A szülő köteles gyerektartást fizetni, miután a gyerek
megházasodik?
Figyelt kérdés
Mivel folytattam a tanulmányaimat és édesapám beleegyezett, nekem utalja a tartásdíjat. Ha a párommal összeházasodok, utána még köteles lesz fizetni nekem?
(Nyilván nem azért kérdezem, mert ki akarom használni apukámat, ezért a rosszindulatú válaszokat kérem mellőzzétek!)
30: van házastársi tartás. Amikor váltam, a bíró kimondottan kitért rá, hogy az exnek van-e rá igénye. Annyi szerencsém volt, hogy hirtelen fontos lett neki a tárgyalás lefolytatása, így azt mondta nincs igénye rá. De az elején lenakart volna ezzel is húzni.
2021. ápr. 4. 21:41
32/44 anonim válasza:
Ijesztő.
2021. ápr. 4. 21:46
33/44 anonim válasza:
Tök logikátlan, mire föl kéne eltartani az ex-házastársat?
2021. ápr. 4. 21:53
34/44 anonim válasza:
Logikátlan, de a jog gyakran az.
Persze ez nem automatikusan jár, hanem mindig megvizsgálják a körülményeket. Ha nem tudja magát ellátni önhibáján kívül. Pl. beteg lesz, elhagyod, de nem hagyhatod éhenhalni. Hasonló, mint amit pár éve be akartak vezetni (vagy be is vezettek, nem tudom), hogy az ember kötelezhető az idős szülők eltartására is, ha már magukat nem képesek.
2021. ápr. 4. 22:05
35/44 anonim válasza:
"Tök logikátlan, mire föl kéne eltartani az ex-házastársat?"
Ez pedig egy létező dolog, bár Magyarországon nem túl ismert. A logika az mögötte, hogy ha az egész házasság alatt a nő a férfi pénzéből élt, akkor egy válás után elég nehéz egyik napról a másikra munkába állni. Nem biztos hogy lusta az illető, lehet hogy 20 éve nem dolgozott, és nem ért semmihez. Nem biztos hogy azért, mert buta, tanulatlan, hanem mert ennyi idő alatt elavult minden, amit a szakmájában tudhatott. Ekkor meg szoktak ítélni számára is tartást, egy bizonyos ideig, amíg rendeződnek a dolgai.
2021. ápr. 5. 09:27
36/44 anonim válasza:
Tehát azt segíti a törvény, aki húsz évig kitartatta magát és válás után se akaródzik dolgozni. Nőként mondom hogy a női nem szégyene az ilyen. Tudom-tudom tízgyerekes anyuka.
2021. ápr. 5. 09:33
37/44 anonim válasza:
#36 Látom nem sikerült megértened. Vagy csak irigykedsz :) Velem egyébként hiába vitatkozol, én csak egy kérdésre válaszotam.
2021. ápr. 5. 09:42
38/44 anonim válasza:
De, sikerült megértenie. Csak aki húsz évig nem melózik, az nem is akar, mert kényelmesebb kitartatnia magát.
2021. ápr. 5. 09:52
39/44 anonim válasza:
Pedig van olyan házastársi kapcsolat, ahol én ezt teljesen jogosnak tartom. Én Svájcban élek, itt teljesen normális volt még pár éve, hogy az első gyerek megszületése után a nő nem megy vissza dolgozni. Cserébe persze övé az összes házimunka, a férfi még csak el sem mosogat soha. Ha húsz év után elváltak, akkor a férfinek kötelessége feleségtartást fizetni, hisz a nő húsz évig mosott rá, takarított, felnevelte a gyereket, ugye ha mindezt nem tette volna, akkor a férj sem tudott volna olyan karriert építeni.
2021. ápr. 5. 09:53
40/44 anonim válasza:
Svájcban lehet, de Magyarországon ez nem jellemző ha nem akarnak nyomorogni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!