Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mit tegyek, ha nem ízlik a...

Mit tegyek, ha nem ízlik a főztje?

Figyelt kérdés

Nem óriási probléma, és a viszonyunk is jó anyóssal, mégis kellemetlenül érzem magam miatta, főleg, mert legutóbb már kérdőre vont, miért nem eszek nála "soha semmit".

Évente 2x megyünk anyósomhoz, mert messze lakik, ilyenkor viszont több napig maradunk 3, max 5 napig.

Általában kirándulunk is a közelben, étterembe is megyünk, aznapra én arra szoktam fogni, miért nem eszek, vagy csak egy szendvicset. Első napot megoldottam azzal, hogy vittem kaját magamnak ("otthon megromlott volna" kifogással).

Nem azt mondom, hogy rosszul főz, csak annyira másabb az ízlése, hogy én nem bírom megenni. Pár falatot bírok maximum, annyit szoktam is, hogy a látszat meglegyen, na meg persze amúgy is meg szoktam kóstolni mindent, mielőtt véleményt alkotok. Mégis megkérdezte múltkor, miért nem eszek nála soha semmit.

Nem akarom megbántani! Jó viszonyt ápolunk, jó lelkű, rendes nő. Eddig a kerdéséig pedig úgy gondoltam, az a - látszólag eszek pár kanállal mindenből - elég lesz évi 1x 2x, de úgy tűnik, hogy mégsem...

Mit tennének a helyemben? Mit tehetnék az apró adagok lenyomásán kívül?

(Hogy példát is említsek, kértük, hogy csináljon francia salátát, azt elrontani se lehet, de tett bele főtt csirkemellet, ami szét volt benne kavarva, ki se lehetett kerülni, mert apró cafatokban volt. Megértem, hogy, van, aki így eszi, de nekem ez így ebben a formában ehetetlen volt.)

Mielőtt valaki jönne, hogy, finnyás vagyok, a kórházi kaját is megettem minden alkalommal 1 ételen kívül, tényleg próbálom az ő főztjét is, de egyszerűen annyira máshogy főz, hogy nem megy!

Köszönöm, ha (normálisan) válaszolsz erre az apró problémámra, legyen szép napotok!

2021. júl. 23. 12:08
1 2 3 4 5
 41/46 anonim ***** válasza:
91%

Marika, olyan finom fasírtot ennék főtt krumplival/rizzsel, mint múltkor. A franciasaláta a múltkor sokkal jobban ízlett, mert nem volt benne hús. Legközelebb lehet megint hús nélkül?"

Ha eltalál valamit, dicsérjétek, és kérjétek, hogy legközelebb megint olyan legyen, ne újítson a receptben, mert arra az ízre számítotok, és azért nem ettél sokat az újítottból, mert nem arra az ízvilágra készültél.

2021. júl. 23. 19:41
 42/46 anonim ***** válasza:
78%
Tapintatosan közölni ezt ugy sem lehet, vele, marmint ez oylan téma amin biztos sértödne.
2021. júl. 23. 21:46
 43/46 anonim ***** válasza:
28%

Totál rugalmatlan vagy, már ne is haragudj.

Akkor főzz és vidd magaddal, ha már ennyire nem jó neked más kosztja. Én is sokmindent másképp készítek, mint anyósjelölt, mégsem húzom a szám arra, amit elém tesz, mert - ellentétben veled - nem vagyok finnyás.

2021. júl. 24. 10:31
 44/46 A kérdező kommentje:
43. Édesem legalább olvasd már el amiket írtam! Én meg lennék kaja nélkül is, most bukott ki, hogy anyósomat zavarja, hogy nem eszek! És azt is írtam, hogy vittem kaját is magammal...
2021. júl. 24. 18:07
 45/46 A kérdező kommentje:
Köszönöm a normális válaszokat, több választ nem fogok elolvasni, adtatok jó tippekket, amiket meg fogok fogadni. 🙂
2021. júl. 24. 18:15
 46/46 anonim ***** válasza:
71%

Én sem bírom anyósom főztjét, a főzelékekbe meg bármibe amibe liszt kell, annyit tesz, hogy undorító kocsonyás allaga lesz, ha kiöntöd a műanyag dobozból, megtartja a formáját a kaja. Még a csikós tokány is ilyen volt nála meg a jókai bableves, szóval kb minden. Másba meg rengeteg olajat tesz, a kifott tésztára is locsol vagy két decit... szóval én megértem, ha valakinek kb semelyik kajája se ízlik.

Válassz ki pár kaját ami mindenhogy ehető, pl az unalomig ismételt rántott dolgok.

2021. júl. 25. 20:47
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!