Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Most én ezzel tényleg olyan...

Most én ezzel tényleg olyan drága dolgot mondtam?

Figyelt kérdés
Leszogeznem, hogy sosem vártam el anyagi támogatást ellenben lelki támogatással. Amit amúgy sosem kaptam meg anyosoméktól. Nem állnak rosszul, mindenki dolgozik náluk. A család nettó keresete szerintem van havonta fél millió. Szóval nem éheznek. Mikor odamegyunk mi (2 vagy 3 havonta egy ebédre....) valahogy sosincs pénz kajára... Pedig nem isznak, nem dohányoznak, nincs semmi káros szenvedeljuk. Eddig oké. Persze. De mikor ok jönnek páromnak meg nekem egy ebéd üti a tízezrest. Ilyen leves olyan hús amolyan süti. Az esküvőnkre pl nem kaptunk semmit. Ez még mindig nem érdekelt. Aztán mondta anyosom meg az elején, hogy mi az ami nekünk nincs és nagyon szeretnénk na majd ők megveszik nekünk. Tekintsük ajándéknak. Párommal beszéltünk, meg nem volt vasalónk, meg deszkánk hát kérjünk azt. Majd ezt követően anyósom felhivta sírva a páromat, hogy én mit képzelek magamról, hogy merek én ilyen drága dolgot kérni (nem is a dragakat néztük ki. Ami működik.) úgy hogy megvettuk magunknak a cuccokat és még én éreztem magam rosszul.
2021. márc. 22. 09:01
1 2 3 4 5 6 7
 11/69 anonim ***** válasza:
94%

1. Ha nem szeretnek vendégül látni, akkor ne menjetek ebédre/vacsorára.

2. Ha ök jönnek, ne fözz fél lakodalmat - ez eleve hülyeség, egyéb esetben is - , hanem pár szendvics, vagy pogácsa és egy kávé elég.

3. Ahhoz viszont semmi közöd, mennyi a jövedelmük, mit szerenek enni, honnan és mennyit rendelnek, illetve járnak-e és milyen étterembe.

2021. márc. 22. 09:22
 12/69 anonim ***** válasza:
89%
Zsugoriak és kész. Nálam egy pohár vizet nem kapnának.
2021. márc. 22. 09:23
 13/69 anonim ***** válasza:
90%
Legyen nálatok rántott leves és grízes tészta, amikor ők jönnek. A magyarázat annyi, hogy nincs többre pénz, ezt viszont szívesen megosztjuk.
2021. márc. 22. 09:24
 14/69 anonim ***** válasza:
26%
Ezekszerint a többség azért ajándékoz, hogy kibaxon a másikkal, és azért hívja meg, hogy xarul erezze magát?
2021. márc. 22. 09:26
 15/69 anonim ***** válasza:
95%
10 - ha állandóan egyoldaló a dolog, akkor hamar melege lesz az embernek a jófejeskedésből. Szerintem is csak annyit kell beleölni ebbe a kapcsolattartásba, amennyit kapnak.
2021. márc. 22. 09:32
 16/69 anonim ***** válasza:
92%

10-es/14-es: azt nem fogod fel, hogy itt a kérdezö mindig csak ad, és soha nem kap.

Az ajándékozás/vendéglátás természetesen nem egy-az-egyben azonos értéket jelent, de ha az egész egyoldalú, akkor ott nagyon nincs renben valamit.

2021. márc. 22. 09:36
 17/69 anonim ***** válasza:
14%
Értem.... Nos, én nem így gondolkodom. Nekem örömet okoz az ajándékozás. Nem kell hogy a másik viszonozza. Azért adok, mert nekem jól esik. Azért latok valakit vendégül, mert nekem örömet okoz. Nem varok érte viszonzást.
2021. márc. 22. 09:40
 18/69 anonim ***** válasza:
91%
Amikor az egyik fél folyamatosan tesz a kapcsolatba, a másik meg nem, akkor felmerül, hogy a másik oldalon a szeretet és a törődés is hiányzik, ilyenkor nem érdemes fölöslegesen megfeszülni. Ha pl. egy tényleg nyomorgó kisnyugdíjas nagymamáról lenne szó, aki viszont szeretettel, támogatással viszonozza, amit kap, fel sem merülne, hogy bármit is elvárna tőle az a családtag, aki meghívja, aki ajándékot ad neki. De amikor a dolog eljut egy olyan pontra, hogy te mindig figyelmes vagy, a másik pedig még egy telefonhívást sem ejt meg, amikor neked van születésnapod, meg többször meghívod, megvendégeled, majd amikor ők hívnak meg, akkor szemrebbenés nélkül megkérdezik, hogy mit hoztál, mert nem tud mivel megkínálni, esetleg csak kávéval, akkor azért úgy érzed, hogy a másiknak egy cseppet sem vagy fontos. Amit itt leírtam, valós, vannak ilyen emberek, akik jó anyagi körülmények ellenére kifejezetten sajnálnak legbelsőbb családtagtól egy szelet süteményt is, miközben gátlástalanul mindent elfogadnak, sőt követelőznek is. Kérdező, megértelek, mert sajnos nekem is vannak ilyen családtagjaim, és egy idő után elege lesz az embernek, igaz, hogy az én esetemben az egyik ilyen családtagnak még egyéb gusztustalan húzásai is voltak, de tényleg elkeserítő az egész.
2021. márc. 22. 09:42
 19/69 anonim ***** válasza:
19%

18!

Ha téged zavar ez a helyzet, miért vagy benne? Nem kötelező senkivel a kapcsolatot tartani.

2021. márc. 22. 09:45
 20/69 anonim ***** válasza:
94%

14.#-nak: szerintem nem azért.

A kérdező eddig sütött-főzött-ajándékozott, viszonzásul megkapta a "nincs pénz rá" és síró telefon az anyós részéről a vasaló miatt.

Erre nincs szükség! A férjed mondja meg, hogy nincs vendéglátás oda-vissza (ebben a járványos időszakban főleg nem!), legyen kávé vagy tea, és ennyi.

2021. márc. 22. 09:46
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!