Honnan tudhatom meg, hogy a 20 éves gyerekem beiratkozott-e valahova esti gimnáziumban folytatott tanulmányai mellett nappali képzési rendszerű oktatási intézménybe bármilyen jellegű tanulmányok folytatására?
Ha a gyerek elmúlt 18 éves nem vagy köteles fizetni úgy tudom. Nálunk szóban egyeztek meg a szüleim, hogy amíg főiskolára járok apám fizet. Ha nem biztosítja az apa a láthatást pláne nem vagy köteles fizetni pláne így hpgy még csak nem is tájékoztatnak
Nyugodtan add be a kérelmet. Akkor kötelesek lesznek bizonyítani a dolgot. De egy jótanács. Mivel szereted a fiad. Próbálj meg előtte egy levelet írni neki amiben leírod az érzéseidet de az apjáról nem írsz egy szót sem. Hátha.
Aggódik a fiáért, de sértett is.
Kérdező: meg fog jönni az esze, ne aggódj, a tartásdíj megvonásról pedig a bíróság dönt.
Nagyon aggódom érte! Nem telik el úgy nap, hogy ne gondolnék rá. 6 éve nem láttam. Ritkán reagál a leveleimre... De a válaszai méginkább elszomorítóak. Sajnálom nagyon, hogy így alakult, s egyúttal nem értem, hogy hogy fordulhat elő egyáltalán ilyen. De sajnos ez így történt...és pont velem!
Próbáltam az idők alatt más és más szemszögből vizsgálni... megérteni, nem hibáztatni senkit.. egy valamit nem szeretnék, hogy tovább fájjon és hogy neki rossz legyen... Mivel nem beszélünk, nem tudom, csak remélem, hogy neki valamiért ez így jó, s ezért kellett így lennie.
Tudom, hogy már rég nem kéne fizetnem, a kisebbik fiam születésekor meg is próbáltam ügyvéddel konzultálni emiatt, s perre menni... de végül nem vitt rá a lélek.
Azonban néha, mikor meglátom a fizupapíromon, hogy 60 ezer körüli összeg megy nekik a semmiért, ráadásul egy szemtelen jómódú családról van szó a volt férjem felmenői személyében (valószínűleg ezáltal sikerült oly sokmindent elintézniük akár a régi pereink kapcsán is)... méltatlankodás is elfog néha.
Ahogy most is! Főképp, hogy arról kaptam bizonyosságot, hogy a tanulmányaiban nem kapott elég segítséget tőlük a gyerek, s tőlem pedig megvonták ezen a téren a lehetőséget, pedig mellettem biztos, hogy jobb lehetőségeket kapott volna (bár lehet, hogy nem lett volna minden hónapban 6 pár új cipője és X-box nemtudomhányasa... amit viszont lehet, hogy az én 60 ezremből kapott!!)
Köszönöm a segítséget!
Megpróbálom beadni. Úgy látom, többen is ezt tennék a helyemben (szinte kivétel nélkül). Segítettetek. Úgy érzem, hogy most már itt az ideje, hogy jobb helyre menjen a pénz (két másik gyermekemre költsem inkább az összeget).
Kérdező, nem csak te jártál így, hogy szíved-lelked beleadtad, az összes szereteteddel és mégis ellened fordult. Tudom miről beszélsz, de vissza fog térni hozzád, mikor elmúlik a szeméről a kamaszkori kettősmérce-hályog.
A problémád meg szerintem abszolút jogos.
Én a helyedben inkább ügyvéddel beszélnék (vannak ingyenesek is), ő ezt el tudja neked pontosan magyarázni. Én úgy gondolom, hogy van értelme beadni a kérelmet, mert számodra pozitívan fogják elbírálni.
Sajnálom, hogy így alakult a dolog a fiaddal, abban a korban nyilván befolyásolták valamivel. Viszont most már felnőtt, esetleg láthatná tisztábban is a dolgokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!