Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mit tegyünk hogy az együttélés...

Mit tegyünk hogy az együttélés zökkenőmentes legyen ?

Figyelt kérdés

Nem vagyunk házasok, de így egyszerűbb. Anyóssal fogunk együtt lakni , párom én és a lányunk.

Mit tegyünk, hogy zökkenőmentes legyen az együttélés ?

2021. júl. 15. 17:29
 71/109 A kérdező kommentje:
70 Nagyot tévedsz, dolgoztam, a COVID alatt becsődölt a cég, azóta nem sikerült új munkát találnom. Két szakmám is van, de most fontosabb számunkra az otthoni helyzet megoldása, minthogy azért dolgozzak, hogy ápolóra költsük.
2021. júl. 15. 21:03
 72/109 anonim ***** válasza:
56%
71 - tehát közel két éve nem dolgozol, mert az "otthoni dolgok megoldása fontosabb"? Hol próbáltál munkát keresni? Én segíthetek neked, akár jövő hétre tudok neked munkát intézni, legyél BÁRHOL az országban. Nem hazudok neked. Szeretnél dolgozni? Nyilván nem bankigazgatói pozíció, de nem is megterhelő. Raktár, szállítmányozás, logisztika.
2021. júl. 15. 21:07
 73/109 A kérdező kommentje:

72 Nem két éve, csak a COVID ideje alatt történt.Köszönöm de már eldöntött dolog a költözés, és az, hogy én fogom ápolni az anyóst.

Egyik szakmám sem ehhez a témakörhöz kapcsolódik egyébként.

2021. júl. 15. 21:12
 74/109 anonim ***** válasza:
71%
73 - egyáltalán nem baj, be tudsz tanulni nagyjából 2 hét alatt, végig fizetést fogsz kapni, viszont legalább 4 hónapot vállalnod kéne, hogy lehessen veled tervezni. Minden információt megkapnál kezdésnél, nincs csalafintaság. Szimplán csinálni kell.
2021. júl. 15. 21:17
 75/109 anonim ***** válasza:
45%

Az együttélést is érinti a kérdésem:

- kedves Kérdező: becuccoltok a borsodi faluba a “pároddal” meg a közös gyerekkel egy betegeskedő idős asszonyhoz

- neked munka nuku, megtakarítás nuku (gyerek mellett is hazardjáték, most sincs semmire se!)

- beteges idős asszony gondolom a borsodi zsákfaluban nem 200-300+ eFt-os nyugdíjból gazdálkodik

- kettőtök keresetéből is “erre sincs, arra sincs, gyerekkel napról napra albiban stb...

- az egyetlen aktív dolgozó “párod” fogja 4 ember rezsijét, nagy házat fenntartani (max anyós nyugdíja meg a gyerek része a családi pótlékból meg a DOLGOZÓ!!! embereknek járó 10 ezer/hó adókedvezményből)... klassz.

TE mit fogsz hozzátenni a közöshöz? A segélyke is le fog járni!

Anyós beteges, OK- de most is EGYEDÜL ÉL, kb el tudja magát látni/ ergo neked NEM az ő ápolása lesz az, amit természetben a közös kasszába teszel... akkor mit?

Én is anya, dolgozó nő vagyok: munka mellett is meg lehet főzni a családnak meg rendben tartani (ne adj Isten családilag közösen, kinek-kinek életkora és eü állapotához mérten!) a közös otthont.

Ez nők millióinak sikerül- neked úgy látom nem kell karriert feladnod, hogy napi max 2 óràt házimunkázz...

A saját TB-d fizetésèt, nyugdíjszerző időt, saját időskorra való előregondolkodásf (hogy a lányod ne kövesse ezt a nagyszerű életutat!), a gyerek taníttatását, esetleg saját képzést/eü állapotod fenntartását, SAJÁT (!!) otthon megteremtését miből gondoltad SAJÁT JOGON (nem máséból!) finanszírozni?

(Tudjuk az ÖK fizeti a segélykéseknek az eü hozzájárulást is :D)

A lányod is meztelen hátsóval indul neki albiba szülni?! Ezt a sorsot szánod neki? (munkanélkül héderelő “párom” anyjához beköltöző szülővel ez talán sajnos lehetséges forgatókönyv...

