Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » A szülő köteles gyerektartást...

Meijii kérdése:

A szülő köteles gyerektartást fizetni, miután a gyerek megházasodik?

Figyelt kérdés

Mivel folytattam a tanulmányaimat és édesapám beleegyezett, nekem utalja a tartásdíjat. Ha a párommal összeházasodok, utána még köteles lesz fizetni nekem?

(Nyilván nem azért kérdezem, mert ki akarom használni apukámat, ezért a rosszindulatú válaszokat kérem mellőzzétek!)

2021. ápr. 3. 22:26
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:
84%
😈🤘😎 - végre egy értelmes elv a magyar jogban
2021. ápr. 3. 23:28
 12/44 anonim ***** válasza:
43%
Igen, ha gyereked lesz még unoka tartásit is köteles.
2021. ápr. 4. 07:00
 13/44 anonim ***** válasza:
21%
Off de nem csak 18 éves korig van gyerektartás? Vagy te tizenévesen házasodsz? 😀
2021. ápr. 4. 07:18
 14/44 anonim ***** válasza:
94%
13 akkor van 18-ig ha nem tanul tovább nappalin, ahogy korábban írták.
2021. ápr. 4. 07:22
 15/44 anonim ***** válasza:
74%

Wow azt nem tudtam bocsi. Értem 18ig fizetett apukám pedig tanultam tovább ezért nem értettem de köszi :)

Viszont a kérdezőnek üzenem hogy ha megházasodsz akkor felesleges a gyerektartás mert ha tudsz állni egy esküvőt plusz háztartást nincs szükséged apukád pénzére. Ebből kiindulva én 18 után nem is engedném hogy pénzt kapjanak ilyenre, van aki 16 éves kora óta dolgozik diákmunkán

2021. ápr. 4. 07:26
 16/44 A kérdező kommentje:

Köszönöm azoknak, akik értelmesen válaszoltak! Egyébként 19 vagyok, nappali tagozatos és lány.

Aki meg nem vette figyelembe, hogy odaírtam, hogy NEM akarom kihasználni apukámat, attól félek inkább, hogy anyám intézkedik jogi úton.

Sajnos nem élünk jól, segítség volt eddig is a pénz, amit küldött, de ha nem fogható meg semmivel apukám jogilag, akkor szívesen lemondok arról a 20asról.

2021. ápr. 4. 07:30
 17/44 anonim ***** válasza:
84%
Nem akarod kihasználni, de keresed az ide vonatkozó jogszabályt, amivel megfoghatod... Csak én érzek ellentmondást?
2021. ápr. 4. 07:58
 18/44 anonim ***** válasza:
93%

Oké, de ha lemondasz a gyerektartásról, akkor nem anyukádtól várod majd el, hogy továbbra is eltartson egyedül, ugye? Merthogy a gyerektartás alapvetően nem neked jár, akkor sem, ha a te számládra megy, hanem anyukádnak anyagi támogatásként a közös gyerek nevelésére.

Ha nem otthon élsz, hanem szépen külön lakcímen, önállóan a pasidal, na akkor lemondhatsz róla. Amúgy meg szerintem le sem mondhatod, csak anyukád.

2021. ápr. 4. 08:16
 19/44 anonim ***** válasza:
46%
Ahogy a kérdésből kivettem: nem az a kérdező, hanem az anyja fejné az ex-férjet amíg lehet.
2021. ápr. 4. 08:16
 20/44 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy kérdező, ha férjhez mész, már nem anyud tart el, így a gyerektartás sem jár, vagyis nem támadhatja apudat ezért
2021. ápr. 4. 08:25
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!