Elmondjam, hogy a mostohatestvérem drogozik és gyógyszereket szed, ha megzsarolt? Vagy szálljak ki ebből?
Az elején még izgalmas volt és mivel több ismerősöm füvezik/füvezett, nem érdekelt, hogyha néha elszívott 1-1 szálat. Jóban voltunk nagyon, sokat lógtunk együtt.
De már ott tart, hogy a 24 órából 10-et tuti beállva tölt, gyógyszereket szed és folyamatosan bulizik. Nem úgy, hogy elmegy, megiszik 2-3 sört és hazajön. Hanem elmegy este és másnap reggel jön haza, de teljesen kész állapotban. Tegnap a hátsó kapun jött be és beleesett a medencébe. Múlt pénteken mikor próbált beállni a kocsival a garázsba, levitt a jobb tükröt... Az volt a szerencséje, hogy anyáék nem voltak itthon, mert olyan szaga volt, mint egy szeszgyárnak.
Mellette cigizik, de rengeteget. Nekem is van, hogy jól esik 1-1 szál, de nála 2 napra tuti nem elég egy doboz.
Félek, hogy mi lesz vele... Én hamarosan elköltözöm a Belvárosba az egyetem miatt és bármennyire is szeretném, nem tudok mellette lenni majd folyamatosan, vagy helyrehozni a dolgait. Ez lesz az utolsó éve a gimiben és jelenleg még abban is kételkedek, hogy nem rúgatja ki magát még a félév vége előtt. Próbáltam vele beszélni, de csak hatalmas veszekedés lett belőle és a végén megzsarolt. Van rólam egy videója és mondta, hogyha beszélek akár anyának, vagy az apjának az állítólagos félelmeimről, akkor pár csoportba "véletlenül" elküldi a videót, mert nem igazság, hogy csak ő láthatja.
Fogalmam sincs, mit tegyek. Régen bármivel fordulhattam hozzá, ma meg már olyan, mint egy időzített bomba.
szerintem a drogozas, illetve az, hogy valoszinuleg fuggo a mostohatesod az egy nagyon komoly problema! az, hogy van rolad egy cikis video eltorpul mellette... nem tudom, mi lehet rajta, de szerintem mindenkeppen beszelj a szuleiddel
amugy fura, ok hogyhogy nem vesznek semmit sem eszre belole?!
Szép, hogy segíteni akarsz rajta, de ez elsősorban nem a te felelősséged!
Ő függő lett, kezelésre kéne mennie. A videót nem tudod letörölni valahogy? Amikor épp ki van ütve és hortyog?
Bocs, de kicsit nyers leszek: aki hulye haljon meg!
Ha a szuleid megbuktak gyereknevelesbol es nem veszik eszre hogy hova lecsuszott a gyerekuk akkor te mar nem sokat tudsz tenni. Mellesleg a videoval fel tudod jelenteni, es akkor a rendorok is megtudjak hogy drogozik szoval uzend meg neki hogy a te zsarolasod kemenyebb.
Én el sem tudom hinni, hogy egy szülő ne venné észre, ha ilyeneket csinálna a gyereke. Én tiniként amikor kint voltam cigizős emberek között, szüleim azonnal észrevették, hogy bűzlök mint egy görény. És akkor még csak gimis? Hol a szülő ilyenkor? Nekem ne mondja már senki, hogy még csak fogalmuk sincs róla, hogy miket művel a gyerekük.
Nem tudom mi van abban a videóban, de ha nem kap segítséget most az a gyerek, akkor később sokkal nagyobb gondjai lesznek, nehogy aztán magadat fogod okolni mert senkinek sem szóltál róla.
Anyáék elég keveset vannak itthon, meg a mostohatesóm is lelép elég gyakran, vagy a szobájában van, ha itthon vannak anyuék. A cigiről tudnak, de 18 éves, nem mondhatják, hogy "ejnye, nem szabad".
Régen tudtam mindenhova a jelszavát, de már megváltoztatta a gépén is és oda is fel van rakva a videó, ha a telefonjáról törlődne. Én vagyok rajta és ő, de belőle semmi nem látszik.
Ha te nem tudsz segíteni, akkor szüleidtől mit vársz?
Én a legjobb barátommal voltam hasonló helyzetben, én az anyukámnak szóltam aki szólt az osztályfőnökének aki nem csinált semmit, a mi barátságunk viszont megromlott. A te dolgod testvérként az hogy meghallgasd ha gondja van, ha összeesik és szól neked menj érte és vidd haza, de árulkodni semmiképp sem a te felelősséged vagy feladatod.
Pontosan, nevelés kérdése minden. Ha a gyereked még akár 25 évesen is nálad lakik, akkor igenis megmondhatod neki, hogy márpedig te nem akarod, hogy ő dohányozzon. De a mai szülők már csak ilyenek. Vállat vonnak és "hát én mit csináljak vele, már felnőtt..." Nem, nem felnőtt, 18 éves, felnőttkorú, de agya még nem egy felnőtté. Amíg a gyereked nálad él, igenis felelős vagy érte.
De ha a szüleid hagyták idáig fajulni a dolgokat, akkor amúgy sem fognak ez ellen semmit tenni. Behúzzák fülüket, farkukat és majd vakon járnak és sápítoznak, hogy jaj mi lett a gyerekemből...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!