Anyósom rászokott, hogy beállít ebédre, csak szerintem bunkó szokás?
Ne te veszekedj az anyósoddal, hanem a saját gyereke. Ha amúgy is így gondolkodnak egymásról, akkor azt a kapcsolatot nehezen lehet javítani. Mondja meg a férjed neki, hogy ne jöjjön többet (üres kézzel) ebédre, mert a felesége nem tud 2 gyerek mellett ennyit főzni.
Ilyenkor amúgy az lenne a megfelelő gesztus az anyós részéről, ha ő vinné a kaját, hogy neked ne kelljen annyit dolgoznod. Eszem megáll.
Nem csak szerinted. Egyrészt alapból illetlen szó nélkül beállítani. Még ha nagyon jó lenne a viszony és bármikor szívesen látnátok, akkor is előre le kéne beszélni, hiszen bármikor előfordulhat, hogy épp nem alkalmas. Ő nem lakik ott, így nem is jöhet-mehet kedvére. A másik, nagyon gáz, hogy ilyen manipulatív módon hívatja meg magát ebédre. Az első ilyennél még valahogy megoldottam volna (én is mindig csak annyit főzök, amennyi nekünk kell), mert nem akarok bunkó lenni akkor se, ha a másik kezdte, de a másodiknál már biztos közöltem volna vele, hogy nem számítottunk rá és nem annyit főztem, hogy vendégül láthassuk. Aztán meg nyugodtan mehet is. Ha udvariasságból nem szólsz soha, a pofátlan emberek kihasználják.
Amúgy ezt szerintem se neked kéne kezelni, hanem a párodnak, mégis csak az ő anyja. Tisztázza vele, hogy ne állítson be hívatlanul.
Kosztolni jár hozzátok.
Legközelebb kedvesen közöld vele, hogy szívesen látjátok ebédre, de sajnos anyagilag nem tehetitek meg, hogy plusz egy emberre főzz, ezért szálljon be anyagilag.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!