Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Rá mernétek kérdezni?

Rá mernétek kérdezni?

Figyelt kérdés

Anyósomék keresete elég alacsony, és nagyon gyakran nem egyezik a véleményünk a felújítások terén (nekem nem kell színes fal, meg másik teraszburkolat, ő meg nagyon boldog, hogy igazán jutányos áron be tudta szerezni).

Ezen kívül soha nem beszélnek arról, hogy ki kinek mennyit adott, amikor a párom tesója beszállt a felújításba, az is "úgy eltűnt" (ő ott lakik, egyszer felvetettem, hogy esetleg ne írjunk-e erről valami szerződést, hogy mi tudomásul vesszük, hogy ő oda pénzt rakott, de le lettem pisszegve, hogy pénzről nem beszélünk családon belül).

Nekünk úgy alakult, hogy van több millió kp-nk. Évek óta zavar, hogy anyósomék nem rakatnak fel napelemet, mert nincs rá pénzük. Családi szinten jó ötlet lenne napelemre fordítani ezt a pénzt, még úgy is, hogy előtte hozzá kéne nyúlni a tetőhöz. Csak nagyon félek tőle, hogyha felvetem, hogy adunk 6-8 milliót és megmondom, hogy szeretnék egy szerződést is mellé, vagy papírt, hogy beletettem ezt a pénzt a házukba, akkor azon meg fognak sértődni, jobban, mintha nem adnánk nekik erre semmit.

Ti mit gondoltok, egyáltalán fel lehet ezt vetni? Vagy ne?

2022. máj. 30. 17:48
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/74 anonim ***** válasza:
97%

Most komolyan.

Ennyire nincsen magánéleted, hogy állandóan az anyósék életét akarod "megoldani".

Felnőtt emberek, nincsen szükségük a tanácsaidra!!

Nézd a tv-t inkább.

2022. máj. 30. 20:15
 32/74 anonim ***** válasza:
100%
Ha 10 éven belül nyugdíjba mennek, akkor ne mondd már, hogy 50 év múlva lesz belőle örökség...
2022. máj. 30. 20:17
 33/74 A kérdező kommentje:

#28 Budapest agglomeráció

#27 Láttam néhány számlát. Gondolom ti újépítésűben lakhattok, meg ez szerintem a földszinten lehet 200 nm vagy nagyobb (5 szoba +2 félszoba + konyha + spejz + 2 fürdőszoba + folyosó + műhely). De amúgy passz, új ablakok vannak és 5 cm szigetelés (állítólag a 10 cm nem hozta volna vissza az árát). Esetleg az nem átalány, amit fizettek?

Amúgy, ha lenne pénzük rá, akkor ők is csináltatnának, csak egyelőre a tetőcsere alacsonyabb prioritás, mert még 5 évig nem kell cserélni (nekem az is kérdés, hogy 5 év múlva lesz-e rá pénzük, de ebbe tényleg nem akarok belemenni), addig azt mondták, hogy lakható ettől függetlenül a felső szint is, nem fog beázni.

2022. máj. 30. 20:21
 34/74 anonim ***** válasza:
92%

Nem hiszem, hogy ez tenyleg valos kerdes, de azert erdekelne hogy

mi lesz akkor kerdezo, ha ti meg elvaltok 5 ev mulva? Akkor mit fogsz majd latni anyos hazabol, amibe beletoltal egy csomo penzt?

En alapvetoen inkabb arra gyujtenek, hogy a szuleimnek/ anyoseknak megfelelo ellatast tudjak biztositani, ha esetleg betegek lesznek es/vagy valami jo szinvonalu otthonba mehessenek, ne valami szarba. Na en erre gyujtenek, ha valoban segiteni szeretnek es nem az oroksegre fajna a fogam, ami nem is engem illet, hanem a paromat.

2022. máj. 30. 20:24
 35/74 anonim ***** válasza:
98%

29. Igen, az a megoldás, ha anyósék nyugdíjba mennek és nem lesz pénzük a rezsit kifizetni, hogy rá kell őket beszélni arra, hogy az óriási házat adják fel, mert minek egy nyugdíjas házaspárnak egy hétszobás ház és költözzenek egy kisebbe, aminek a költségei beleférnek a nyugdíjukba és ahogy fogalmaztál, hagyni őket nehéz szívvel kiköltözni az óriási házból. Ha budapesti agglomeráció akkor majd talán jó pénzért el lehet adni és a kisebb ház után megmaradt pénzből vígan élhetnek nyugdíjas éveikre.

A napelemekre szánt sok-sok milliót meg inkább költsd a gyerekeidre vagy ha még nincsenek, akkor tartalékold arra az időre mikor majd lesznek.

2022. máj. 30. 20:44
 36/74 anonim ***** válasza:
81%
Tuti nem adnek bele.
2022. máj. 30. 20:48
 37/74 anonim ***** válasza:
85%

Magyarországon 70-80 az átlagéletkor. Ha még 40-50 évig élnek várhatóan, akkor anyósék most 30 évesek?

Cigányok vagytok?

Nálunk 30 évesen nem felnőtt gyerekei vannak az embernek, hanem épp akkor szül, mert ugye előtte egzisztenciát kell teremteni, hogy ne a semmire vállaljuk a gyereket.

Kíváncsi vagyok, nálatok hogy jön ki a matek.

2022. máj. 30. 20:50
 38/74 anonim ***** válasza:
100%

Meséld el hogyan jön ki nekik ennyi..

Mi 5 vagyunk. 3 kisgyerek. Ergo mosógép, szárító minden nap megy. Laptop, 2 hűtő, sőt villanybojler.. És még se fizetünk 12 többet..

2022. máj. 30. 20:56
 39/74 anonim ***** válasza:
91%

"És még valami: ha a két örökölt lakás árából vették a házat, mi lett azzal, amiben az örökség előtt laktak?"

Lefogadom, hogy abban laknak a Kérdezőék!:)

2022. máj. 30. 21:00
 40/74 anonim ***** válasza:
84%

Kíváncsi vagyok mikor törlik a kérdést :D

Pedagógus vagyok, nem tudom középiskolai tanárok e anyósodék vagy általános felsőtagozatosok e (azaz tanító), de hidd el, azért annyira szarul nem állhatnak. Nem engedhetnek meg évente egy Karibi utazást maguknak, extra vagáns megjelenést, de nyugiban el tudnak éldegélni a tanárok is. És szerintem anyósodéknak ez elég is.

2022. máj. 30. 21:03
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!