Miért kell mennem ilyen meghívásokra akkor is ha nem akarok?
Kicsit off tema bocsi, de ha már felmerült leirom: Nagymamam is szokott sztorizni olyan dolgokról ami kiskoraban történt..ahhoz en se tudok hozzá szólni. Max kérdezek egy ket dolgot. De tudom hogy nem is az a lényeg hanem hogy legyen kinek mesélni. Ha én nem hallgatom meg akkor ki? Anyameknal párom nem tudja annyira követni hogy miről van szó, de elvan ő is nálunk.
Anyósom meg szintén beszél ezer dologrol, neha követni sem tudom hogy ki merre meddig, de meghallgatom pedig ő csak 60,mert végül is ha már ott vagyok, miert ne hallgatnám.
Nem vagyunk lesz.rva sehol sem,had mondják.
Ha alapból jó szándékúak, nem bántanak minek fennakadni.
Ha utalni akarod a " gyerekeket" ugysem győzünk meg, de nyithatnál te is jobban. Még nem ismernek. Az is lehet hogy baromira erzodik hogy nem szereted őket, ebben az esetben mit vársz?
Lehet ők meg úgy érzik próbalkoznak,te meg zárkózott vagy,es távolságtarto.
Én amúgy totál nem értem miért élezi ki a legtöbb válaszoló az egészet arra, hogy a kérdező a szemét gonosz aki utálja a párja gyerekeit.
Holott szó nem volt erről sehol.
Se nem szidta őket, se nem szólta le őket, csak azt nem érti miért kötelező neki is ott lenni.
Nekem rokonságban van az, hogy elkezdenek az egyetemi élményekről beszélni, mert öcsém is ugyanarra az egyetemre járt. És jönnek a tanáros sztorik, meg olyan szokások amikhez hozzá se tudok szólni. Majd elkezdenek a munkáról beszélni ami szintén egy specifikus dolog, és engem meg sem próbál senki bevonni.
Az ismerősöm társaságában dettó. Az idő fele azzal telik, hogy megbeszélik mi van azokkal az ismerőseikkel, akiket nem ismerek, megbeszélik a múlt heti dolgokat amihez megint nem tudok szólni. Majd megbeszélik hova mennek este koncertre. Napi kapcsolatban állnak, ismerik egymást...én meg úgy vagyok mint kívülálló.
Kedvencem mikor elsütnek poénokat, amin mindenki jót nevet, nekem meg annyit mondanak, "ja te ezt nem érted, nem voltál ott".
Tök felesleges idekeverni a barátokat meg a baráti kört, a barátainkat magunk választjuk, mindig érdekelnek minket és mi is őket, a családot meg nem mi választjuk.
És ez ráadásul a férj családja, a férjnek fontos, a férj kedvére tesz az ember, ha akkor is elmegy az eseményre, ha amúgy lenne jobb dolga is.
32 nekem olyan vagy, mintha másik filmet néznél. Kérdező nem szeret anyóshoz járni, ha ott vannak a gyerekek, mert anyós olyankor nem jó vendéglátó, sőt, még a kaja is a gyerekeknek készül, és hát ez borzasztó. Ha nincsenek ott, akkor szeret. Ez a baja. Nem az illik, nem illik, az csak azért érdekes mert anyós-após, sőt, a férj is megsértődött, és hát kéne valami önigazolás.
Két választási lehetőség van: tenni az illemre és nem járni, férjnek elmagyarázni; vagy megoldani a problémát, beépülni a családba, érdeklődni annak tagjai iránt, és remélni, hogy viszonzást nyer a dolog.
Nem felesleges "idekeverni" hiszen a helyzet pont ugyanaz.
A barátaid te választod, eddig igaz. Viszont a barátaid barátait már nem te választod meg. És hiába érzed jól magad az adott 1 barátoddal, ha ő elhívja 10 haverját akiket nem ismersz és csak háttér szereplő leszel.
Lehet továbbra is a kérdezőt sarazni, mindenkinek vannak olyan társaságok, ahol nem tudja jó érezni magát, mert hiába jön ki jól a társaság adott tagjaival ha az egész nem áll össze.
Szar helyzet, mert igazán megoldást senki nem tudott rá adni. Hiszen az előttem szóló is úgy írja, hogy "remélni, hogy viszonzást nyer a dolog"...csak hát ugye benne van, hogy nem.
Meg nekem továbbra is az ilyen hozzászólások a furcsák, hogy a kérdezőnek azt írjátok, hogy "ne hisztizzél" miközben se nem hisztizik se nem gyűlölködik.
Bocs, de én sem mennék oda, ahol lényegében levegőnek néznek. Akkor minek, dekorációnak a férjem oldalán?
Nem is megyek (nálunk a felnőtt lánya szokott egy évben kétszer, karácsonykor és gyerekei szülinapján összejövetelt tartani, itthon maradok, és nagyon jól érzem magam, hogy nem mentem el, kínosan feszengeni, vagy az időmet pazarolni.)
".Azt hiányolom ők miért erőszakolják hogy minden ilyen össz-családi eseményen ott legyek"
De ez konkrétan elhangzik? Tehát mondják a férjednek, hogy hozzon téged is? Vagy neked mondják, hogy gyere mindenképp te is?
"Én amúgy totál nem értem miért élezi ki a legtöbb válaszoló az egészet arra, hogy a kérdező a szemét gonosz aki utálja a párja gyerekeit"
Válasz: Azért, mert ez a gyk.
"azért tűnik úgy mintha utalna a férje gyerekeit mert nem említette hogy ő erdeklodne felőlük. "
Attól, hogy valaki felől nem érdeklődik az ember, még nem jelenti azt, hogy "utálja". Lehetne kicsit árnyaltabban gondolkodni.
Na tök jó, hogy a végén még csak kihozzuk szegény kérdezőcskét az ártatlan áldozatnak.
Csak sikerült addig csűrni-csavarni a sztorit.
Milyen érdekes, az alap kérdésben még egyáltalán nem tartotta fontosnak leírni, hogy MINDIG régi sztorizgatás megy.
Véletlenül sem a gyík legszebb jelenségét, a szokásos “nem értettek velem egyet a válaszolók, úgyhogy átírom a sztorit a magam javára” effektust tapasztalhatjuk ismét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!