A szülő köteles gyerektartást fizetni, miután a gyerek megházasodik?
Mivel folytattam a tanulmányaimat és édesapám beleegyezett, nekem utalja a tartásdíjat. Ha a párommal összeházasodok, utána még köteles lesz fizetni nekem?
(Nyilván nem azért kérdezem, mert ki akarom használni apukámat, ezért a rosszindulatú válaszokat kérem mellőzzétek!)
Igen, és mivel a párod személyében egy új gyereket is kap szimbolikusan, ezért attól a naptól fogva dupla összeg jár, de ha nagyon igyekeztek és mostazonnal hármasikreket szülsz - ha lány vagy - (azért efölött már tényleg túl kockázatos), akkor ötszörös gy.t.díj jár. ;)
#apuhülyedénokosvagyok
#jackpot
#lagzi&diplomaosztó&keresztelő in 1
Attól is függ, hogy hány éves vagy.
,,A 25. életévét betöltött, továbbtanuló gyermekének tartására csak rendkívül indokolt és szűk körben kötelezhető a szülő"
Sőt előtte is elég sok mindentől függ:
Ha nappin tanulsz, talan 25 éves korodig kaphatod. Jó hülye helyzetet csináltok amúgy.
Gyerektartás vs házasság: ez így olyan, mintha gyerekként házasodnál, nem felnőttként. Nekem baromi kínos volna így....
Igazából nem találtam erre vonatkozóan semmit neten, csak azt, hogy 25 éves korodig, ha nappali tanulmányokat folytatsz maximum alapképzésen (nyilván phd-t már nem köteles apuka finanszírozni). De szerintem ha apád azt az indokot hozza fel pl a bíróságon, hogy felnőtt önálló ember vagy, nem pedig gyerek, mivel feleség lettél, és nyilván valamiből eltartogat a férjecskéd, szerintem baromira neki fognak igazat adni.
És igenis gusztustalan ez a kérdés. Igen, persze, nem az a célod hogy "pénzt húzz ki apádból". Akkor miért is tetted fel ezt a kérdést, hogy jár e?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!