Miért ekkora probléma, hogy megtermelek magunknak mindent,
amit csak tudok?
Figyelt kérdés
Városban élek, kertes házban. Van férjem és gyerekeim. Igyekszem olyan ételt tenni eléjük ami jobb a bolti vackoknál. Csirkét, libát, kacsát tartok. Nem csak a tojasert hanem mert a bolti csikre húst nem tudjuk megenni. Lekvárokat, bedotteket, száraz tésztát készítek, alkalmanként kenyeret sütők. Anyosomék teljesen ki vannak akadva rám, szidnak mint a bokrot, hogy a kertet elcsufitottam a paradicsomokkal és az egyéb haszonnövényekkel mert konyhakertet csináltam a viragoskertből. Szidnak a baromfik miatt, hogy szemetesek és nem éri meg tartani őket. Nyilván én is tudom, hogy drága a kukorica meg a búza de nem eladom hanem megtesszük. Párszor azért kaptam már célzást hogy jó lenne egy két tyúk nekik is konyhakészen de ők inkább megveszik a boltban és nekem is inkább azt kellene ennem nem ilyen hulyesegekkel foglalkoznom. A szép viragoskertben pedig biztos örömömet lelném. Én már nem tudom, hogy mit csináljak, évek óta hallgatom tőlük a hülyeségeket. Hogyan adjam a tudtukra ha se a szép se a csúnya szó nem használ, hogy nekünk így a jó és megnyugtató számunkra hogy mindig van etelunk nem egy kiló husert szaladgálunk minden nap a boltba.
Én falun lakom,ugyanugy tartunk állatokat,kertet művelübk,mint mindig.Minket is leszólnak,de azért megennék,ha odaadnád nekik ingyen.Ne foflalkozz velük.
2022. aug. 2. 07:22
13/52 anonim válasza:
"Én már nem tudom, hogy mit csináljak"
Elküldöd őket az anyjuk keservébe. :-)
Komolyan: vagy elengeded a füled mellett a dumálásukat, vagy te nem mész hozzájuk, magatokhoz nem hívjátok őket. Még indok is van: az állatokkal kell foglalkoznod. Hallgassa a párod, ha van idegzete hozzá. Ha nem, akkor ő se fog a szüleihez járni. Aztán talán leesik a tantusz a két nagyokosnak, hogy ha nem akarják a gyereküket és (majdani?) unokájukat elveszíteni, akkor a nagy arcukból vissza kéne venniük, és a véleményüket megtartaniuk maguknak.
2022. aug. 2. 07:29
14/52 anonim válasza:
A férjed is emondta ezt nekik?
Az ő szülei, akkor mondja el ő 1000x, hogy anyu, apu. Látod ez itt a bioparadicsom. Te megveszed a boltban 1500Ft-ért mi meg megtermeltjük kilóját 500Ft-ból.
Szerencsés vagyok, hogy a feleségem ennyire szereti a kertészkedést, mert így tudunk spórolni a zöldség, gyümölcs-ön és télen, ha megkívánom a meggyet nem kell boltba menni befőttért hanem leemelem a polcról. Palacsintához is bemegyek a kamrába lekvárért. Megnézted már, hogy mi van a bolti lekvárban?
Ha ez sem használ, akkor így jártak anyósék
2022. aug. 2. 07:30
15/52 anonim válasza:
Anyám sem eszi meg a bolti csirkét mi magunk keltetjük,és a kertben is mi termeljük meg a zöldségeket,igaz az ide termések katasztrofális a meleg miatt,de sokkal olcsóbb és jobban jössz ki ha sajátodat termeled,annak az ára is meg marad amit megkéne venned,eszt mond meg anyosodnak
2022. aug. 2. 07:41
16/52 anonim válasza:
Meg kell mondani, hogy nem érdekel a véleménye. Felnőtt ember vagy, el tudod dönteni a saját életed nélkülük is.Ha nem tetszik, akkor nem kell jönni hozzátok, és te sem mész többet oda.Az ilyeneknek az sem lenne jó, ha virágoskerted lenne, akkor meg abba kötnek bele. Egyszerűen simán kötözködni akarnak. Ez a lételemük.
Ne legyél már ennyire gyenge.
2022. aug. 2. 07:55
17/52 anonim válasza:
"Arra pedig, hogy nekünk így a jó az a válasz hogy ők jóval idősebbek nálunk és ők tudják, hogy nekünk is mi a jó"
Nem, Kati néni, ez a mi életünk, hogy NEKÜNK mi a jó, azt mi tudjuk. Hozzáteheted, hogy nem vagy hajlandó tovább vitázni ezen. Pont. A továbbiakban ha felhozzák a témát, megmondod, hogy ezt már megbeszéltétek. Aztán ignorálni.
Férjedet nem zavarja? Tegye helyre ő is az anyját, aztán csókolom. Muszáj megtanulni nem törődni velük, az idegeskedésbe az ember belefásul.
2022. aug. 2. 08:09
18/52 anonim válasza:
Mit nem tudsz kezelni?
Mibe kerül azt mondani: váltsunk témát, ez magányügy?!
2022. aug. 2. 08:34
19/52 mantis religiosa válasza:
Uszítsd rájuk a családodat! Ha valóban jobban ízlik nekik, amit termelsz, akkor mondd meg nekik, hogy minden egyes alkalommal, mikor előkerül a téma, sőt, mikor anyóséknál vagytok vendégségben, mondják el, akár többször is, mennyire finom, mennyivel jobban ízlik a tiéd, mint a másé. Ettől az egészpályás letámadástól garantáltan felhagynak a b@szogatásssal. Tudod, akinek nincs intelligenciája, kultúrája, azzal csak az erő nyelvén lehet beszélni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!