Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Rá mernétek kérdezni?

Rá mernétek kérdezni?

Figyelt kérdés

Anyósomék keresete elég alacsony, és nagyon gyakran nem egyezik a véleményünk a felújítások terén (nekem nem kell színes fal, meg másik teraszburkolat, ő meg nagyon boldog, hogy igazán jutányos áron be tudta szerezni).

Ezen kívül soha nem beszélnek arról, hogy ki kinek mennyit adott, amikor a párom tesója beszállt a felújításba, az is "úgy eltűnt" (ő ott lakik, egyszer felvetettem, hogy esetleg ne írjunk-e erről valami szerződést, hogy mi tudomásul vesszük, hogy ő oda pénzt rakott, de le lettem pisszegve, hogy pénzről nem beszélünk családon belül).

Nekünk úgy alakult, hogy van több millió kp-nk. Évek óta zavar, hogy anyósomék nem rakatnak fel napelemet, mert nincs rá pénzük. Családi szinten jó ötlet lenne napelemre fordítani ezt a pénzt, még úgy is, hogy előtte hozzá kéne nyúlni a tetőhöz. Csak nagyon félek tőle, hogyha felvetem, hogy adunk 6-8 milliót és megmondom, hogy szeretnék egy szerződést is mellé, vagy papírt, hogy beletettem ezt a pénzt a házukba, akkor azon meg fognak sértődni, jobban, mintha nem adnánk nekik erre semmit.

Ti mit gondoltok, egyáltalán fel lehet ezt vetni? Vagy ne?

2022. máj. 30. 17:48
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/74 anonim ***** válasza:
100%
Kamu
2022. máj. 31. 06:48
 62/74 anonim ***** válasza:
100%
Ez az egyik legnépszerűbb kategória a trollok körében... 😂
2022. máj. 31. 06:52
 63/74 anonim ***** válasza:
97%

70 ezres havi számla? Na, ez is kamu - nem te vagy kamu, hanem mait anyósodék állítanak.

Egyébként ne akarj semmit más házába, főleg nem 8 milliós dolgot.

2022. máj. 31. 06:54
 64/74 anonim ***** válasza:
100%
Jaj, ez már mese habbal, de nagyon durván :D
2022. máj. 31. 06:56
 65/74 anonim ***** válasza:
100%
Mi az hogy neked nem kell színes fal? Akkor nem kell. Ha anyós meg azt akarja hogy minden centi más színű legyen a nappaliban akkor az lesz. Egyébként nagyon pofátlan vagy.
2022. máj. 31. 07:04
 66/74 anonim ***** válasza:
100%

Ha 3 lakásból áll, akkor a 70 ezres számla is 3 felé osztódik. Vagy amelyik részében nem laknak, ott az áram sem fogy.

A napelemes beruházás leghamarabb 10 év múlva térülhet meg, de általában 20 év.

A saját házamba fektetnék be.

2022. máj. 31. 10:25
 67/74 anonim ***** válasza:
92%

Inkább arról győzd meg őket hogy ne egy 3 generációs házban lakjanak hárman (később ha a sógorod elköltözik ketten), hanem annak árából vegynek maguknak egy kisebb házat ami kettejüknek elég. Egyszerűen nem tudom hogy eddig ez egyáltalán hogy nem jutott eszetekbe. Ha csak 2 szobával számolok egy házrészre az akkor is már 6 szoba + 3 (vagy több?) fürdő + 3 konyha, nappali .. Ezt anyósod mind rendben tartja?

Oké, hogy eddig ott éltek de be kéne látni hogy 3x akkora házban élnek mint amekkora szükséges lenne, persze hogy drágább minden. Inkább erről győzköd őket ne a napelemről..

2022. máj. 31. 11:17
 68/74 anonim ***** válasza:
100%
Azt hittem ez népszerű lesz és hamar meg lesz a 100 de még várat magára..
2022. máj. 31. 12:46
 69/74 anonim ***** válasza:
100%
Szomorú belegondolni, hogy mennyire eseménytelen és unalmas lehet az életed, ha képes vagy ilyen kamu sztorit kitalálni :D Mondjuk előre kidolgozhattad volna jobban, mert belezavarodtál itt-ott, ezért buktál le, hogy csak kitaláltad az egészet.
2022. máj. 31. 13:02
 70/74 anonim ***** válasza:
100%

Te is fordítva vagy bekötve, ha anyósék házára akarsz milliókat rákölteni...Felnőtt, dolgozó emberek, majd felújítják úgy, és fenntartják abból, amiből ők gondolják! Ne akarjál már mások helyett döntéshozót játszani! Neked hogy esne, ha a férjeddel közös társasházi lakásotok felújításában akarnának valakik valamit sokkal jobban tudni, mint ti, hogy az mennyivel jobb lenne?!

Ha ők abban akarnak tönkremenni, hogy 2-en laknak egy 3 generációs erődben, mert ez volt életük álmam akkor szívük joga! Ha majd nem bírják fizetni, lehet nekik mondani, hogy adják el, meg ha kérdik a véleményt (pénzt), lehet mondani, de milyen alapon akarsz beleokoskodni, sőt, dönteni más háza felől? Fektesd be a millióidat olyasmibe, ami felett neked van rendelkezési jogod, mint szítod itt feleslegesen a feszültséget!

2022. máj. 31. 13:02
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!