Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Lehet változtatni anyòsèk...

Lehet változtatni anyòsèk betögzült szokásain vagy ezt már el kell nekik nèzni?

Figyelt kérdés

A bejárati ajtòt kinyitják es onnan bekiabálnak.

Ma is èpp altattam a gyerekeket, mikor apòsom bekiabált, zengett a ház tőle.

2021. nov. 22. 13:56
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 21/85 anonim ***** válasza:
69%
Egy család vagytok. Anyósoddal és a te szüleiddel is. A család az minden rokon együtt. A szűk család az ti. De a 18 arra gondolt, mindegy hogy a férjedé vagy a tiéd a ház, ti ketten összetartoztok, együtt döntötök
2021. nov. 22. 14:48
 22/85 anonim ***** válasza:
28%

17: együtt építettétek...??? Vagy ági vagyonként hozta a férjed?

Mert akkor soha nem lesz a fele a tied...

2021. nov. 22. 14:48
 23/85 anonim ***** válasza:
64%

22!

Nyilván nem Magyarorszagon el a kerdezo. Én pl Hollandiában élek, itt amikor én házasodtam, azonnali teljes vagyonközösség létrejötte volt a normális. Abban a pillanatban, hogy aláírtam a házassági anyakönyvi kivonatot, az enyém lett a férjem minden tulajdonának, hirtelenek a fele és viszont.

2021. nov. 22. 14:50
 24/85 anonim ***** válasza:
86%
21 köszönöm, valóban erre gondoltam. Tehát tök mindegy ki neve szerepel a tulajdoni lapon, te és a férjed alkottok egy egységet hogy kialakitsatok a szokásokat. (18)
2021. nov. 22. 14:50
 25/85 anonim ***** válasza:
57%

#23: azért ez sem teljesen így van..

Tessék, itt a holland szabályozás leírása...

[link]

"The assets and debts that were solely yours (or your partner’s) before you married or entered into a registered partnership are not included in community property. "

Magyarul:

Azok a vagyontárgyak és adósságok, amelyek a házasságkötés vagy a bejegyzett élettársi kapcsolat létesítése előtt kizárólag az Ön (vagy partnere) tulajdonát képezték, nem tartoznak a közös tulajdonba.

2021. nov. 22. 14:56
 26/85 anonim ***** válasza:
92%
Biztos, hogy nem nézném el és beszélnék velük. Attól, hogy egy telken van házatok, még ugyanúgy szükségetek van privát szférára. Én határozottan elmondanám, hogy vagy egyeztessen előre, vagy legalább kopogjon. Kinyitni az ajtót a behívása nélkül nem oké.
2021. nov. 22. 14:59
 27/85 anonim ***** válasza:
18%

"Marriage or registered partnership before 1 January 2018

If you got married or entered into a registered partnership before 2018 and you did not conclude a prenuptial or partnership agreement, then the general community of property system applies to you. This means that you and your partner share all present and future assets and debts. You also share all inheritances and gifts, unless the will or deed of gift contains an exclusion clause."

2018 előtt házasodtam, egészen pontosan 2014ben. Ram ez vonatkozik.

Azt jelenti, ön és partnere osztoznak minden jelenlegi jövőbeni vagyonon és hitelen. Szintén megosztják az örökségeket és ajándékokat is, amennyiben nem szerepel más kikötés.

2021. nov. 22. 15:02
 28/85 anonim ***** válasza:
57%
27: hát ez jó nagy szívás egy korábban is vagyonnal rendelkező házastársnak... Ha rövid úton tönkremegy a házasság...
2021. nov. 22. 15:08
 29/85 anonim ***** válasza:
29%
Mar nincs érvényben, pontosabban nyilatkozni kell a házasságkötés előtt mindenkepp. Anno is volt rá lehetőség, de akkor külön kérni kellett. Most mindenképp kérdezik, mit akarnak.
2021. nov. 22. 15:11
 30/85 anonim ***** válasza:
83%

A kérdés nem a holland házassági vagyonközösség szabályai!

Családnak meg a kérdezö, a férje meg a gyereke számít, a többi csak rokon, még az anyósok/apósok is.

Emellett az a ház az övék használati szempontból, az anyósnak meg apósnak semmi köze hozzá.

A kérdésre: a lakást zárd, ha reklamálnak vagy megsértödnek, az magánügyük, idövel megszokják.

2021. nov. 22. 15:16
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!