárót is vettünk fel. Anyós és após a házat mindig úgy említik, amióta csak megvettük, hogy az a kisfiuké. Ma megkérdezték, hogy elkísérem-e őket a házhoz, mert elmennek megint megnézni. Ez is nagyon bosszantó... Most ott tartunk, hogy kijelentették, hogy a városban a házunkhoz jár egy kert, nem túl nagy, szokásos városi, és hogy ők azt művelni szeretnék, majd ültetni fognak oda, megengedjük-e? Anyós azért szeretné ennyire szerintetek is, hogy bármikor átjöhessen? Azzal érvelt, hogy kell nekik a termés, mert drágaság lesz a háború miatt... Még nem jelentettem be nekik, hogy babát tervezünk, dolgozunk rajta, de rettegek, hogy mit szólna hozzá, ha terhes lennék. Még folynak a munkálatok, be sem költözünk, majd csak nyáron, de Ők már kitalálták, mit ültetnek a Mi kertünkbe. Férjem persze megengedte nekik. Én utaltam rá, hogy nekünk nincs időnk, energiánk, PÉNZÜNK ezzel foglalkozni, nem fogom locsolgatni, ápolni a termést. Ami nekem meg a férjemnek elég, azt megveszem a boltba, ami 3 perc sétára van a házunktól, a belvárosban. Ők mondták, hogy De nekik is kell a termés, majd ők beültetik a kertet, és adnak nekünk is, letudom majd fagyasztani a zöldségeket. Anyós életében nem főzött fagyasztott zöldségekből. Én sem szeretnék! De olyan földet sem akarok művelni, ami a saját földem, más hasznával, termésével... mondtam nekik, hogy én addigra már "mással" szeretnék foglalkozni, utaltam itt a babára. Jelenleg anyósékkal lakunk, ameddig nem tudunk beköltözni. Sajnos még mindig úgy látom, nem vágták el a köldökzsinórt a férjem és az Anyja között, párom puszilgatja, ölelgeti, mint engem, mert ha nem, anyuka vágja a fejeket, és van, amikor úgy megsértődik, hogy napokig képes nemszólni a Fiához, ha nem az van, amit Ő kitalált. Após kérdezte az anyóst, hogy mit fognak csinálni ebben a nagy házban, ha elköltözünk, erre Anyós kijelentette, hogy örül, mert tudja, hogy haza fog járni a kisfia, nem is igazán költözik el, csak máshol alszik majd. Még jó, hogy nem vagyok még terhes, ezektől már 20x elvetéltem volna. :( Anyós mondta múltkor, mikor próbáltam vele beszélni a problémáimról (arról,hogy introvertáltként nekem nagyon nehéz nyitnom, leülni mosolygós vasárnapi ebédre vele, meg plussz 6 személlyel -ami mindig sültkrumpli rántotthús- (vegetáriánus vagyok), hogy vagy megszokom, vagy megszököm. Szerintetek normális? Még fürdés közben is bejárkálnak beszélgetni egymáshoz... Undorító. Mert Ők családcentrikusak... azok hát!! Akárhányszor takarítok, utána újra takarít. Akárhányszor elpakolok, ismét elpakol. Még azt is nézi, ha a konyhában csinálok valamit, egyből próbál okoskodni. Tudom, bírnom kell, mert csak az Ő házukban lakunk még, de nem bírom már. Megkértem, ne mosson rám, mert 60 fokon mossa a selyem blúzomat is, ami persze tönkre is ment, majd beb*ssza a szárítógépbe is. Erre mit csinál? Összeszedi a ruháim, és mossa. Szépen megkérem valamire, mintha meg sem hallaná. Direkt csinálja, igaz? Férjem szerint túlreagálom, az anyja csak jót akar, ezeket csak beképzelem. Mindig ez van. Félek, rosszabb lesz, ha már az új házban lakunk a Férjemmel. Attól tartok, rámegy a házasságunk. Sajnos a teherbeesés sem fog menni, attól tartok, túl nagy stressz ér napi szinten miattuk (is). Segítsetek kérlek!!!

2022. márc. 13. 17:00
1 2 3 4 5 6 7
 31/62 anonim válasza:
91%

Sajnálom a helyzetedet. :( A mai világ az extrovertáltaké, egy introvertált szinte "láthatatlan" mindenhol. Az anyódod, gondolom, határozott, erőteljes nő lehet, ezért is vesz semmibe téged, mert csendesebb vagy, akkor elfogadóbb is.

