Anyós szerint nem házasság a házasság gyerek nélkül. Mi a véleményetek erről?
Férjemmel 2 éve vagyunk együtt, gyerek eddig nem jött össze ilyen olyan okokból. Szerettem volna biztos körülményeket teremteni, mielőtt babát vállalunk. Nagyon megromlott a kapcsolatom a férjemmel és ugyanazt szajkózza most már mint anyósom, hogy ez nem házasság mert nem született baba.
Nekem ez rohadt rosszul esik mert sok mindenben támogattam férjem, a legnehezebb időkben is mellette voltam pedig bármikor dobbanthattam volna. Házastársak támogassák egymást, nekem ezt is jelentette eddig..
Elmondtam nekik is de mindig a gyerekkel forráznak le.
Neked kár bármit is mondani, mert annyira vagy tájékozatlan es buta, hogy ennél talán még egy 5 éves is magasabbat szintet képes megütni.
Te azt írtad: “ Szinte semilyen extra anyagi feltételek nem szükségesek,
Egy csecsemőnek anyatej kell vagy minimum fél évig, és pár csomag pelenka”
Ami azontúl, hogy nettó hazugság még baromság is! Innen is látszik, hogy soha nem volt közöd gyerekhez és vélhetően nem is ebben a világban élsz, mert akkor nem ontanád magadból ezeket a nagy “bölcsességeket”, miszerint egy gyerek alig kerül pénzbe, meg ugye minek magántanár, hisz az angol az simán ráragad az emberre.🤦🏽♀️
Nem olvastam el az összes választ, ha nem probléma nem is a kérdésre válaszolok, csupán a 14-15-ös válaszolón igencsak felment bennem a pumpa.
Egy gyerek sokba kerül, csak sokan nem tudják felmérni, hogy ha ezt nem biztosítják meg a gyermek számára, akkor később milyen hátrányai lehetnek ennek a gyermek életében. Rengeteg gyerek azért él olyan körülmények között, amit nem érdemel meg (természetesen vannak kivételek és nem minden esetben van baj azzal, ha szegénységben születik a gyerek, viszont sok szülő még a szeretetet sem képes biztosítani a gyerekeinek, nemhogy a többit), mert rengetegen csak azért szülnek, hogy legyen, durván kifejezve magam.
S lehet lepontozni, viszont én ezt megéltem és láttam tönkremenni olyan gyerekeket, akik alapból lehet jó emberekké váltak volna, viszont a szülei annyira sem szerették őket, hogy ételt adjanak nekik (volt ott valamennyi pénz, de a családit is magukra költötték, hosszú téma).
Ha nekem egyszer gyerekem lesz, szeretem majd annyira, hogy ne mélyszegénységben neveljem fel.
Nem vagyok házas, és én azon a véleményen vagyok, hogy nem muszáj a házasság, hanem lehetőség, hogy összekösd az életed azzal, akit szeretsz, gyereket vállalhatnak házasság nélkül (élettárs, stb... ).
Szóval nem gyerekért házasodik valaki-biztos van kivétel.
Nekünk agyunk van, na de hogy neked mi van abban a tudatlan, provokatív fejedben, az remek kérdés.
Mit vergődsz itt azon, hogy ki milyen körülmények közé vállal gyereket??! Egyáltalán mi a búbánat közöd van ahhoz, hogy ki vállal és ki nem? Egyéni szoc.problémád, hogy szerinted egy gyerek nem jelent számottevő plusz költségeket, mert úgy is csak “pár csomag” pelenka kell meg anyatej, különben is van segély, kedves egészségedre, de engedtessék már meg, hogy más meg a saját belátása szerint vállaljon gyereket és ne létminimumra, segílyekre meg más használt cuccaira alapozzon! Mit fáj neked, ha valaki ennél jobbat és többet szeretni adni a gyerekének??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!