Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit csináljak, hogy az anyuka békén hagyjon bennünket?
Tehát röviden:
Ő lépett félre egy másik pasival, én költöztem el.
Mindent megadok, megteszek (és nem vagyok tutyimutyi mint ahogy az egyik kérdező már megkapta) a gyereknek, de semmi nem elég.
Egyik héten 30 ezres osztálykirándulás, másik héten 20 ezer forintos szemüveg, akkor ilyen drága ruha meg olyan drága ez meg az.
Soha nem lehet akkor nálam a gyerek amikor nekem is jó, vagy én szeretném.
Amikor meg épp nem érek rá (dolgozom, vagy a jelenlegi párommal lenne programom) akkor meg egyből pattanjak.
Ha meg nem teszem akkor én vagyok a gonosz, meg lesz...-om a gyereket.
Soha nem beszél meg velem semmi az ex, hanem megkérdezésem nélkül mindent megígér a gyereknek.
Pl. hogy én ekkor állatkertbe viszem, akkor strandra, ekkor csizmát megyünk nézni, stb , és ha valami nem valósul meg akkor én vagyok a világ legrosszabb embere.
Ne írja senki, hogy beszéljük meg, mert már többször próbáltam.
Az ex úgy állítja be az egészet, mintha én hagytam volna faképnél őket.
Amikor meg épp olyan kedve van akkor meg feljelent mindenféle indokkal.
Ha elutasítják a feljelentését, akkor újra megteszi.
Persze előtte felhív, és közli, hogy mindenképp a börtönbe fog juttatni. (de nem értem, hogy miért????)
Sosem értettem, hogy tudnak így elfajulni a dolgok szakítás után. Elég gyakori, hogy az egyiknek elmegy az esze. lehet, hogy tudat alatt féltékeny az új nődre? Bár ő hagyott el, sosem lehet tudni...
Aztán most meg szívat ahol tud.
NEm tudom mekkora a gyerek, de szerintem vele beszéld meg, hogy nem azt csináljátok,amit anya megígér, hanem amit ti ketten együtt megbeszéltek. A ti időtöket nem anya osztja be, hanem ti ketten közösen a gyerekeddel.
Amit én.
Minden hónapban utalom a fix összegű tartásdíjat, ezen felül minden kapcsolatot megszakítottam velük, még telefonszámot is cseréltem.
Ezt mástól is hallottam már, hogy az anya megígért mindenféle jó drága programot az apás hétvégére, az apa meg nem bírta anyagilag, na meg nem akart az exének "engedelmeskedni", ezért mást szervezett. A gyerek persze csalódott, sokszor sírt is, az egész család őt utálta.
Szerencsére hamar lecsillapodtak a kedélyek, az anya látta, hogy nem megy semmire a zsarolással, és abbahagyta a játszmázást. A gyerek azóta sokkal kiegyensúlyozottabb, szeret az apjával lenni.
Néha erősnek kell lenni, hogy normális kerékvágásba terelődjenek a dolgok, mert ha hagyod magad zsarolni, sosem lesz vége. :(
(Amúgy a bátyámmal történtek a fentiek, nagyon sajnáltam őt akkoriban, még sokszor az anyánk is az exe pártját fogta, mert hát sírt a gyerek...)
11 éves a kislány, de nagyon-nagyon anyás. Még a párommal is sokkal jobban elvan mint velem. Volt hogy elkezdett valamit mesélni, majd hirtelen azt mondta: "Semmi-semmi, inkább nem mondom, mert anya megtiltotta" Meg hasonlók.
Egyszer meg épp egy hipermarketben voltunk, és a lányom meglátott egy tolltartót. Annyira megtetszett neki, meg nagyon szerette volna, hát gondoltam miért ne, megveszem neki. Mikor hazaértünk felhívta az anyukáját, majd tiszta véletlenül elcsíptem egy ilyen mondatot: "Megvettük azt a tolltartót amit múltkor néztünk" Én úgy csináltam mintha nem is hallottam volna, de akkor ezek szerint ez már meg volt beszélve a hátam mögött?
Én ennyire nem kombinálnám túl. Gondolom a gyereknek tetszett a tolltartó, de az anyja nem vette meg neki. Azt még esetleg el tudom képzelni, hogy mondott valami olyasmit, hogy kérd apádtól.
Szerintem tényleg a gyerekkel beszélj, elég nagy már, hogy felfogja, mi a helyzet. Persze ne szidd az anyját, mert akkor is te leszel a rossz.
Az én esetemben is az anyuka lépett félre, nem is egyszer. Különváltak útjaink. Az első egy-két évben még jó apa módjára látogattam a gyereket, és jöttek a beszólások, hogy ezt kéne venni x ezerért, azt kéne y ezerért.
Heti szinten hívogattak, hogy én fizessem (a tartásdíjon felül) a különnémet-különúszás-stb. díját.
Majd a gyerek is szépen be lett tanítva, hogy "apa vegyél nekem Nyájki cipőt, Belly Mansen dzsekit, Felvisz farmert, und so weiter. Ha ezeket nem tudom biztosítani, akkor minek akarom látni a gyereket??
Teljesen "fejőstehénnek" gondoltak, ezenfelül ellenem lett nevelve a gyerek (az új, időközben megismert barátnőm csak egy büdös kwa, stb).
Ezért döntöttem úgy, hogy nem érdekel a további sorsuk. Utalom az összeget, de már nem sokáig. :)
Gyerekkel beszél meg aztán hamarosan felnő a gyerek és rájön milyen az anyja vagy ATM automatának néz ő is.
Azért valami korlátokat állíts a gyerek elé, mert az nem vezet semmi jóra ha mindent zokszó nélkül megengedsz neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!