Agyrém, amiket művel egyébként. Azt gondold át, hogy ilyen feszültségben akarod élni a mindennapjaidat? Munka után kettesben lennél a férjeddel, csinosítgatnátok a házatokat stb., az anyós meg érkezik és okoskodik bele mindenbe?!

Én is ilyen voltam, mint te, nekünk a férjemmel mára azt mondhatom, sikerült megoldani a helyzetet, nem kevés beszélgetés, veszekedés árán.

Két dolgot tehetsz szerintem ebben a helyzetben:

1. Elmondod az érzéseidet, gondolataidat a férjednek őszintén, ahogyan ide is leírtad (anyóst nem szidva, csak a tényeket, mik zavarnak). Megbeszélitek.

2. Ha nagyon nem hajlik a változtatásra a férjed (igen ő, és nem az anyja, neked vele semmi dolgod, úgysem lesz annak foganatja, ha neki mondod el a sérelmeidet), ajánld fel neki, hogy akkor ez neked nem fog működni így, bármennyire is szereted őt, állandó feszültségben pedig nem lehet élni (pláne ha babát is terveztek). Visszamész a szüleidhez egy időre, gondolja át a hogyan tovább-ot.

2022. márc. 16. 14:09
 32/62 anonim ***** válasza:
61%

"Ha ők annyira veteményezni akarnak lehet minden városban bérelni egy kis parcellát ahol tudnak egy kis telken veteményezni. Menjenek oda! Nemhogy majd minden nap többször valamilyen ürüggyel oda fog járni a nyakatokra"

Mondjuk, ennyi erővel a kérdezőnek is mondhatta volna az anyósa, hogy ha felnőtteset akár játszani és együttélni a párjával, akkor minden városban lehet lakás bérelni, menjenek oda! Nemhogy minden ürüggyel odaköltözzön a nyakukra, ahogy megtették.

Ezzel nem azt mondom, hogy okés, amit anyós most csinál, de azért durva, hogy ő befogadta a kérdezőt a saját otthonába, gondolom nem húzza le anyagilag (különben nemigen spóroltak volna össze házra), biztos ő is alkalmazkodott, elnézett dolgokat a saját privát szférában, és akkor a kérdező ilyen minden sz*rnak elhordja mégis az anyósát

2022. márc. 16. 15:14
 33/62 anonim ***** válasza:
94%
Ilyen anyóssal én nem 2 km-re, hanem szerintem Dél-Amerikába költöznék... ennek nem lesz jó vége, mert statisztaként kezelnek a saját házasságodban, és szinte biztosan az anyós miatti szorongásod miatt nem jön össze a baba. Itt valami nagy változásra lenne szükség, hogy minden helyre kerüljön.
2022. márc. 16. 17:16
 34/62 A kérdező kommentje:
Húha... Volt aki belekötött a helyesírásomba. Azt kell mondanom, nagyon ügyes vagy, ez azért hatalmas intelligenciára vall... Szuperül megragadtad a lényeget. Ha esetleg nem lenne elég egyértelmű, abszolút nem tartok igényt az ilyen kommentekre, máshová írd a baromságaid, légy oly kedves.🥰
2022. márc. 18. 12:20
 35/62 A kérdező kommentje:

Azok, akik valóban hasznos hozzászólásokkal, tanácsokkal tiszteltek meg: Szuperek vagytok, igazán köszönöm Nektek!

A válaszom azoknak, akik már-már élősködőnek, hálátlannak neveztek:

A teljes előzménysort bár nem írtam le, egy-két dolgot kiemelnék.

Egyáltalán nincs bennem hálátlanság, sőt. Én mindig alkalmazkodtam, még a legmegalázóbb helyzetekben is! Sokszor megkérdezem Anyóst, segítsek-e, mindig leteremtett, leszidott, hogy én ne segítsek neki semmiben, ő tökéletesen boldogul egyedül. Csak Tőlem nem fogad el segítséget.

Én már réges régen elszerettem volna költözni, nem engedték, hogy albérletbe menjünk!! Így igaz! A párom kérésére költöztem oda, spórolni nem tudtunk semmit, sőt!! Elég sok ideig anyagilag támogatta a szüleit a párom, tehát mindenkinek volt ott pénze, csak nekünk nem a Férjemmel, ahogy írtam, hitelből vettük a házat is. De gondolom ezért nem is szeretnék, ha 100%-ban önálló életet élnénk.

