Tegyek ra, vagy szalljak vitaba?
"Miert nem tudtam ravenni paromat hogy emelje fel a hangjat jol szoljon ra az anyukara? "
Mert a barátod NORMÁLIS és nagyszerű politikát folytat.
Akkor ha megfogadom vegre a baratom politikajat miszerint bologatok az o szuleinek es magasrol lesz@@rom hogy mit mondanak mit akarnak eldonteni helyettunk es elem nyugodtan a sajat eletem jobb lesz mert: az anyukaja nem sertodik meg a visszaszolasaimon hogy: ne szolj bele, a fiad nagyfiu nem kell pelenkaznod. Ilyenek akkor lesz beke.
Es ez a telefonalosdi mi? Utazik de sajnos ugy alakult hogy tudjak a szulei es "hivj fel onnan". Ettol mar o is rosszul van de bologat nekik majd nem hivja oket ok meg nem hivogattak. Ez a megoldas? Azt mondja hogy persze hivlak ha odaerek de nem hivja. Ha szol hogy nem hivja az anyukaja sirogorcsot kap. Mikor megtudta hogy kulfoldon tervezzuk a tavolabbi jovot azt mondta ez a ti eletetek ugy alakitjatok ahogy akarjatok. Szoval normalis volt! Akkor mik ezek a berogzott hulyesegei?
"Miert nem tudtam ravenni paromat hogy emelje fel a hangjat jol szoljon ra az anyukara?"
Szerintem azért, amiért az anyukája nem tudja rávenni őt arra, hogy emelje fel a hangját és szóljon rád, hogy így meg úgy csináld a dolgokat a saját otthonotokban.
Az nem merült fel benned, hogy a "majd eldöntöm nélküled" stílus helyett választhatnál valami kevésbé konfrontatív megoldást?
Mert az egészséges határtartásnak nagyon is helye van az emberi kapcsolatokban, de ezt lehet határozott, következetes, ugyanakkor szelíd, nyugodt hangnemben is képviselni.
Én úgy vagyok vele, hogy a tanács az csak egy iránymutatás, ha fontos az illető, akkor meghallgatom, és aztán vagy megfogadom, vagy nem.
Ha nem fontos nekem az illető, akkor nem kérek kéretlen tanácsot tőle.
Ez az egyik.
A másik meg az, hogy nekem úgy tűnik, hogy kissé hülyére veszitek az anyukát, ami pedig nem szép dolog.
Először is, ő segítségképpen mondja el a dolgokat, amit ahogy írtam is, meghallgatsz, és vagy úgy csinálod, vagy nem.
Viszont az a kérése, hogy a fia hívja fel, amit felért pestre, véleményem szerint teljesen jogos. Nem tudom, miért nem lehet felfogni, hogy egy szülő aggódig, és tudni akarja, hogy minden oké, főleg hogy ilyen forgalom van az utakon. Tényleg annyira nehéz értesíteni, hogy megérkeztem, minden oké? Vagy legalább írni egy SMS-t? Nem azt mondom, hogy minden nap, de utazáskor azért illik jelezni. Főleg anyukának.
Na, mindegy, majd ha nagy gyereked lesz, megérted.
Én már bőven elmúltam 40 és minden utazáskor, illetve hazaérkezéskor írok a szüleimnek, ha más nem, csak annyit, hogy: oké, itthon. És nekem is írnak a gyerekeim, ha megérkeztek. Nem beszélünk órákat, nem tartom fel őket, ezt a pár betűt még a kocsiból a parkolóban, vagy a vonaton ülve is meg lehet tenni. Ez alap egy normális családban szerintem.
ne szállj vitába - minek a civódás. A barátod normális, és ha nem tudod fékezni és leállítani magadban a háborgást és felemelt hangú veszekedés-ingert, borítékolható a jövő:
ugyanis az ilyen férfiak szoktak leugrani gyufáért a boltba, és utána nyomtalanul eltűnni egy békés nyugodt, civódásmentes lakatlan szigeten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!