58-as: hogy lehetnének elzavarva, amikor JOGILAG az övék a ház? Az, hogy a szülök adták, nem jogalap arra, hogy ök döntsenek, ki lakhat benn, söt egész pontosan semmi közül hozzá attól kezdve, hogy a kérdezö férjére lett iratva!
2021. nov. 22. 22:20
62/85 anonim válasza:
#61 Én erre az "övék a ház"-ra nem vennék mérget, tekintve, hogy az ingatlanjog az egyik olyan terület, amivel kapcsolatban irdatlan baromságokat bírnak összehordani a gyakoris kérdezők. Pattogott már itt kérdező azon, hogy el akarják adni a házukat, és nem érti, milyen jogon szólhat bele az anyós, akinek "semmi köze hozzá, csak a hivatalban az ő nevén szerepel". Ha kérdező esetleg nem látta a konkrét ajándékozási szerződést vagy nem tudta értelmezni, nem lehetünk biztosak semmiben.
2021. nov. 22. 22:55
63/85 anonim válasza:
Ez jogos, érdemes volna az ingatlan tulajdoni lapját lekérni, ingyenesen megtekinthető a tulajdoni lap a neten pillanatok alatt, csak ügyfélkapu kell hozzá.
2021. nov. 22. 23:06
64/85 anonim válasza:
Írta, hogy külföldiek.
2021. nov. 22. 23:24
65/85 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy a nevèn van minden, mert láttam, egy Eu-s pályázathoz kellettek a dokumentumok, ìgy teljesen vèletlenül láttam.
2021. nov. 23. 07:41
66/85 anonim válasza:
65: ha viszont a férjed nevén van, onnantól fogva a szülőknek (ajándékozóknak) jogilag SEMMI köze hozzá. Hiába ők adták...
Jól is néznénk ki, ha mindenki számon kérné az ajándéka felhasználását a megajándékozottól.... És hozzáférést akarna mindörökre ahhoz...
Azzal, hogy jogilag ajándékba adta, megszűnt minden joga az ajándék fölött.
2021. nov. 23. 10:55
67/85 kovpet válasza:
"Azzal, hogy jogilag ajándékba adta, megszűnt minden joga az ajándék fölött."
Azért ez csak részben van így. Az ajándék bizonyos esetekben visszakövetelhető, talán 10 évig? De majd valaki leírja pontosabban, ha van rá igény.
2021. nov. 23. 12:48
68/85 A kérdező kommentje:
Elkanyarodott a tèma a kèrdèstől. Szerintem mèg ha az ők házuk lenne, akkor is illetlensèg lenne ez, hogy az ajtòbòl kiabálják be hogy mit akarnak. Anyòs nyomulása is nagyon idegesìtő, állandòan itt babázna nekem a kisebbikkel, aki már nem is annyira baba már másfèl èves.
2021. nov. 23. 13:00
69/85 anonim válasza:
Kovpet!
Magyarorszagon, a magyar törvények szerint. De még mindig nem itt élnek
2021. nov. 23. 13:02
70/85 kovpet válasza:
69: Igaz, közben olvastam, hogy külföldről van szó.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!