Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Irigy a mostohatestvérem? Mit...

Irigy a mostohatestvérem? Mit csináljak, hogy békén hagyjon?

Figyelt kérdés

Kaptam egy autót és a mostohatestvérem csak megjegyzéseket tesz rá.

Hogy nem is tudom vezetni, egy ilyen autó nem kislányoknak való, más éhezik, amíg én felesleges dolgokra szórom a családom pénzét (mert akkor megszűnne az éhezés, ha BKV-t használnék?!), ő sosem lenne képes ilyet kérni az apjától, stb.

Egyszer nem mondta rá azt, hogy jól néz ki, vagy hogy jó választás volt (én választottam ki a típust, meg azt is, hogy milyen márka legyen). Csak a fikázása megy, meg az, hogy nem tudok vezetni, a haverjaival fogadásokat kötnek, hogy mikor töröm össze.

Ez már baromi idegesítő, mert szerintem én nem tettem semmit ellene, hogy "kiérdemeljem" ezt. Ezelőtt sem hagyta szó nélkül a dolgaimat, de azt hittem, majd idővel felnő és abbahagyja, de csak rosszabb az egész.

Csak azt mondogatja, hogy ő mennyivel jobb, de nem veszi észre, hogy ez senkit nem érdekel.

2014. ápr. 10. 14:21
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Ne érdekeljen. Jobb ha az ember irigylésre méltó, mint az ha sajnálatra méltó lenne.
2014. ápr. 10. 14:28
 2/5 anonim ***** válasza:
87%
tegnap még a párod volt irigy az új autódra...
2014. ápr. 10. 14:29
 3/5 A kérdező kommentje:

Ismered a páromat? :)

Az tök jó, mert én még nem találkoztam vele, tekintve, hogy szingli vagyok...

2014. ápr. 10. 14:31
 4/5 anonim ***** válasza:
30%

Kicsit az én tesóm is kicsit irigy az autómra én nemrég vettem, miután dolgozni kezdtem nem új de megy rendesen és mostmár rendbe is van rakva. Viszont tesóm normális és becsüli a munkát amivel elértem hogy megvegyem meg én is tartom fenn. Mondtam neki hogy nyugodjon meg az ő végzettségével jobban tud majd keresni mint én, addig meg viheti bármikor a kocsit ha nekem épp nem kell. (nyílván nem fogok tőle benzinpénzt kérni)

Na nem dicsekedni akartam, a mostohatesód szerintem azért irigy mert te kaptad a kocsit, ő meg nem. Gondolom az ő felfogásába ő ugyanúgy megérdemelné, meghát te se tettél érte semmit (ezt nem tudom így van-e).

Bunkó egy gyerek de ne foglalkozz vele. Azt mindenestre elmondhatod neki, hogy magát teszi nevetségessé ezzel a viselkedéssel. És még valami ne süllyedj a szintjére azért ilyen mert belül tele van kétségekkel és szorongással. Úgy érzi bizonyítania kell veled szemben ha ezt kihasználod nagyon meg tudod bántani, viszont ha tisztában vagy az érzéseivel megértő viselkedéssel és kellő magabiztosággal (pl látja hogy nem bántanak a szavai) le tudod szerelni humánusan.

2014. ápr. 10. 15:34
 5/5 anonim ***** válasza:
44%
kérdező, egyet fogj fel: inkább irigykedjenek rád, mint sajnáljanak. :) ez mindig jusson eszedbe. és nem lesz probléma :)
2014. ápr. 11. 16:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!