Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mit tegyünk hogy az együttélés...

Mit tegyünk hogy az együttélés zökkenőmentes legyen ?

Figyelt kérdés

Nem vagyunk házasok, de így egyszerűbb. Anyóssal fogunk együtt lakni , párom én és a lányunk.

Mit tegyünk, hogy zökkenőmentes legyen az együttélés ?

2021. júl. 15. 17:29
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/109 anonim ***** válasza:
79%

"8. Anyós nemtudja egyeudl ellátni a hatalmas házat és egyre betegeseb. Plusz pénzünk otthonra vagy drága ápolóra nincs. Akkor szerinted mi a megoldás ????"

Anyós eladja a hatalmas házat és egy otthonba költözik.

2021. júl. 15. 18:28
 12/109 anonim ***** válasza:
71%

10 - szerintem ez egy nagyon egészségtelen és rossz gondolkodás, ami tönkre fogja tenni az életeteket. Voltam hasonló szituációban, és nem szeretnék még egyszer ilyen helyzetbe kerülni.

"Akkor mégis kinek a feladata ha nem az egyetlen fiáé ? És a menyéé"

Hát neked SEMMILYEN formában nem feladatod ez. Támogatnod kell a párodat, akinek kötelessége ezzel foglalkozni, de ez nem azt jelenti, hogy elvégez egy ápoló tanfolyamot és pelenkázza majd az édesanyját. Az idősek otthona sajnos pénzbe kerül, de hidd el, hogy megtérül. Neki jobb lesz, nektek is jobb lesz. A pénz ne legyen itt kérdés, nem ezen kéne gondolkodni. Az a cél, hogy mindenkinek a legjobb megoldás szülessen. Amit te leírtál, az egy rémálom sajnos.

2021. júl. 15. 18:29
 13/109 A kérdező kommentje:

11 Ez nem megoldható, a hatalmas ház jól hangzik, de egy vidéki kis faluban annyit sem kapnánk érte, hogy a beugrót kiadja egy otthonra.

És akkor ugyanúgy ott maradna, hogy minden hónapban pótoljuk ki a nyugdíját PLUSZ nekünk sem lenne hol élnünk, maradna az albérlet.

Ezzel ugyanott lennénk ahonnan indulunk.

2021. júl. 15. 18:30
 14/109 A kérdező kommentje:
12 Legyünk racionálisak: vagdalkozhatnék én, hogy a fia feladata , de ha az ő fizetése esik ki mert ápol éhen döglünk. Ha én fizetésem esik ki, az is rossz dolog, de sokkal kisebb összeg.
2021. júl. 15. 18:31
 15/109 A kérdező kommentje:
Ha NINCS otthonra pénz akkor ha 20an írjatok le sem lesz.
2021. júl. 15. 18:32
 16/109 anonim ***** válasza:
44%

Értem.

Nos, innen nézve hamarosan egyedülálló anyaként kell megoldanod egy albérletben.

Egy idős embert 7/24ben ellátni nem egyszerű feladat. Nem mindenki bírja. Ehhez hozza jön majd az, hogy az ő háza, az ő vára: neki megvannak a szokásai, mi hol van a konyhában, hogy szereti a nappalit elrendezni, stb. Kb biztos, hohy ideig óráig fog csak menni.

2021. júl. 15. 18:34
 17/109 A kérdező kommentje:

16. Semmi gond a párkapcsolatunkkal, ezt nem is értem, nem ilyen témában volt feltéve a kérdés ! Ne keverjünk bele olyat ami nem valos.

Ahol albérletben lakunk másfél szoba .... ott külön szintünk lenne sokkal jobb körülmények , és igen segitenem kell, de mint írtam racionális okai vannak ennek.

2021. júl. 15. 18:36
 18/109 anonim ***** válasza:
28%

"Ha NINCS otthonra pénz akkor ha 20an írjatok le sem lesz."

Akkor szívesen felvilágosítalak, szociális alapon is bekerülhet az otthonba. A nyugdíja bármennyi is, fedezi az ellátás egy részét, a maradékot meg kipótolja az önkormányzat. A gyerekét, magyaran a férjedet kötelezik majd szulotartasra, ami pár ezer forint lesz. A probléma meg van oldva.

De te költözni akarsz, így sz téged nem érint.

2021. júl. 15. 18:36
 19/109 anonim ***** válasza:
37%

14 - szerintem rosszul látod a kérdést. Ez az Ő kötelessége, de NEKTEK KÖZÖSEN kell megoldani (mivel máshogy nem fogja tudni).

Értem amit írsz: nincs otthonra pénz. Meg kell oldani azt, hogy legyen, mivel egyáltalán nem egy nagy összeg. Legrosszabb esetben 1 millió forintból már be is tud költözni, aztán meg a havi díjat fedezi a nyugdíja.

1 millió forint hitelt pedig körülbelül 8% kamatra már kapsz, a törlesztő pedig nagyjából ugyan ennyi lenne havonta, amit biztos hogy ki tudtok termelni.

Nem beszélve arról, hogy a rengeteg eszköz miatt, orvosi kezelések, tolószék, járókeret, pelenka, infúzió, kijön a nővér, stb, ezekkel is el fog menni rengeteg pénz. Egyszerűbb az otthonba invesztálni, utána meg mindent elintéznek majd ők, nektek meg csak annyi lesz a feladatotok, hogy látogassátok, és felügyeljétek azt, hogy mindene meglegyen.

2021. júl. 15. 18:37
 20/109 anonim ***** válasza:
29%
Jelenleg nincs hoznotok a parkapcsolatotokkal. Kb 100% hohy lesz, ha anyóshoz költöztök. Hidd el, egy extra felnőtt, pláne ha idős, ellátásra szoruló személy nem tesz jót neki.
2021. júl. 15. 18:37
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!