Anyósékkal élni , mert muszáj, milyen lesz? Pozitívumok?
Ebben az esetben a puding próbája az evés.
Viszont! Azt kiszámoltátok, hogy mennyi lesz a hatalmas ház rezsije? Mennyire felújítandó? Ahhoz, hogy beköltözhessetek, kell rá költeni? Ha igen, mennyit?
Azért ezeket is számba venném.
Az elején le kell szögezni a szabályokat.
Mivel itt kölcsönös kompromisszumokra lesz szükség, és itt MINDKÉT fél ugyanolyan mértékben segíti a másikat, egyenlően kell ezeket a szabályokat meghozni.
Hat nézd, mi is anyóssal élünk, pontosabban ő él velünk.
Normális nő, alapból nem lenne vele semmi baj. De: mindig itthon van. MINDIG. Nem telik el nap nélküle. Minden reggel jön le kávét főzni, úgy, hogy van kávéfőzője a szobájában -tobb szintes ház, az ő lakresze az első emeleten van, a földszinten van a nappali és a konyha. Mindennap együtt vacsorázunk, mindennap figyelnem kell rá, hogy olyat készítsek, amit ő is szeret. Nincs olyan, hogy csak a férjemmel meg a gyerekkel eszünk. De napközben sincs oylan, hogy teszem azt innek egy kávét a férjemmel kettesben, mert jön azonnal. Mindenről tud, semmi titok vagy magánélet nincs tőle.
Ezt soha nem értettem, hogy EGY személy esetén miért magasabb a rezsi egy nagy házban, mint egy kicsiben?
Víz, villany, tv, telefon, internet, szemét, kommunálisadó ugyanannyi, egyedül a fűtés lehet/ne több, ha az egész házat fűti.
Csakhogy ezen lehet segíteni, hogy csak a lakrésze legyen fűtve nem az egész hodály.
Én is egyedül éltem 3x80 m2-en (érdekes módon mi el tudtuk adni pillanatok alatt falun) és csak kemény fagyokban lett begyújtva az egész házban, a nem használt részeken heti 1x kb. 8-10 fokra.
Abban a 1,5 szobában, fürdőben, konyhában, amit használtam, nem volt magasabb a számlám, mint most, a kis lakásban.
De én még egy vaskandallóval is rásegítettem, voltak hetek, amikor önmagában elég volt.
Egy szó mint száz, kevesebb volt a rezsim, mint most a közös költséges lakásomban.
27 Akkor te valami varázsló vagy. A fűtés kazánnal történik, van fatüzelésű és gázkazán is ( nah azzal még drágább ). Ahhoz, hogy le lehessen zárni, komplett új fűtési rendszer kellene , az hogy a radiátorokat elzárni alul, nem a legjobb…. Meg nem is lehet mivel ha fenti szinten nincs fűtés elfagyhatott volna a fürdőszoba. ( 2 fürdőszoba van lent és fent ).
Koszi, hogy meghazudtolsz, ezt a házat nem akarta senki megvenni, mindenki kisebbet és felújított állapotút keres.
“Koszi, hogy meghazudtolsz,...”
Hol “hazudtoltalak” meg szegénykém?
Hol írtam az anyósod házáról?
Hol írtam rólad?
(Szerintem te ne költözz az anyóshoz!)
Kizárólag a saját tapasztalataimról írtam, nem feltételezve, hogy 2-3 szintet egy lezárhatatlan rendszerre tettek,...akármilyen seggfejekkel építkeztek kalákában!
Mindenütt, normális esetben legalább emeletenként elkülöníthető.
Engem mondjuk hidegen hagy mások hülyesége, de hasonló esetben betosznék egy kandalló kályhát, vagy egy hordozható cserépkályhát, mintsem fűtsek 300-400 m2-et, vagy el kellene adjam a lelkem, az utolsó éveim egy együttlakással, ahol állítólag még nekem tesznek szívességet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!