Az ápolási díj mondjuk szolgálati idő szerző és biztosított ellátás... de te mondjuk senkije nem vagy a “párod” anyjának és full igaza volt itt valakinek: elhéderelsz mert “minek dolgozni”, elfőzőcskézel a zsákfaluban a saját szinteden albi helyett (gyereket meg 14 évesen zavarod koleszba vagy bejárósnak napi 2* 30 km-re középiskolába, de neked egy részmunkaidős állásért is derogál utazni :D

Ha valamiért a “pároddal” elválnak útjaitok, akkor te mihez kezdesz továbbra is full nulla tartalékkal, munkanélküliként de legalább még hajléktalanul is?

...persze. Szipiszupi ötlet, virágillatú az együttélés főleg, ha valaki semmit nem tesz a közösbe (mint kiderült ápolás nem kell, a házimunka megy másnak meló mellett is...) / ha ez csak a jó válasz, akkor menjék szociális segélyre a zsákfaluba, legalább addig se büdös a munka :D

(...csak tanulj meg sz*pni-nyalni-gombot varrni csendben, ahogy a mondás tartja, mert a kiszolgáltatott ember nem jár jól, ha nagy a po... izééé arcocskája :D

2021. júl. 15. 21:20
 76/109 anonim ***** válasza:
64%

Kedves Kérdező!

Hogy a sok "térítés" mellett, valami értelmeset is halljál:

Ugye azt tudod, hogy elmehetsz a mamával ápolásira, mivel közeli hozzátartozó élettársa vagy?

Ez az alapösszeg 45ezer Ft körül van, de a lényeg, hogy munkaviszonynak számít és a TB-d is rendezett.

A háziorvosnál kell kezdeni.

2021. júl. 15. 21:30
 77/109 anonim ***** válasza:
12%

Azért csak megkérdezem újra, habár először sem válaszoltál, tényleg úgy képzeled el a jövődet, hogy otthon ülsz, és ápolod a mamát? Nem írtad, hány éves, de ha még elél 30 évig?

Volt nekem egy munkatársam. Nagyon rendes csaj volt, csak kissé ostoba. Őt győzték meg a bátyjai, hogy költözzön össze az apjukkal, és gondozza. Még a házrészükről is lemondtak a javára. És ő úgy gondolta, hogy de rendesek a testvérei.

Próbáltuk kihúzni a fejét a pad alól, de ő csak nyomta vissza. Reménytelen eset volt. Azóta meghalt szegény, elvitte egy szívroham.

Apu most is él, 94 éves. Igaz otthonban, a fiai nem vállalták fel a húguk sorsát. Te rá emlékeztetsz.

2021. júl. 15. 21:30
 78/109 anonim ***** válasza:
14%

76-os: hát nem.

Az ápolási díjnak is a gondozott személy eü állapota az alapja PONTOSAN UGYANÚGY, mint az idősek otthonába való bekerülésnél az ápolási szükséglet meghatározásánál.

Egy pontrendszer van. Ápolásra nem az szorul, aki nem tudja egyedül a kertet meg a nagy házat fenntartani, hanem aki pl az étkeztetésében, személyes higiénében stb nagymértékben korlátozott és csak személyi segítővel képes (értsd: etetés, fürdetés, pelenkázás, felfelvés kezelés, sebkötözés, stb.)

A nem egy lakcímen élő “párom anyjára” nem jár.

2021. júl. 15. 21:37
 79/109 A kérdező kommentje:

75 Számos dolgot nem jól írtál le, legalábbis hamisan. De az én türelmem is vèges, így már aki nem az eredeti kérdésre válaszol azzal nem foglalkozom.

76 Köszönöm igen tudunk róla,hogy van ilyen lehetőség.

77 Én is tartok ettől az új helyzettől de megdöbbent mennyien dugnàk otthonba az idős hozzátartozót.

Igaz, párom anyja de igen ha megoldható és amíg megoldható én vállalom. Ez egy KÖZÖS döntés párommal.

Miért az ismerősöd esetén mi lett volna a helyes? Ha ő is magára hagyja mint a fiai?? Én még anyossal sem tudnék ilyen lelketlen lenni, nem hogy anyukámmal mondjuk. És a párom egyedüli gyerek!

2021. júl. 15. 21:37
 80/109 anonim ***** válasza:
54%
Kérdező: 74 vagyok, de még nem válaszoltál: érdekel a munka? Szeretnél dolgozni?
2021. júl. 15. 21:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!