Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Anyósom rászokott, hogy...

Anyósom rászokott, hogy beállít ebédre, csak szerintem bunkó szokás?

Figyelt kérdés
Régebben nem volt ilyen, akkor se szólt sokszor, hogy jönni fog, de nem ebédelni jött. Most egyre gyakrabban szó nélkül beállít ebéd előtt. 2 pici gyerekem van, nem úgy van, hogy elszaladok még bevásárolni délben, hogy legyen mit ennie, hiányzik a halálnak a plussz bevásárlás az éjszakázás mellett. A kislányomnak meg előadja, hogy a mama csak reggelizett, majd csak adunk neki egy kicsit enni. Nem szokásom pazarolni így annyit főzök ebédre amennyit megeszünk. Normális, hogy ez kiakaszt?
2021. ápr. 5. 19:38
1 2 3 4 5 6 7
 51/68 A kérdező kommentje:
Semmi gond utolsó! Látom nagyon vártad, hogy írjak már végre ide valamit.🤣 Azért szórakoztatsz ám, nem vettem fel amiket írtál! Nincs harag! 😘
2021. máj. 14. 10:15
 52/68 A kérdező kommentje:
Na ezt elkiabáltam, ma 11:30 anyós beállított szó nélkül ebédelni.🤦 Komolyan nem tudom miért olyan baromi nehéz mondani, hogy jön. Ma viszont nincs annyi kajánk, szóval valaki nem eszik, vagy körettel lakik jól.
2021. máj. 18. 11:40
 53/68 anonim ***** válasza:
81%
Úristen zárd már be az ajtót ennyire élettelen vagy?
2021. máj. 18. 11:52
 54/68 anonim ***** válasza:
100%
Valaki nem eszik? Nem egyértelmű, hogy ki nem eszik vagy csak köretet (ha abból van elég)?!
2021. máj. 18. 12:16
 55/68 A kérdező kommentje:
Ki mondta, hogy nincs bezárva az ajtó?🤦 Nyilván, ha ez lenne a megoldás most nem lenne itt.
2021. máj. 18. 12:25
 56/68 anonim ***** válasza:
12%
Mert van kulcsa vagy betöri az ajtót? 😂 Ha ennyire csicska vagy megmondani neki hogy ne menjen akkor meg is érdemled hogy zaklasson. Nem igaz hogy havi 1x nem tudod vendégül látni. Nem hiszem el hogy grammra pontosan ki van számolva a családnak az étel. De gondolom ha ti szorulnátok segítségre gyerkekekkel együtt költöznétek hozzá. Gondolom jobb itt az interneten szidni az anyóst mint megbeszélni vele személyesen mint minden normális ember.
2021. máj. 18. 12:46
 57/68 anonim ***** válasza:
23%
Remélem netre, cigire, piára, körmösre, szolira, pillára, ruhára mindig telik majd, ha már anyósnak nem jut egy tál leves.
2021. máj. 18. 12:53
 58/68 anonim ***** válasza:
87%
Előzőek: most komolyan, szerintetek normális dolog bejelentkezés nélkül ebédidőben menni? Ez nem az a kategória, hogy nem tudja valaki egy hónapban egyszer vendégül látni az anyósát. Persze, hogy tudja, ha megbeszélik, mikor megy. Akár többször is. Csak úgy beállítani viszont nem szokás, és nem csak ebédre nem. Indulás előtt legalább illik odaszólni.
2021. máj. 18. 13:13
 59/68 anonim ***** válasza:
100%

Iszonyatosan bunkó szokás! Sokkot is kapnék.

Aki a kérdező ellen van, mesélje már el, mennyi adagot főz, és ebből mennyi landol a kukában?

Nem tudom elhinni, hogy minden esetben többet főz, számítva a váratlan vendégre, és az minden esetben el is fogy koppra, ha véletlenül mégsem jön vendég. Ez totál kizárva.

Nálunk is éhen maradna bárki aki jön délben, mert egyrészt nem is vagyunk otthon, másrészt totál ki van számolva a kaja, és nem azért, mert zsugori vagyok, hanem mert beosztom a pénzt, és nem azért főzök, hogy kidobjam. Másrészt nagyon szívesen látok vendégül bárkit, HA JÓ ELŐRE SZÓL. Legalább egy héttel. Akkor tuti többfélét főzök, és még desszert is lesz. Aki meg csak úgy beállít, az így járt. Üdítőn és rágcsán kívül tuti nem kap semmit. Nem vagyok varázsló.

2021. máj. 18. 15:38
 60/68 anonim ***** válasza:
79%

Ne haragudj Kérdező, de te sem vagy teljesen tiszta. Beállít anyósod megint váratlanul azután, hogy megbeszéltétek, hogy ne jöjjön egyeztetés nélkül, erre te még adsz neki enni? Adsz neki enni ezek után és nektek meg lehet későbbre nem jut elég kaja? Hát tudod, meg is érdemled anyósodat.

Egyébként én csak annyit főzök mindig, amennyi a 3 tagú családomnak elég. Anyósomék is gyakran beállítanak random, de főételt nem szoktam nekik adni, mert pont annyi van amennyi a családunknak elég. Van kávé, keksz, ennyi. Igaz, ők nem is várják el, hogy egyenek nálunk.

2021. máj. 18. 17:09
1 2 3 4 5 6 7

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!