2022. márc. 18. 12:32
 36/62 A kérdező kommentje:
Az általatok leírt tanácsok alapján arra a döntésre jutottam, hogy a Férjemmel beszélek. Ez meg is történt ma, Ő is nagy problémának látja ezt, de nem akart eddig megbántani senkit, Ő úgy látja, a probléma az, hogy még mindig nem tudtunk külön életet kezdeni, és szerinte amint elköltözünk onnan, megoldódik ez a rivalizálás. Milliószor mondtam neki, hogy társaságban az Édesanyja nagyon kedvesnek tűnik, de ha egyedül vagyunk, sokszor belém rúg, és csúnyán odaszól, borzasztó flegma és lekezelő velem. Elmondta nekem, beszéltek problémákról, bár konkrétan nem mondta ezt így ki, de Férjem szerinte féltékeny rám, hogy én még fiatal vagyok, előttem a jövő, csinos vagyok, van kedvem főzni, takarítani stb. :) Rivalizál velem. Szerencsére azért látta a jeleket Ő is, de nem gondolta, hogy ez ennyire elfajul, és ennyire szíven üt a dolog. Eléggé érdekes... Mindenesetre nem volt nehéz dolgom, úgy érzem így megleszünk. A kertet pedig nem művelhetik, semmi szín alatt, megbeszéltük, hogy nem kell a nyakunkra járni hívatlanul, kulcsot pedig semmi esetre sem kapnak tőlünk. Eddig hátráltattak minket, főleg a Férjem, ma tudtam meg, hogy kérdőre is vonták, miért akar ilyen hamar már költözni, fiatal még, ráér, ne hozzon elhamarkodott döntéseket stb. Nevetséges. Lassan 30 éves a férjem, és eddig érzelmileg és anyagilag is sakkban tartotta az Édesanyja. Ennek vége. Ő is változtatni szeretne, ezt egyértelműen a tudtomra adta.
2022. márc. 18. 15:25
 37/62 anonim ***** válasza:
91%
36-os Ez jól hangzik, remélem tartjátok is magatokat ehhez, lesz vele harcotok, fontos az összefogás. A jövőre nézvést meg legközelebb ne így csináld, hogy akkor kezdesz el a férjeddel kommunikálni, amikor már fuldokolsz a problémától, hanem amikor még kicsiben megoldható.
2022. márc. 18. 15:46
 38/62 anonim ***** válasza:
81%

Mi az, hogy nem engedtek elköltözn

Minek játsszátok a felnőttet, ha ilyen szinten a szülők parancsolnak nektek?

2022. márc. 18. 15:50
 39/62 anonim ***** válasza:
34%

38# hiszen még írni sem tud tisztességgel. Amire kvázi büszke külön erre szánt egy monológot.

Kérdező, Neked Nem Tanácsra, Hanem Magyar Nyelvre Tanító Tanárra van Szükséged. Sem Tartalmi, Sem Formai Szempontból Nem Sajátítottad El Tisztességgel az Anyanyelvedet.

(Valamiért mégis magadnak érzed, 38 hozzászólásból elsőként ezt emelted ki. Remélem sikerült nyomot hagynom benned és a főneveket mondaton belül mostantól nem írod nagybetűvel. Nekem ennyi elég.)

2022. márc. 18. 16:12
 40/62 A kérdező kommentje:
39-es. Irigylésre méltó egy személyiséged van, sziporkázik ismét az intelligenciád. Tudod én azt tanultam, hogy a hülyéknek mindig adjunk igazat, szóval rendben van, igazad van. 😊 Biztos vagyok benne, hogy mindenki, aki "jó" értékeléseket adott a válaszaidra hasonlóképp vélekedik személyedről. Remélem nyomot hagytam benned. Sajnálom, mert biztos vagyok abban is, hogy se kutyád, se borjad, és itt éled ki a mentális betegséged... vagy ami még rosszabb lenne, ha kiderülne, hogy Te is egy csodálatra méltó anyós vagy após vagy, aki szintén ilyen modorral tiszteli meg a gyermeke párját, és bántja a pici lelki világod, mert magadra ismertél. Felsőbbrendűnek érzed magad gyakorlatilag a semmiért. Azt gondolod, hogy ez még figyelemreméltó viselkedés 2022-ben, hát ennél vannak nagyobb problémák is, de Te sem vagy normális, ne haragudj, minden tisztelettel. Hozd rendbe az életed, nálad nagyobb van baj, mint nálam, az is biztos. 😇 Béke legyen veled és sajnálom a családtagjaid, már ha vannak egyáltalán, remélem ők több pozitív energiát kapnak tőled, mint én. Ha nincsenek, azt viszont teljesen megértem. 🙂 Én sem szaporodnék a helyedben. 😀
2022. márc. 18. 18:22
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!