Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Rá mernétek kérdezni?

Rá mernétek kérdezni?

Figyelt kérdés

Anyósomék keresete elég alacsony, és nagyon gyakran nem egyezik a véleményünk a felújítások terén (nekem nem kell színes fal, meg másik teraszburkolat, ő meg nagyon boldog, hogy igazán jutányos áron be tudta szerezni).

Ezen kívül soha nem beszélnek arról, hogy ki kinek mennyit adott, amikor a párom tesója beszállt a felújításba, az is "úgy eltűnt" (ő ott lakik, egyszer felvetettem, hogy esetleg ne írjunk-e erről valami szerződést, hogy mi tudomásul vesszük, hogy ő oda pénzt rakott, de le lettem pisszegve, hogy pénzről nem beszélünk családon belül).

Nekünk úgy alakult, hogy van több millió kp-nk. Évek óta zavar, hogy anyósomék nem rakatnak fel napelemet, mert nincs rá pénzük. Családi szinten jó ötlet lenne napelemre fordítani ezt a pénzt, még úgy is, hogy előtte hozzá kéne nyúlni a tetőhöz. Csak nagyon félek tőle, hogyha felvetem, hogy adunk 6-8 milliót és megmondom, hogy szeretnék egy szerződést is mellé, vagy papírt, hogy beletettem ezt a pénzt a házukba, akkor azon meg fognak sértődni, jobban, mintha nem adnánk nekik erre semmit.

Ti mit gondoltok, egyáltalán fel lehet ezt vetni? Vagy ne?

2022. máj. 30. 17:48
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/74 anonim ***** válasza:
97%
Nagyon utálom ezeket az akkor is segíteni akarok ha nem akarja, vagy nincs igénye rá mivel jóban vagyunk embereket...ez tipikus troll, valószínűleg meglesz itt is a 100 választ majd törlik.
2022. máj. 30. 21:41
 52/74 anonim ***** válasza:
90%
Kérdező, annyira rá vagy kattanva arra, hogy ha nem lesz gáz, meg nem lesz rezsicsökkentés, mehettél volna a pol kategóriába.
2022. máj. 30. 21:44
 53/74 anonim ***** válasza:
97%
Ha azon aggódsz, hogy téeln mivel fűtenek, rakass nekik egy jó cserépkályhát.
2022. máj. 30. 21:45
 54/74 anonim ***** válasza:
95%

Ne érdekeljen más napeleme. Nekik más a fontos. Nem kell nekik napelem, másra költenék, ha lenne pénzük.

Mit szólnál, ha adnának pénzt, de csakis vmi ronda autót vehetnél belőle, na ez pont olyan.

Más igény, más ízlés.

2022. máj. 30. 21:46
 55/74 anonim ***** válasza:
95%
Arra adsz, amire akarsz, nem? :D
2022. máj. 30. 22:12
 56/74 anonim ***** válasza:
97%
Ahhoz képest hogy úgy kérdezi Rá mernétek kérdezni? nagyon erőlteti a gondolatmenetét hogy csak azért is megkérdezi illetve nem csak kérdezi, hanem meg is valósítja és lesz.rja mit akarnak vagy nem, hisz nekik örülniük kéne mivel JÓBAN vannak...legalább is nekem ez jön le
2022. máj. 30. 23:15
 57/74 A kérdező kommentje:

Ok, akkor biztos tőlük lopja mindenki az áramot, de a téli hideg hónapokban tényleg ennyi a villanyszámla, nem tudom hogyan. Nyáron pár ezer forint (légkondi nincs).

Nekünk nem lehet napelemünk, mert társasházban lakunk, amit a férjemmel vettünk. Anyósék nem egyszerre örökölték a két ingatlant, az egyikben laktak.

Nálunk a családban a nagyim halt meg legfiatalabban ő 83 éves volt akkor, ezért inkább ezzel számolok, mint az átlagetkorral, amiben olyanok is vannak, akik nem jutnak hozzá normális orvosi ellátáshoz. Feltételeztem, hogy anyósomék is megélik a 90+-os életkort.

Aki meg azt mondja, hogy kényelmesen meg lehet élni a tanári fizuból, az számoljon szerintem azzal, hogy fel kell újítani egy 50 éves családi házat. Csak tippelem, de több karibi nyaralás is kijön belőle...

Akik nem a sztoriba kötöttek bele, hanem érdemben a problémával foglalkoztak, azoknak köszönöm a tanácsokat!

2022. máj. 30. 23:53
 58/74 anonim ***** válasza:
91%
De még mindig nem érted szerintem hogy nem kérnek a segítségből...ennyire akaratosan segíteni meg minden csak nem kedvességből, szóval hagyd békén őket..foglalkozz a saját dolgaiddal..
2022. máj. 31. 00:28
 59/74 anonim ***** válasza:
97%

a nagyim halt meg legfiatalabban ő 83 éves volt akkor, ezért inkább ezzel számolok

Max 10 év núlva nyugdíjba mennek, azt írtad. Legyen 10. Tehát apósod most 55, anyósod is 54. De ehhez plusz ötven vicces

2022. máj. 31. 05:05
 60/74 anonim ***** válasza:
97%

fel kell újítani egy 50 éves családi házat.

Ezért aztán vegyenek napelemet...

2022. máj. 31. 05:06
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!