Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Anyósékkal élni , mert muszáj,...

Anyósékkal élni , mert muszáj, milyen lesz? Pozitívumok?

Figyelt kérdés
Kérlek mondja valaki,hogy vannak jó példák is mert megőrülök.
2021. okt. 10. 21:07
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/74 anonim ***** válasza:
85%

"akkor meg már inkább anyóst támogassam, mint tömjem az idegenek zsebét"

Ezzel csak annyi a gond, hogy az "idegennel" jobb esetben semmi dolgod nincs, ameddig fizeted a pénzt addig havi 1x látod, az anyós viszont mindig ott lesz, ha akarod, ha nem.

2021. okt. 12. 11:44
 52/74 anonim ***** válasza:
60%

Nem értem miért írtad ki a kérdést, ha már döntöttél. Költözz oda, költsd minden pénzed anyós házára, aztán majd gyere vissza sírni pár év múlva, hogy mindenbe beleszól, párod nem véd meg és nem tudsz hova menni, mert nincs megtakarításod sem.

Ezek a szituk nem szoktak jól elsülni. Van egy óriási háza, amit nem tud fenttartani, ezért ti fogjátok helyette. Ahelyett, hogy a saját jövőtöket alapoznátok. Nem a ti gondotok.

Lehet segíteni neki, akár az eladásban is, nem egy nagy dolog lőni jó képeket és feltölteni.

De az egész életeket megváltoztatni kár lenne.

2021. okt. 12. 11:52
 53/74 A kérdező kommentje:
51. Ezt lehet igyis nézni, meg lehet úgyis, hogy kölcsönösen segíthetünk egymásnak. Az albérletnél a tulaj más kategória, volt mikor az utolsó szabadságom arra ment rá, hogy ő csak x napon x órakor tud jönni a pénzért , az sem jó ha én elviszem vagy átutalom vagy bármi. Teljesen más viszony a kettő.
2021. okt. 12. 11:52
 54/74 A kérdező kommentje:

52. Igazából az élet döntött, nem én. Mondjuk én is racionális típus vagyok így döntöttem volna. Persze legjobb lenne egy saját kis ház és egy saját kis ház nekik….de aztán bilibe lóg a kezem , és ra kell jönni abból oldjuk meg ami van.

Az már megtörtént amit írtál, párom csinált képeket , hirdetjük, de még csak érdeklődő is alig volt.Komoly meg végképp nem.

2021. okt. 12. 11:54
 55/74 anonim ***** válasza:
41%

Nem értem miért kell ezt drámaként, vérszerződésként, a Kérdező élete és anyagi csődjeként felfogni?

Általában az első évben kiderül, hogy tudnak e együtt élni vagy sem és akkor lehet változtatni, vagy maradni.

Nem kell ennek nagyfeneket keríteni, most ez a legjobb megoldás mindenkinek, aztán a gyakorlat majd megmutatja.

Amit viszont én mindenképp megtennek, ha nem házasságban és nem a saját ingatlanomban élek - anyóstól teljesen függetlenül - hogy tennék félre egy külön bankszámlán 20-30-50ezerFt-ot, hogyha bármi adódna tudjak lépni.

2021. okt. 12. 12:07
 56/74 anonim ***** válasza:
58%

* jav: HAVONTA 20-30-50ezer Ft-ot.

(55-ös voltam)

2021. okt. 12. 12:10
 57/74 Kései Sirató ***** válasza:
63%

Pozitívum?

Boldog leszel azon a napon, amikor elköltöztök tőlük.

2021. okt. 12. 12:38
 58/74 anonim ***** válasza:
75%

Továbbra sincs olyan, hogy muszáj. Én nem költöznék anyósékhoz, az hót ziher.

Akkor inkább bérelnék egy icipici lakást, de legalább nyugtom lenne.

2021. okt. 12. 16:06
 59/74 A kérdező kommentje:
58. Most sem nagy lakást bérlünk ettől kisebb az garzon, ami alig olcsóbb bérleti díj szempontjából. Ezzel nem lennénk előrébb hiszen ugyanúgy nem tudnánk két helyre fizetni.
2021. okt. 12. 16:47
 60/74 anonim ***** válasza:
62%

Eldöntötted, hogy oda fogsz költözni, de rettegsz. Hát, én nem tudlak megnyugtatni, a környezetemben egy jó példát sem tudok az ilyen együttélésre. Legjobb esetben nincsenek konfliktusok, csak folyamatosan alkalmazkodni kell. De te tudod. Többen felhívták a figyelmedet arra, hogy a pénzed bele fog folyni ebbe az ingatlanba, amihez semmi közöd sem lesz. Azért gondolj bele, hogy oké, hogy megspórolod a bérleti díjat, de ingáznod kell majd, a rezsiben ugyanúgy fizetni a te részedet, ellátni a háztartást valószínűleg négy emberre, plusz észrevétlenül felszívja majd a pénzed a sok apró javítás, felújítás. Ha egyedül bérelnél egy szobát a városban, ahol dolgozol, esélyes, hogy tudnál félretenni önerőre egy saját lakáshoz. Így esélyed sem lesz. Mint ahogy arra sem, hogy külön munkát vállalj, mert az ingázás és a háztartás, idősápolás minden energiádat és idődet fel fogja emészteni. Ha belegondolsz abba, hogy rezsivel együtt kb. havi 100 ezret csak a te részedről fel fog emészteni az ottlakás, akkor add össze, hogy az hat év alatt több mint hatmillió, ami akár egy kis vidéki garzon önrésze is lehetne. Ennyit, ha egy szobát bérelsz, meg külön munkát vállalsz, akár félre is tudnál tenni, idővel belevághatnál egy saját lakásba. Mit jelent az, hogy az anyós nem tudja fizetni a rezsit? A nagymamának és neki is kell, hogy legyen nyugdíja. Kérdés, hogy mennyi, mire megy el? Mennyire kell felfűteni télen az egész házat?

Olyant még megtehettek, hogy szereztek bontási engedélyt a házra és telekáron áruljátok. Abból is lehetne venni egy kis lakást a mamáéknak a városban, nem kellene ingázni, könnyen fenn is tudnák tartani, ti is tudnátok látogatni őket. Már többen leírtuk, hogy amit tervezel, az majdnem hogy öngyilkosság, te is rettegsz, minden tényleges megoldást élből elutasítasz.

2021. okt. 12. 17:09
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!