Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Tényleg bunkóság nem inni...

Tényleg bunkóság nem inni alkoholt családi összejöveteleken?

Figyelt kérdés

A párom szülei nem akarják elfogadni, hogy iszom. Nem azt várják ugyan, hogy több italt igyak, csípjek be, de azért 12 pohár csússzon le, koccintsak. Én viszont ezt sem teljesítem, mert undorít az alkohol.

Pont most megyünk esküvőre és már most noszogatják a páromat, hogy kérjen már meg, hogy legalább az üdvözlő piát igyam már meg. Szerintük csak azért nem iszom, hogy felsőbbrendűsködjek, különcködjek, hisztériás vagyok, és az már nekik sok volt, amikor egy rokon már kedvesen kitöltötte nekem, de még akkor sem nyúltam hozzá (mondtam, hogy NEM kérek).

Szerintetek igazságos ilyet felróni? Miért várják, hogy olyat vigyek be a saját testembe, ami undorít és bánt?

2021. aug. 26. 17:17
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
93%
Egy jó könyvben olvastam: az alkohol az egyetlen drog, aminél azért kell magyarázkodnod, hogy miért NEM élsz vele. És tényleg....
2021. aug. 26. 19:02
 22/41 anonim ***** válasza:
94%

Hirtelen 12 pohárnak olvastam 😂 gondolom 1-2 pohár. 😄

Ők a bunkók, hogy erőltetik, apósom is ilyen, egyszerűen nem szoktam meginni amit kiönt.. .én már nem vitázok vele ennyi év után.

2021. aug. 26. 19:09
 23/41 anonim válasza:
33%
Nem iszol? XD Milyen dolog az? Mi falun minden nap összeülünk azt leküldünk fejenként 20 felest, milyen dolog az hogy egy férfi nem iszik?
2021. aug. 26. 19:11
 24/41 anonim ***** válasza:
98%

Engem is sokat zrikáltak emiatt, de nem fogok senki miatt alkoholt magamra erőltetni. Ugyan nem vagyok absztinens, de nagyon keveset és nagyon ritkán iszok. Köszöntő italból legfeljebb fél kortyot iszok, például céges rendezvényen - ha épp olyan kedvem van, akkor vagy el sem fogadom a poharat, vagy odaadom olyannak, aki tudom, hogy majd szívesen megissza.

Hátha az évek múlásával nálad is abbahagyják az erőltetést.

2021. aug. 26. 19:19
 25/41 anonim ***** válasza:
78%

Nem szeretem az alkohol ízét és konkrétan a krémlikőrtől képes vagyok berúgni (azóta az asztali lámpám törött, mert a lábammal lelöktem, miután elegem lett abból, hogy chat.hu-n utasítok vissza minden pasit + padtársam, akivel telón beszéltem, az ő és a mellette ülő néni szexuális életéről kérdeztem hangosan itthonról). Megjegyzem, írási célzattal kellett a becsiccsentést megtudnom, milyen, ehelyett lerészegednem. Azóta se ittam alkoholt, és senki nem is erőltette, ha mentünk is valahova - csak egy esküvő volt. Ha valaki erőltetné, nem járna sikerrel. Bunkóság is a részéről. Aki akar, igyon, de a másikra ne erőltesse. Magam részemről sok gyümölcslevet és vizet ittam, miközben az asztalnál mindenki más sört, krémlikőrt, pálinkát, mit tudom én mit.

20/l

2021. aug. 26. 19:30
 26/41 anonim ***** válasza:
92%
Nem tudom, mi ez az embereknél. Engem is undorít az alkohol, kivéve a bor, amiből évente megiszok néhány decit alkalmakkor, de ennyi. Rám is tukmálják, mert milyen az, ha valaki nem iszik. Mert, mondom milyen???
2021. aug. 26. 19:40
 27/41 anonim ***** válasza:
100%
Én ugyan szeretek inni, de soha eszembe nem jutott ráerőltetni arra, aki nem iszik, így legalább több marad nekem :D
2021. aug. 26. 21:36
 28/41 anonim ***** válasza:
100%
Ez ilyen régi maradi falusi "illemszabály", értelmesebb helyeken már nem tartják. Lehet, hogy ők még igen, de ne vedd magadra...
2021. aug. 26. 21:39
 29/41 anonim ***** válasza:
100%
ėn sem iszom alkoholt semilyet.ės mėgsem sėrtödik meg senki ezért.
2021. aug. 26. 21:48
 30/41 anonim ***** válasza:
100%

2 lehetoseged van, ha ennyire nem erteneke a szep szobol.

mindket esetben beszeld meg a parodsal elotte, hogy vele ebbol.ne legyen konfliktus.

1. Azt mondod sajnos allergias vagy ra hianyzik a ...(nezz utana) milyen enzimed es ha iszol sajnos nagyon rosszul leszel es az alkoholos itap elfogyasztasa utan fel oraval neked vege a bulinak es kivorosodott fejjel, lihegve fulladizni, szedelegni fogsz es varhatoan ugy megy majd a hasad is mint a viz...es hat ugye nem akarjak, hogy te ne legyel ott az osszej9veteleken?

2. Eloadsz valami csaladi vagy barati sztorit, hogy sajnos lkoholista volt a ...-od es egy reszeg pillanataban fwlakasztotta magat/elgazolt egy gyalogost utana ongyilkos lett/begyogyszerezte magat/ rossz gyogyszert vett be/ megvert valakit, aki kesobb amiatt ongyilkos lett vagy biciklivel elesett es kihult egy novemberi esten az arokparton. Es teged ez annyira megviselt, amikor elmondtak, hogy azota se tudsz alkoholra nezni. (en ha nagyon buzditanak egyszeruen elmeselem apam es nagybatyam alkoholistak voltak es elittak a hazassaguk, a gyerekeik, a vagyonuk es betegen, szegenyen haltak meg es pont eleg vokt latni gyerekkent testkozelbol ahogy isznak es ahogy kifordulnak onmagukbol es ahogy tonkremegy az eletuk es inkabb a bekesseg kedveert jobb tavolrol nezni ahigy mas iszik, de nekem nem reszt venni benne. Altalaban ennek elsuttogasa utan, mar nem tukmaljak az italt.

2021. aug. 26. 22:45
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!