Lehet változtatni anyòsèk betögzült szokásain vagy ezt már el kell nekik nèzni?
A bejárati ajtòt kinyitják es onnan bekiabálnak.
Ma is èpp altattam a gyerekeket, mikor apòsom bekiabált, zengett a ház tőle.
Biztos,hogy meg kellett volna beszèlni, de bármilyen hihetetlen is, nem gondoltam, hogy ez lesz. A mùlton rágòdni, hogy mit hogy kellett volna, teljesen fölösleges.
Anyòsom egyèbkènt a másik menyèt nem szereti abszolùt, sokat mocskolja nekem a háta mögött, a szemèbe meg mèzes-mázas. Ezèrt joggal feltètelezem, hogy sokszor nem őszinte a mosolya.
Idős emberként ezt tanácsolom:
Amikor legközelebb bekiabálnak, vagy nem alkalmas időben jön bárki is, akkor szépen, illedelmesen figyelmeztesd, hogy halkan beszéljetek, mert épp elaludt a pici, vagy jöjjön később, mert éppen altatod. Ha ismét előfordul, akkor mondd nekik, hogy már egyszer megkérted őket, de ezentúl kulcsra zárod az ajtót.
A férjedet pedig vedd rá arra, hogy nősülése után Te vagy az első és legfeljebb egyenrangúvá tegye a szüleit veled, de mindenképpen a kisgyereké az elsőbbség, amit egy felnőttnek meg kell érteni. Ha az após eljön a bejáratig, akkor CSENDBEN be is jöhetne.
Kérdező, az anyósod is kiírta a kérdést az ő szemszögéből... :-D
https://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__nagyszul..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!