Mit tegyek, ha nem ízlik a főztje?
Nem óriási probléma, és a viszonyunk is jó anyóssal, mégis kellemetlenül érzem magam miatta, főleg, mert legutóbb már kérdőre vont, miért nem eszek nála "soha semmit".
Évente 2x megyünk anyósomhoz, mert messze lakik, ilyenkor viszont több napig maradunk 3, max 5 napig.
Általában kirándulunk is a közelben, étterembe is megyünk, aznapra én arra szoktam fogni, miért nem eszek, vagy csak egy szendvicset. Első napot megoldottam azzal, hogy vittem kaját magamnak ("otthon megromlott volna" kifogással).
Nem azt mondom, hogy rosszul főz, csak annyira másabb az ízlése, hogy én nem bírom megenni. Pár falatot bírok maximum, annyit szoktam is, hogy a látszat meglegyen, na meg persze amúgy is meg szoktam kóstolni mindent, mielőtt véleményt alkotok. Mégis megkérdezte múltkor, miért nem eszek nála soha semmit.
Nem akarom megbántani! Jó viszonyt ápolunk, jó lelkű, rendes nő. Eddig a kerdéséig pedig úgy gondoltam, az a - látszólag eszek pár kanállal mindenből - elég lesz évi 1x 2x, de úgy tűnik, hogy mégsem...
Mit tennének a helyemben? Mit tehetnék az apró adagok lenyomásán kívül?
(Hogy példát is említsek, kértük, hogy csináljon francia salátát, azt elrontani se lehet, de tett bele főtt csirkemellet, ami szét volt benne kavarva, ki se lehetett kerülni, mert apró cafatokban volt. Megértem, hogy, van, aki így eszi, de nekem ez így ebben a formában ehetetlen volt.)
Mielőtt valaki jönne, hogy, finnyás vagyok, a kórházi kaját is megettem minden alkalommal 1 ételen kívül, tényleg próbálom az ő főztjét is, de egyszerűen annyira máshogy főz, hogy nem megy!
Köszönöm, ha (normálisan) válaszolsz erre az apró problémámra, legyen szép napotok!
Őszintén nem értem a problémádat. Én ettem anyukám főztjét, ettem az iskolai menzát általánosban, középiskolában egy közeli kifőzdében ettünk. Egyetemista koromban hol itt, hol ott. Utána, mikor dolgoztam, volt, hogy magamnak főztem, volt, hogy rendeltem ebédet. Ezek után találkoztam későbbi feleségemmel és ettem anyósom főztjéből.
És semmi meglepetés nem ért, mert annyiféle ételhez és ételkészítési módhoz hozzászoktam már.
Legyél rugalmasabb, és edd azt, amit ők. Annyira undorító nem lehet, ha egész családjuk, beleértve a párodat is, jóízűen eszik.
En sem értem...
Mindenhol mindent meg tudsz enni, csak a mamánál nem....
Ha a kórházi kaja lemegy, nem hiszem, hogy nem tudod megeröltetni magad.
Egyébként én ilyen helyzetben eléállnék, és közölném vele, nem sunnyognék, terelnék, kifogásokat találnék...
Aztán legközelebb lehet máshogy főzne
Én viszont teljesen megértem a kérdezőt. Első, hidd el, ez nem csak rugalmasság kérdése. Nekem is rengeteg ételtől szó szerint felfordul a gyomrom, amit más kifejezetten szeret - ebben is teljesen egyéni az érzékenység. Örülj, hogy a te gyomrod mindent kibír, de nem mindenkié ilyen.
Kérdező, nem tudsz nála hideget enni ilyenkor? A vajas kenyérrel nem lesz bajod, zöldségekkel, gyümölcsökkel sem.
Franciasalátába szétfőzött csirkemell?
Na azt én sem enném meg...
Hallottam furcsaságokról van aki trappista sajtot és sonkát is vágott bele párizsival,gondoltam hogy moslék de nem kommentáltam
7-es
Mert moslék,nem attól lesz jó egy étel hogy mindent belevágunk ha illik hozzá ha nem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!