Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Apósom építi a vidéki házát,...

Apósom építi a vidéki házát, amihez mindig a 3 fia segítségét kéri (budapestiek vagyunk). Minden héten ír, hogy ki ér rá segíteni neki. Ha nem a válasz, akkor jön a "szégyelld magad, nekem most kellene" stb. Nyomasztva érzem magunkat. Tanács?

Figyelt kérdés
2022. ápr. 22. 11:32
1 2 3 4 5 6
 1/53 A kérdező kommentje:
Apósom fukar módon mindenen spórol, munkaerőt sem vesz fel, mert ugye ott a család azok meg ingyen vannak. Nekünk is van életünk, húsvétkor mondtuk el hogy érkezik a kisbaba, lakást kell keresnünk, autó intézése stb ezer dolgunk van, hét közben mi is dolgozunk, hétvégén érünk rá jobban az életünkkel foglalkozni. Nyomasztva érzem magam hogy a férjemnek mennie kéne. Férjem azt mondja ez csak egy ártatlan kérdés feltevés amihez joga van (hát persze hogy joga van) de én meg ismerem az apósom és tudom hogy a kérdés mögött egy elvárás is van. A férjem nem egy karakán ember, és meg akar felelni bár így is sokszor nemet mond (érthető hisz nem életszerű hogy Bp-ről valaki hétvégente leutazzon 2 napra vidékre házat építeni. Akkor mikor van hétvégéje, mikor tud a saját dolgaival is foglalkozni?). Nagyon nyomaszt ez az állandó elvárás felénk! Hogyan lehet ezt kezelni? Bármi tapasztalat, hasonló példa másnál?
2022. ápr. 22. 11:32
 2/53 anonim ***** válasza:
90%

"Férjem azt mondja ez csak egy ártatlan kérdés feltevés amihez joga van"

Ehhez képest:

"Ha nem a válasz, akkor jön a "szégyelld magad, nekem most kellene" stb."

Ezzel azt hiszem, bizonyítottuk is, hogy férjed rosszul gondolja.

Ha nem konkrétan az apa komoly anyagi segítségével lett lakásotok, akkor ne érezze a férjed erkölcsi kötelességének, hogy segít. Megvan a magatok élete, és ha babát vártok, akkor valóban arra kell elsősorban készülnötök.

Kezelni pedig csak a konfliktus felvállalása árán lehet. Ezt a férjeddel is meg kéne értetned.

Esetleg segíthet, ha a 3 testvér egymással beszélget arról, hogy melyikük hogyan látja ezt a kérdést. Ha ugyanúgy zavarja mindhármójukat, akkor könnyebb együtt kimondani, hogy ez így nem mehet tovább.

2022. ápr. 22. 11:43
 3/53 anonim ***** válasza:
29%

Kicsit kevés az információ, mondjuk valamennyire jogos az elvárás, ha a férjed kapott jelentősebb anyagi támogatást az apjától, de erről ugye nincs információ.

Oké, értem, jön a baba, de ha húsvétkor jelentettétek be, akkor azért még van idő. Ennek ellenére persze a saját dolgok intézésére, és magánéletre is kell a hétvége, viszont egy család számomra attól is család, hogy néha segítenek egymásnak, kicsit erejükön felül is a családtagok.

Szóval több tényezős dolog ez, aminek mi most egy aprócska szegmensét ismertük meg.

2022. ápr. 22. 11:50
 4/53 anonim ***** válasza:
16%

"Minden héten ír,"

E-mail spam beállítás.

2022. ápr. 22. 11:55
 5/53 anonim ***** válasza:
80%
Az apa korábbi anyagi segítsége is csak akkor releváns, ha ők kérték.
2022. ápr. 22. 11:56
 6/53 anonim ***** válasza:
32%

Apósod úgy építkezik, hogy nincs meg az anyagi fedezete?

Már hogy írtad, hogy a melósokon spórolni akar, azért ugráltatja a fiait.

Nekem sem tetszene, megértelek.

Gondolom, most is lakik valahol, akkor vállalja be, hogy lassabban halad.

2022. ápr. 22. 12:05
 7/53 anonim ***** válasza:
16%

Magyarország nem Pestből és vidékből áll…

Mi is majdnem minden hétvégén megyünk látogatni a családot távoli városba, segítünk nekik, nem nagy kunszt, pedig mi építkezünk is. Hétköznap nem lustálkodni kell munka után, hanem csinálni a dolgokat

2022. ápr. 22. 12:07
 8/53 anonim ***** válasza:
39%
Kedves utolsó építész nekem terkaput a munkahelyem és a lakás közé?
2022. ápr. 22. 12:15
 9/53 anonim ***** válasza:
16%

Régebben mindenki kalákában épített. Ami annyit jelent, hogy a család mindenki házának építésébe, felújításába besegített, ki miben tudott. Hordta mindenki a maltert, téglát, véste a falat, szerelte a villanyt vagy éppen rakta a csempét, parkettát. Aztán amikor a család másik tagjának került építésre/felújításra a lakásra, akkor úgymond visszakapta ezt a segítséget, így mindenki jól járt. A mértéke, mennyisége és kölcsönössége az érdekes.

Kérdező, ti is éppen lakást kerestek, hacsak nem új lakást vesztek, nálatok is lesz rengeteg tennivaló, amiben após segítségére tudtok számítani.

2022. ápr. 22. 12:16
 10/53 A kérdező kommentje:

Semmilyen anyagi támogatást nem kaptunk. Albérletben lakunk 2 éve házasként, most fog jönni baba ezért szeretnénk lakást. Ehhez adnak ők 5 milliót (minden tesója kap 5 milliót amikor lakást vesznek). De emiatt nem szeretném ezt elvárásnak megélni mert akkor inkább ne is adja.

Valóban egy kisebb szegmensét lehet itt átadni annak ami a teljes, de köszönöm a meglátásokat mert azt is szeretném látni hogy én miben látom esetleg rosszul.

Szerintem fontos felfogásbeli különbség hogy férjem mindig vidéki volt (kivéve mióta 7 éve Bp-en él) én meg mindig városi. Nálunk sosem volt ez az "átjáróház" jön a szomszed-megy a szomszéd, random átugrunk egymáshoz mindig. Városban ezek a határok jobban vannak tartva. Férjem abban nevelkedett hogy ők is mentek segíteni, hozzájuk is jöttek.

Na de egy 1,5 éve tartó házépítés kapcsán folyton a városi fiai segítségére számítani...? Mennyire korrekt ez?

Nem akarnám nyomasztva érezni magam emiatt, de mikor folyton ezt kérdezgeti és már szégyellni kell ha ő dolgozik mi meg nem megyünk, akkor nem tudom másnak érezni. És nem csak ártatlan kérdések ezek.

Anyagi fedezete meg van hozzá, elvileg nehéz vidéken jó munkaerőt találni és amiatt nem vett fel embereket (bár anyósom elmondta hogy ezen is spórolni akart, szóval ki tudja mi az igazság).

2022. ápr. 22. 12:22
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!