Miért ekkora probléma, hogy megtermelek magunknak mindent,
amit csak tudok?
Figyelt kérdés
Városban élek, kertes házban. Van férjem és gyerekeim. Igyekszem olyan ételt tenni eléjük ami jobb a bolti vackoknál. Csirkét, libát, kacsát tartok. Nem csak a tojasert hanem mert a bolti csikre húst nem tudjuk megenni. Lekvárokat, bedotteket, száraz tésztát készítek, alkalmanként kenyeret sütők. Anyosomék teljesen ki vannak akadva rám, szidnak mint a bokrot, hogy a kertet elcsufitottam a paradicsomokkal és az egyéb haszonnövényekkel mert konyhakertet csináltam a viragoskertből. Szidnak a baromfik miatt, hogy szemetesek és nem éri meg tartani őket. Nyilván én is tudom, hogy drága a kukorica meg a búza de nem eladom hanem megtesszük. Párszor azért kaptam már célzást hogy jó lenne egy két tyúk nekik is konyhakészen de ők inkább megveszik a boltban és nekem is inkább azt kellene ennem nem ilyen hulyesegekkel foglalkoznom. A szép viragoskertben pedig biztos örömömet lelném. Én már nem tudom, hogy mit csináljak, évek óta hallgatom tőlük a hülyeségeket. Hogyan adjam a tudtukra ha se a szép se a csúnya szó nem használ, hogy nekünk így a jó és megnyugtató számunkra hogy mindig van etelunk nem egy kiló husert szaladgálunk minden nap a boltba.
A férjednek gerincet kéne növesztenie és leállítania az anyjáékat. Az ő belébe is megy az otthon nevelt tyúkokból, libákból, zöldségekből. Nem csak magadnak csinálod.
Mit csinál? Fülét, farkát behúzza amikor anyuci téged szid mekkora hülye vagy? A jó tyúkhúsleves viszont lecsúszik a kicsi torkocskáján? Jól választottál "férfit".
2022. aug. 2. 09:01
22/52 anonim válasza:
Szerintem nyugodtan légy velük szemben határozottabb.
Én is olyasmit mondanék, hogy Nem, Gizi néni, hogy nekünk mi a jó, azt majd mi eldöntjük. Utána pedig azt, hogy: Gizi néni, ezt már megbeszéltük, nem nyitok vitát.
Persze nem ártana, ha a férjed melléd állna, mert tényleg sokkal jobb, hogy te ezt mind előteremted otthon.
2022. aug. 2. 09:08
23/52 anonim válasza:
Le vannak ők ám magasról... Ne foglalkozz velük!
Nekem sajnos nincs akkora kertem, hogy mindent meg tudjak termelni egy 5 fős családnak, de amit tudok megteszek.
Nekem idén tavasszal azért szólt be egy rokonom, mert az ablakban lévő balkonládákba nem virágos dísznövényeket ültettem hanem epret... A legutóbb meg azért tett megjegyzést, mert neki ilyenkor nem telik eperre, nekünk meg könnyű mert csak kimegyek és szedek. Van olyan helyzet, amikor bármit csinálhatsz, de jó nem lehetsz. 🤷♀️🙂
2022. aug. 2. 09:29
24/52 anonim válasza:
Én megmondanám neki hogy 2022-ben is az lenne a normális hogy aki tudja, az saját maga termelje meg a napi betevőjét.
2022. aug. 2. 09:37
25/52 anonim válasza:
Mi társasházban, a belső udvari parkolónk végébe építettünk egy nagyobb ládát. A slussz poén, hogy alul vízteret csináltunk neki, hogy ne kelljen naponta locsolni és ne ájuljon el, ha elmegyünk itthonról pár napra. Nézett minden szomszéd, hogy hülyék vagyunk. Még a férjem is szkeptikusan eszkábálta össze az útmutatásom alapján a ládát Nem fért bele csak 3 tő paradicsom és 3 tő paprika, de imádjuk és elég heti egyszer utántölteni a vizet neki. Gyönyörű zöld, hatalmas termésekkel. Már várom mikor legeli valaki le... Nem lát el minket, de kedvtelésből tök jó. Nem kell olyanok véleményével törődni, akik nem értik miért csinálod.
2022. aug. 2. 09:40
26/52 anonim válasza:
A jelenlegi agrárminiszter az utolsó egy percben (47:30) veled ért egyet.
Azért cseszeget, mert elvárná, hogy rendszeresen kapjon a terményeidből, de nem kap.
2022. aug. 2. 09:56
28/52 anonim válasza:
Szia!
Amit csináltok az nem probléma, nyugodtan folytassátok így az életet, túl nagy baj nem lesz ezzel.
Azért ekkora probléma egyeseknek, mert őket zavarja, ha valaki kilóg a sorból. Te, vagy ti kilógtok a sorból. Van valamilyen társadalmi norma, amit követnetek kellett volna az ő szemükben, de ti nem teszitek.
Ha nektek jó az amit csináltok, akkor nincsen azzal semmi baj hogy mindent megtermeltek magatoknak. Nyugodtan csináljátok tovább.
2022. aug. 2. 09:56
29/52 anonim válasza:
Én emlékszem kicsi koromból a paradicsomra, ami a kertünkben nőtt, és nagyon finom volt.
2022. aug. 2. 10:07
30/52 anonim válasza:
Ez meglepett, mert inkább ezt szokták szorgalmazni. Egyébként minden tiszteletem a tiéd, ez rengeteg munkát jelent.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!