Tényleg bunkóság nem inni alkoholt családi összejöveteleken?
A párom szülei nem akarják elfogadni, hogy iszom. Nem azt várják ugyan, hogy több italt igyak, csípjek be, de azért 12 pohár csússzon le, koccintsak. Én viszont ezt sem teljesítem, mert undorít az alkohol.
Pont most megyünk esküvőre és már most noszogatják a páromat, hogy kérjen már meg, hogy legalább az üdvözlő piát igyam már meg. Szerintük csak azért nem iszom, hogy felsőbbrendűsködjek, különcködjek, hisztériás vagyok, és az már nekik sok volt, amikor egy rokon már kedvesen kitöltötte nekem, de még akkor sem nyúltam hozzá (mondtam, hogy NEM kérek).
Szerintetek igazságos ilyet felróni? Miért várják, hogy olyat vigyek be a saját testembe, ami undorít és bánt?
Nem veled van a baj... Nálunk én vagyok az antialkoholista, és képtelenek felérni ésszel immár 30 éve, hogy nekem nem kella pia, a szagától rosszul vagyok.
Ünnepekkor lehet koccintani alkoholmentes pezsgővel mi is azt ittunk pl az esküvőnkön is,mert a férjem sem iszik soha. Welcome drink is volt alkoholos a násznépnek, de volt mentes is a gyerekeknek, kismamáknak, sofőröknek. Ha nem fogják fel mondd hogy terhes vagy nem ihatsz, "anyóst" meg lehet viccelni :D
Após lassan 20 éve kínálgat. Én meg 40 éve nem iszom. Nem tudom, miért fájna neki végre felfogni és abbahagyni.
Nem tudsz mit csinálni velük, ez egy nagyon mélyen bevésődött kulturális izé. Vállat vonsz, otthagyod, nem húzod fel magad, ha lehet. Úgysem változik semmi.
Ugyanígy vagyok. Még a szagát sem bírom az alkoholnak.
Tudják, hogy nem iszom, soha nem is ittam, de mégsem fogadják el. A saját szüleim sem kb.
Én ezt már elengedtem. Nem hinném hogy más ostobasága miatt kellemetlenül kell éreznem magam. Szerintem te se tedd.
Mellesleg - bunkóság vagy sem - én kajából sem eszek soha többet akkor sem ha tukmálnak. Annyit eszek amennyi jól esik, nem zabálok... :)
Nem bunkóság, sokan nem isznak egyáltalán alkoholt, csak a régimódi észjárásúak között vannak, akik ezt nem tudják felfogni. Ha a párodat noszogatják a szülei, állítsa ő le őket határozottan azzal, hogy "a párom nem iszik alkoholt, tudjátok". Pont. Az esküvőn sem fog mindenki alkoholt inni, biztosan lesznek sofőrök, gyerekek, esetleg mások, akik szintén nem isznak alkoholt, ők úgyos mással fognak koccintani.
Amúgy biztosan van olyan étel, amit a párod szülei ki nem állhatnak. Ők mit szólnának, ha valaki állandóan noszogatná őket, hogy ugyan már, edd meg, mit feltűnősködsz meg hisztizel?
Nekem volt alkoholproblémám...de én már akkor nagyon sötéten láttam ezt az egész pálinka kultuszt/inni kötelező dolgot. Teljesen természetes az alkoholizmus itthon és egyre több nő zugivó (én is az voltam).
Vendégségben soha nem tukmálom az alkoholt, felsorom mi van, aztán mindenki választ.
Én inkább csodáltam mindig is azt, aki józanul kibír egy-egy összejövetelt, vagy bármilyen más rendezvényt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!