Apósom építi a vidéki házát, amihez mindig a 3 fia segítségét kéri (budapestiek vagyunk). Minden héten ír, hogy ki ér rá segíteni neki. Ha nem a válasz, akkor jön a "szégyelld magad, nekem most kellene" stb. Nyomasztva érzem magunkat. Tanács?
Érdekesek a válaszok, és hogy milyen sok válaszoló szerint rendben van ez így.
Engem senki sem csicskáztat, igaz, én eleve függetlenebb típus vagyok. Nem is kaptam semmit, nem is fogadtam el (férjem sem), örökségre sem ácsingózunk, viszont cserébe senki nem ugráltat minket.
Sosem értettem minek építkezik valaki.
De,hogy idős ember minek csinál ilyet,azt se értem.
Ha meg 80 éves lesz majd hívja az 50 éves gyerekét,hogy tartsa rendben.Be kellene látni,ha az ember megöregszik.
"Sosem értettem minek építkezik valaki"
Talán hogy legyen saját háza. Valaki megelégszik azzam, hogy vesz rohadt drágán egy lepukkantat és felújítja és gyakorlatilag annyiból jött ki, mintha épített volna, csak semmi sem fedi az igényét a házzal kalcsolatbab
34. Pontosan. Ráadásul ez a "vidéki" ház gondolom nem az elsődleges lakóingatlan lesz, no meg mint kiderült, Balatonfüreden épül, tehát maximálisan jó befektetésnek tűnik, gondolom az "előnyeit" az egész család élvezné. És már az is elég haszon belőle, ha mondjuk idős korukra apósékat nem a 3 gyereknek kell eltartania, hanem mondjuk az ebből származó plusz bevétel kisegíti őket.
Minden attól függ, hogy a család összetart, vagy széthúz.
Mondjuk ezt a kérdezőnek biztosan nehéz megértenie, és pont ő fogja az egyik széthúzó erőt képviselni sajnos.
34
Oké,igényei vannak,akkor dolgozzon meg ő érte.
Vagy ha nem bírja fizessen meg valakit,ne legyen sz-rrágó,ne várja,hogy más menjen neki ingyen dolgozni,csak mert rokon!
Az ilyeneknek mindig azt mondom,az lett volna a legolcsóbb,ha nem csinál gyereket!
Ráadásul még verbális agresszió "szégyelld magad"
Vannak akik azt hiszik,hogy a gyerek egy szolga.
"Talán hogy legyen saját háza. "
Talán nem 50+osan kellene ezen agyalni.
Eddig mit csinált?
Ha nekem 50+osan nem jön össze a családi ház,akkor belátom,hogy veszek olyat,amilyenre futja,vagy amit fenn bírok tartani,nem a dolgozó felnőtt gyerekeimet rángatom magamhoz.
39-re:
Oké, de ez a szülő biznisze, ne rángassa bele a gyerekeit. És ez nem hasonlítható össze azzal, amikor valaki fiatalon minden pénzét összeteszi, hogy valamilyen lakást meg tudjon venni, ahova már érkezhet az első baba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!