Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Anyósom rászokott, hogy...

Anyósom rászokott, hogy beállít ebédre, csak szerintem bunkó szokás?

Figyelt kérdés
Régebben nem volt ilyen, akkor se szólt sokszor, hogy jönni fog, de nem ebédelni jött. Most egyre gyakrabban szó nélkül beállít ebéd előtt. 2 pici gyerekem van, nem úgy van, hogy elszaladok még bevásárolni délben, hogy legyen mit ennie, hiányzik a halálnak a plussz bevásárlás az éjszakázás mellett. A kislányomnak meg előadja, hogy a mama csak reggelizett, majd csak adunk neki egy kicsit enni. Nem szokásom pazarolni így annyit főzök ebédre amennyit megeszünk. Normális, hogy ez kiakaszt?
2021. ápr. 5. 19:38
1 2 3 4 5 6 7
 1/68 anonim ***** válasza:
96%
Mondd meg neki határozottan, hogy sajnálom Joli néni, de csak pont annyi ebédet főztem, amennyi hármunknak elég. Ha nagyon éhes, esetleg egy szendvicset tudok adni. A párod amúgy hol van a történetben? Neki kellene beszélnie az anyjával szerintem.
2021. ápr. 5. 19:41
 2/68 anonim ***** válasza:
95%
Janka-néni effektus.
2021. ápr. 5. 19:43
 3/68 A kérdező kommentje:
Annyit mond, hogy anyám teljesen idióta. Nem jó a kapcsolatuk, ha jön ő kinyitja neki az ajtót és elvonul az egyik szobába.
2021. ápr. 5. 19:44
 4/68 Ékezetes billetyűzet ***** válasza:
86%

Ne te veszekedj az anyósoddal, hanem a saját gyereke. Ha amúgy is így gondolkodnak egymásról, akkor azt a kapcsolatot nehezen lehet javítani. Mondja meg a férjed neki, hogy ne jöjjön többet (üres kézzel) ebédre, mert a felesége nem tud 2 gyerek mellett ennyit főzni.

Ilyenkor amúgy az lenne a megfelelő gesztus az anyós részéről, ha ő vinné a kaját, hogy neked ne kelljen annyit dolgoznod. Eszem megáll.

2021. ápr. 5. 19:48
 5/68 anonim ***** válasza:
95%

Nem csak szerinted. Egyrészt alapból illetlen szó nélkül beállítani. Még ha nagyon jó lenne a viszony és bármikor szívesen látnátok, akkor is előre le kéne beszélni, hiszen bármikor előfordulhat, hogy épp nem alkalmas. Ő nem lakik ott, így nem is jöhet-mehet kedvére. A másik, nagyon gáz, hogy ilyen manipulatív módon hívatja meg magát ebédre. Az első ilyennél még valahogy megoldottam volna (én is mindig csak annyit főzök, amennyi nekünk kell), mert nem akarok bunkó lenni akkor se, ha a másik kezdte, de a másodiknál már biztos közöltem volna vele, hogy nem számítottunk rá és nem annyit főztem, hogy vendégül láthassuk. Aztán meg nyugodtan mehet is. Ha udvariasságból nem szólsz soha, a pofátlan emberek kihasználják.

Amúgy ezt szerintem se neked kéne kezelni, hanem a párodnak, mégis csak az ő anyja. Tisztázza vele, hogy ne állítson be hívatlanul.

2021. ápr. 5. 20:06
 6/68 anonim ***** válasza:
93%

Kosztolni jár hozzátok.

Legközelebb kedvesen közöld vele, hogy szívesen látjátok ebédre, de sajnos anyagilag nem tehetitek meg, hogy plusz egy emberre főzz, ezért szálljon be anyagilag.

2021. ápr. 5. 20:07
 7/68 Savlekotő ***** válasza:
26%
Lehet nincs pénze ennivalóra? Kommunikáció?
2021. ápr. 5. 20:43
 8/68 anonim ***** válasza:
19%
Ha nem az anyósod, hanem az anyád tenné ugyanezt, akkor is kiakadnál?
2021. ápr. 5. 20:47
 9/68 A kérdező kommentje:
Hogyne lenne pénze 55 éves dolgozó nő.
2021. ápr. 5. 21:14
 10/68 anonim ***** válasza:
19%
Ràkérdezni a dologra? Kommunikáció?
2021. ápr. 5. 21:20
1 2 3 4 5 6 7

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!