Anyósékkal élni , mert muszáj, milyen lesz? Pozitívumok?
Nem értem, miért a ti problémátok anyós problémája? Miért nem ő oldja meg?
Van testvére a férjednek?
Könyörgöm, felnőtt emberek! Ha nem lenne fia, mit csinálna?
Mennyi idős anyós? És az ő anyja? Mennyi a nyugdíjuk? Abból nem futná albérletre? Aztán csak elkelne ez a ház is egyszer.
Higgy nekünk, ha egyszer oda betetted a lábad SOHA nem szabadulsz, és egy csomó pénzed odalesz. Egyszer lerobbannak, esélyed sem lesz azt mondani, hogy te nem ápolod őket.
Az a baj, rövid távon gondolkozol, hosszú távon ez a felállás öngyilkosság.
43 Es azzal mivel lennénk elorebb ha ők is albérletben lennének ? Saját ház mellett.... lakatlanul az a ház is tönkremegy.... öngyilkosság lenne otthagyni. Volt ahol kiràmoltàk az otthagyott házat , pedig nem egy c telepen élnek ők sem!!’
Nem szeretném ide kiírni azt, hogy mennyit kapnak de Ft ra pontosan nem is tudom. 63 éves az anyós. Az anyukája 81.
Nem jött össze, nem jött össze... Hirdetitek folyamatosan? Vagy csak hát 1-2 hét alatt nem volt jelentkező, akkor hagyjuk a francba. A mamának el kell mondani, hogy vagy eladja a házat, vagy éhen hal benne. Felnőtt ember, ha ezt nem fogja fel, akkor gondnokság alá kell vetetni, mert nyilván nem beszámítható már.
Nézd, igazából kár szaporítani a szót, a ti dolgotok, hogy mit csináltok. Én soha nem költöznék anyósnak még csak a közelébe se, pláne nem egy olyan házba, amibe csak lapátolni fogjuk a pénzt, de az enyém soha nem lesz. Nagyon szar lesz majd, 40-50 évesen utcára kerülni, mikor a férjed beújít egy fiatal csajt az általad már évek alatt szépen kiglancolt házba.
Úgy látom te ezt már eldöntötted, tisztában is vagy vele, hogy nagyon szar lesz, ezért akartál pozitív megerősítést.
Az igazság az, hogy el kell majd látnod egy nagy házat, kertet, két öregasszonyt és a férjecskédet. Én ha neked volnék, szakítanék és futnék amilyen messze csak tudok. Te most önként dugod a fejed a hurokba.
Én a többi kommnetelővel ellentétben azt mondom, ha mindent ésszel csináltok, szerintem semmi vesztenivalótok nincs az összeköltözéssel, hiszen Ti most nem fogtok bérleti díjat fizetni, az így felszabadult pénz mehet megtakarításba, de ha ezt rá kell költeni most a házra, akkor sem tekinthető anyagi veszteségnek, hiszen így is, úgy is elmenne ez a pénz.
A rezsin megosztoztok, így nem kerül végrehajtás a házra egy esetleges rezsi elmaradás miatt, nem kötik ki a vizet, a villanyt, stb, ami lássuk be, eléggé elkeserítő lenne, ha az anyámról, nagymamámról lenne szó. Soak azt képzelik, minden azonnal megoldható. Ha így lenne, nem lenne tele az ország végrehajtásos házakkal, emberekkel.
Mivel várhatóan a párod lesz az egyedüli örökös, érdemes ezen is elgondolkozni, mik a hosszútávú tervek?
Ha az összeköltözés ideiglenes és az eladás a terv, akkor is lehet árulni egy házat, ha már benne laktok. Mindig legyen B terv, ha nem jön össze az együttlakás, újra elköltözhettek albérletbe is.
Az a fontos, hogy előre tisztázzátok a feladatokat, költségeket. Minden intelligencia kérdése mindkét oldalról. Ha a két idősebb hölgy is tudja és eszerint is viselkedik, azért költöztök össze, hogy mindkettőtöknek jobb legyen a helyzete, akkor szerintem menni fog, de ha nem, Nektek van visszaút.
48. Anyós mindent megcsinál nem kell ellátni , erre a mama esetében van jobban esély 80 felett de ő sincs még olyan állapotban. Anyós a mai helyzet szerint még dolgoznia kellene nem magatehetetlen beteg asszony.
49 Nah igen, azért vidéken egy ilyen ház nemkapós ennyire , nem is értem miért gondoljak azt. Hamarabb megvesznek egy Kádár kockát mint egy ilyet…. Dehát akkoriban ilyeneket építettek….
A hosszú távú tervre azt mondta párom meglátjuk, hogy fog működni ez a helyzet mert jol kijovunk de más ott lenni egy egy nap mint együtt élni.
Amit sokan nem vesznek figyelembe: nekem nincs házam, így mindenképp fizetnem kellene albérletet vagy akkor most ugye “bele adok” akkor meg már inkább anyóst támogassam, mint tömjem az idegenek zsebét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!