Miért kell mindent megosztanom az anyámmal? Az őrületbe kerget!
Mit reggelizek, miért azt, miért nem x-et eszem, miért megyek be a szobámba, mit csinálok a szobámban, mit tanulok, miért azt tanulom, kivel beszélek facebookon, miért mosom meg a zöldséget az állatomnak
-anya, mert koszos...
-nem koszos az!
-de anya, igen...,
-de akkor sem
Egész nap ez megy. Már az is idegesít, ha megyek valahova és szólnom kell, mert egyszerűen megfulladok már tőle! Eddig ezzel pl semmi bajom nem volt, de mióta MINDENBE beleszól, már ez is nagyon irritál.
Semmit sem csinálhatok úgy, hogy ne szólna bele..
Nem lehet vele beszélni, mert hisztizik. Elkezd sírni, csapkod, meg hogy semmirekellő vagyok, stb.
Szerintem klimaxol, de ez sem mentség erre...
Szerintem azért kérdezget, mert szeretne szóba elegyedni veled (szerintem magányos) csak fogalma sincs mit mondjon. Lehet most döbbent rá hogy maholnap elköltözöl tőlük és mennyi mindent mulasztott el mint szülő.
Ha kérdez, akkor ne húzd fel magad rögtön, válaszolj szép, magyarázó körmondatban, hogy azért mosod meg a zöldséget mert ilyen-olyan vegyszer lehet rajta és blabla.
Az én szüleim is csináltak ilyet, anyám folyton rajtam csüngött mint egy kisbabán, de csak mert szeret. Apám meg folyton bejött a szobámba kopogás nélkül, odajött és belenézett hogy mit olvasok vagy kivel chatelek. Idegesített rettentően, de azért volt mert mi is csak éltünk egymás mellett és nem bírtunk beszélgetni rendesen. Szóval ő így fejezte ki hogy érdeklem.
Nagyon egyszerű! Közöld vele, hogy lefáraszt a kérdéseivel és ezentúl nem fogsz rá válaszolni!
Azért csinálod, mert te így látod jónak és amíg olyan pitiáner dolgokról van szó, hogy megmosod a zöldséget, addig kéred, hogy ne szóljon bele!
"-Miért mész a szobádba?
-Csak!"
Hátha észre veszi magát!
Különben az is könnyen lehet, hogy te vagy dacolós időszakodban, ilyenkor az ember lánya nehezen érti meg a szülőket, a szülők meg őket!
Majd helyre áll minden, ne aggódj!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!