Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Apósom építi a vidéki házát,...

Apósom építi a vidéki házát, amihez mindig a 3 fia segítségét kéri (budapestiek vagyunk). Minden héten ír, hogy ki ér rá segíteni neki. Ha nem a válasz, akkor jön a "szégyelld magad, nekem most kellene" stb. Nyomasztva érzem magunkat. Tanács?

Figyelt kérdés
2022. ápr. 22. 11:32
1 2 3 4 5 6
 21/53 anonim ***** válasza:
57%
Még annyit, hogy most, a mában a tulajdonos lehet akár építészmérnök is, akkor SEM építtetheti saját maga, akkor is kell felelős műszaki vezető. Valamint lehet a családban villanyszerelő, burkoló, stb, ha nincs vállalkozása, akkor NEM csináhatja. (Ha meg vállalkozása van, akkor számlás a munka, mindenki bekerül a nyilvántartásba, aki ott dolgozott, már nincs adok-kapok és kaláka).
2022. ápr. 22. 12:44
 22/53 anonim ***** válasza:
70%

"de a szüleink tulajdona egyszer majd a mi örökségünk részét fogja képezni, tehát a segítség valamilyen szinten befektetés is."

Erre semmi garancia nincs.

2022. ápr. 22. 12:46
 23/53 anonim ***** válasza:
32%

17, 18-as válaszolók, hát a lusta proli népség manapság már csak ilyen, véletlenül se mozduljatok ki vagy segítsetek néha :)

Mint írta a kérdező, nem minden hétvégén kell, mivel alapból 3 testvér van, meg tudják osztani egymás között. Másrészt, a vidék megfogalmazás gondolom jelent kb. 10km-t Pestről, azért írja folyamatosan ezt a lúzer szöveget.

2022. ápr. 22. 12:50
 24/53 anonim ***** válasza:
21%

20-as, nem olvasom el, mert baromság.

Tudom, mit írtam, ezzel foglalkozunk a férjemmel (19-es voltam).

És nem is baj, fehéredik szépen a gazdaság.

2022. ápr. 22. 12:50
 25/53 anonim ***** válasza:
75%

21-es nem értem, miért kapott nullát, amikor lényegében a jogszabályokat írta le. És tényleg így van, kb. többszázezer a felelős műszaki vezető, és nem lehet kibújni alóla új építésnél. A férjem az unokahúgunk házában akarta volna a vízvezetékszerelést szívességből megcsinálni, nem lehetett, számlaképes vállalkozó kell.

Bár itt azért elég nagy a szellemi sötétség most ezen a fórumon, aki tényeket ír, az le van pontozva, aki nem akar hét végén gürcölni, az is.

5 millió az már p...csa, annyiért én biztos nem csicskulnék be senkinek, akkor inkább ne adjon.

2022. ápr. 22. 12:55
 26/53 anonim ***** válasza:
84%
Keress már rá a saját erős építkezésre - ez a kaláka hivatalos neve. Ha műszaki felügyelő vagy, tudnod kellene.
2022. ápr. 22. 13:09
 27/53 A kérdező kommentje:

Nem 10km távolság. Bp-Balatonfüred. Nincs saját autónk tehát a vonatjegy ára + 2,5 órás vonatút. Érdemi munkához korán reggel kell indulni és másnap estére hazaérni hogy ott is legyen érdemben az illető.

Volt már rá példa, úgy tudtuk volna megoldani, hogy reggel ment volna este jön de azt visszautasította kedves após mert neki idő míg kimegy a vonatállomásra meg vissza a fiáért akkor már ne is jöjjön. Hát nem is ment.

2022. ápr. 22. 13:19
 28/53 A kérdező kommentje:

Tehát 1 napra ne menjen segíteni férjem mert neki min 2 nap kell.

Egyébként lehet több is mint 2,5 óra oda a vonat...

2022. ápr. 22. 13:20
 29/53 A kérdező kommentje:
A műszaki részekhez sajnos nem tudok hozzászólni. De azt tudom hogy sok minden laikusként van megcsinálva (tehát nem szakemberrel hanem ő csinálja vagy a fiai)
2022. ápr. 22. 13:21
 30/53 anonim ***** válasza:
12%
Értékes a ház ha kalakaban építik.... A sok kokler ért hozzá. Ja és nem lehet felelősségre vonni. Hagytunk ilyen házat ki mikor vettük.
2022. ápr. 22. 13:31
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!