Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek anyámmal, mit...

Mit tegyek anyámmal, mit mondjak, hogy békén hagyjon?

Figyelt kérdés
Röviden: az elmúlt években anyám csak akkor keresett, ha pénz kellett neki. Most vettünk (részletre házat a vőlegényemmel. Nem vagyunk gazdagok, de jut a számlákra és ételre. Anyám meglátogatott (előtte nem szólt), itt volt két napot és elment. Most közölte, hogy jön kísérettel, mert szerinte nekem itt nem jó, beteg vagyok, és a vőlegényemet is utálja. Hozzánk nem mer jönni, a munkahelyemre állít majd be, hogy "haza" vigyen. A szavak már nem segítenek. Hívhatok rendőrt ha beállít? Mit tehetnék?
2014. febr. 21. 16:04
 1/7 anonim válasza:

Ennyire erőszakos az édesanyád, hogy rendőr segítségét kelljen kérni?

De szerintem, mivel már nagy korú vagy :) nincs joga téged akaratodon kívül bárhova is elvinni, biztos hogy kérhetsz a rendőrtől segítséget az már más kérdés ennyiért ki mennek e

2014. febr. 21. 16:15
 2/7 anonim ***** válasza:
Mégis hány éves vagy?Mit látott,hogy ennyire haza akar vinni? Ha értelemesen nem tudod megbeszélni vele, hogy te nem akarsz hazamenni, akkor természetesen hivhatsz rendõrt, ha nem ciki neked, csak nehogy megbánd!
2014. febr. 21. 16:46
 3/7 A kérdező kommentje:
Sajnos tudom, hogy csak a pénzt látja bennem. Ő mindig elherdálta az övét, de évek óta nem dolgozik. Pár hónapig én etettem, aztán elköltöztem. Most visszatért, mert se pénze, se lakása. Szomorú, de ez van. Nem akarok vele beszélni, mégis a nyakamra jön. Nem hiányzik a patália a munkahelyemen se. Nincs már ötletem.
2014. febr. 21. 16:53
 4/7 anonim ***** válasza:
távoltartási?
2014. febr. 21. 18:39
 5/7 anonim ***** válasza:
Nagykorú vagy?
2014. febr. 21. 18:47
 6/7 A kérdező kommentje:
Igen, 23 vagyok.
2014. febr. 21. 19:08
 7/7 anonim ***** válasza:

Igen, hívhatsz rendőrt. Illetve be sem kell engedni.

Anyád rendkívül önző és erőszakos ember, úgy látszik, nem ismerni a nem-et, ezért az ilyen emberrel szemben nagyon határozottan és nagyon keményen KELL fellépni.

Te nem vagy kisgyerek, hogy anyád csak úgy ide vagy oda vigyen. Hívhatsz rendőrt is, de az a legjobb, ha minden kapcsolatot megszakítasz vele. Telefonszám lecserél stb.

Az esküvőre eszedbe se jusson meghívni, azon a gügye érzelmi alapon, hogy "hát mégiscsak az anyám".

Mivel anyád agresszor, te alapból az áldozata vagy, mint a gyereke. Ha nem akarsz az maradni, akkor irány egy pszichiáter! Az majd megtanítja neked, hogyan védekezz egy agresszor ellen és hogyan NE verd le a jövőben anyád gonoszságait, önzését másokon, beleértve az esetleges leendő saját gyerekedet is.

2014. febr. 21. 19:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!