Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Tényleg bunkóság nem inni...

Tényleg bunkóság nem inni alkoholt családi összejöveteleken?

Figyelt kérdés

A párom szülei nem akarják elfogadni, hogy iszom. Nem azt várják ugyan, hogy több italt igyak, csípjek be, de azért 12 pohár csússzon le, koccintsak. Én viszont ezt sem teljesítem, mert undorít az alkohol.

Pont most megyünk esküvőre és már most noszogatják a páromat, hogy kérjen már meg, hogy legalább az üdvözlő piát igyam már meg. Szerintük csak azért nem iszom, hogy felsőbbrendűsködjek, különcködjek, hisztériás vagyok, és az már nekik sok volt, amikor egy rokon már kedvesen kitöltötte nekem, de még akkor sem nyúltam hozzá (mondtam, hogy NEM kérek).

Szerintetek igazságos ilyet felróni? Miért várják, hogy olyat vigyek be a saját testembe, ami undorít és bánt?

2021. aug. 26. 17:17
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
98%
Baromi idióták tudnak lenni az emberek. Nem rohadt mindegy nekik, hogy TE iszol-e vagy sem? Ők attól nem fognak kevésbé beb@szni, hogy a társaságból valaki nem iszik. Nálunk a cukros kajával van így, szerintük pofátlanság, hogy nem eszem a süteményből, amit nekem (is) csináltak. Szerintem meg az a pofátlanság, hogy tudják nagyon jól, hogy évek óta nem eszem édességet, nem is szeretem a gejl dolgokat, mégis direkt kínálgatnak vele és próbálnak érzelmileg belezsarolni abba, hogy megegyem. Én néhány ilyen alkalom után kerek perec megmondtam, hogy ha továbbra is így viselkednek, nem fogok többet menni hozzájuk vendégségbe, se sehova máshova, ahol ők is ott lesznek. Azóta még egyszer se kínálgattak.
2021. aug. 26. 23:49
 32/41 anonim ***** válasza:
98%

Ezen nincs mit túlbeszélni. Ez olyan, mintha nem dohányzó szájába nyomnák a cigit.

Ha utálod az alkoholt, akkor bunkóság erőltetni.

Mint ahogy nem alsóbb rendű, aki iszik (kivéve, ha leállatisítja magát), nem nagyképű, aki nem állhatja az alkoholt.

2021. aug. 27. 02:47
 33/41 anonim ***** válasza:
100%
Az a bunkóság ha tukmálnak. Mindenkinek joga van eldönteni, hogy mit iszik-eszik. Én azt utálom, mikor a kaját akarják erőltetni, hogy egyél még, és nem lehet megérteni, hogy ha jóllaktam, az nem azt jelenti, hogy nem szeretem. Meg én húst pl nem eszek, és volt már, hogy vendégségben ott könyörögtek, hogy de kóstoljam már meg a csirkét. Ne foglalkozz velük, semmi gond azzal, ha nem iszol alkoholt.
2021. aug. 27. 10:24
 34/41 anonim ***** válasza:
100%

Nálam apósék egész hamar elfogadták, hogy abszolút nem iszok. Ha esküvőn vagyunk, akkor annyit szoktam csinálni, hogy ha valamelyik rokon nagyon tukmál pálinkát, vagy akár pezsgőt, akkor elveszek egyet, ezzel megnyugszik, aztán úgyis lerakom az asztalra, aztán majd megissza az aki akarja.

Ha nagyon nem érti meg valaki, akkor azt szoktam még mondani, hogy bocsi, de vezetek. Azt úgysem fogja fel egyik se, hogy nem akarok inni.

2021. aug. 27. 10:53
 35/41 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem lesz még pár ember az esküvőn, aki nem iszik. Az ő bajuk, ha nem tudják ezt elfogadni. Már párszor elmondtad, jegyezzék meg. Nem bunkóság. Mindig van alkesz, gyógyszert szedő, nem ivó ilyen nagy társaságban.
2021. aug. 27. 17:06
 36/41 anonim válasza:
100%
Hogy lenne már az? Én az életemnél is jobban jobban szeretek becseszni, mégis utasítottam már vissza és meg kellett értenie, mert másnap egy komoly jelenésem volt, nem volt kérdés. Tényleg nem tudom, hogy nem tudják ezt a témát elengedni! Attól hogy esküvő.. Érdekes, a vegákat jobban megértik! Ott annyira nincs jelen ez a "na, edd meg, csak ezt, kóstold meg"..
2021. aug. 27. 19:15
 37/41 anonim ***** válasza:
100%

Dehogy bunkóság. Ők az elmebajosak. Én pl nem szeretem az alkoholt. Edfig mêg senki nem szólt egy szót se amiatt, hogy nem szoktam inni.

Szerintem egyszerűen szar az íze, és nem fogok se divatból, se mások kedvéért inni.

Az esküvőnkön anno, és szilveszterkor is gyerekpezsgővel szoktunk koccintani.

Ha nem is tetszik valakinek, pont hangyafaroknyit se érdekel. Tipik italok: Pezsgő, bor, sör, rövidek, ezektől kifejezetten a hányinger kerülget, már a szaguktól is. Amiket régebben kóstoltam, kókuszos, csokis likőr, gyümölcsös vodkák, limeos bacardi, ezek már ihatóak számomra is, de annyira azért nem nagy szám egyik sem, hogy rendszeresen igyak, és pl vendégségben nem jellemzőek. Én meg nem költök rá.

2021. aug. 27. 22:43
 38/41 anonim ***** válasza:
100%

Én sem iszom. 10 év után lassan felfogta a párom családja. De még mindig erőltetik néha

Nyugodtan mondj nemet. Te döntésed, te tested, te életed. Nagyon proli dolog erőltetni.

Eleve nem értem miért kötelező kelléke egy összejövetelnek.

2021. aug. 29. 11:30
 39/41 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is hasonló a helyzet, nem iszom, férjem családja évekig mindig rámenősen kínálgatott. Csak egy pohár bort, csak egy kis házi meggypálinkát, mert nagyon finom.

10 év után ott tartunk, hogy szűkebb körben, már megszokták, de nagyobb családi eseményen nem fogom ezredszerre is elmondani, elveszem a poharat, és ott hagyom az asztalon, úgy hogy nem ittam bele.

Előző munkahelyemen is ha valakinek szülinapja volt, jött a kötelező pezsgőzés, eleinte még tiltakoztam, később rájöttem, hogy teljesen felesges, koccintottam és vagy odaadtam valakinek, vagy otthagytam. Amúgy sem szeretek szerepelni, és az ünnepelt elől vettem el a figyelmet a “nyafogásommal” hogy “jaj de tudod én nem iszom, koccinthatok üdítővel?” megjegyzésekkel. Ha elveszem a poharat, hamarabb szabadulok.

2021. szept. 6. 11:29
 40/41 anonim válasza:
100%
39. Imádnám, ha ilyen embereknek 'segíthetnék':D Ő könnyebben "szökik", nekem meg +1 pohár.
2021. szept. 6. 17:43
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!