Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Miért kell mennem ilyen...

Miért kell mennem ilyen meghívásokra akkor is ha nem akarok?

Figyelt kérdés
Már 40+-os vagyok,tavaly mentem férjhez.Férjemnek két felnőtt gyereke van,ez lényeges.Anyóst,apóst először nagyon szerettem,jó volt menni hozzájuk.Problémám hogy most már minden családi találkozón,ünnepen ott van férjem két felnőtt korú gyereke is,emiatt én rettenetesen utálok a találkozásokon jelen lenni.Még anyós-após is alig szól hozzám,minden a gyerekek körül forog.Hogy vannak,mit csinálnak,kaja is az van amit ők szeretnek.Nem is értem hogy én minek vagyok jelen,a férjem iránti illendőségből talán.Fölöslegesnek és kívülállónak érzem magam. Ezért legutóbb nem is mentem,erre anyós-após megharagudott.És a férjemnek sem tetszett.Szerintetek is kötelező az ilyen családi dolgokra mennem,hiába érzem magam nagyon rosszul ilyenkor?
2020. nov. 16. 18:07
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/79 anonim ***** válasza:
77%
Wow.. 40+ de IQ kb mint egy 20 éves csitrinek.
2020. nov. 16. 19:38
 12/79 anonim ***** válasza:
74%
Beházasodtál egy családba, szülőstül / gyerekestül / férjestül. Nem mazsolázhatod ki, hogy mi kell és mi nem, hacsak nincs rá igen alapos indokod. Láttam már ilyet, válás lett a vége, teljesen jogosan.
2020. nov. 16. 19:44
 13/79 anonim ***** válasza:
88%

Nyilván nem úgy kötelező, ahogyan kötelező most este 8-ra hazaérnünk. :-)

De ILLIK.

Talán érzed a két szó közötti különbséget, kérdező.

Ha egyszer férj és feleség vagytok, akkor összetartoztok. Nem sziámi ikrek módjára. Nem muszáj mindig együtt menni. Ha pl. a te gyerekeid, a te szüleid pont akkor rendeznek családi ünnepséget, az érthető távolmaradás. De csak azért, mert nincs kedved, az bántó. Bántó a férjeddel szemben, mert azt fejezed ki, hogy neked nem fontos az, ami neki igen. Hogy te nem tekinted magad annyira őhozzá tartozónak, hogy az ő családjával tartsd a kapcsolatot.

Abban van igazságod, hogy apósodtól-anyósodtól elvárható lenne, hogy azért téged is kérdezgessenek. Mert egy vendégségben valóban kellemetlen, ha valaki iránt senki nem érdeklődik. Persze rögtön fölvetődik, hogy te próbálsz-e bekapcsolódni a beszélgetésekbe. Te kérdezed-e apósodat-anyósodat, vagy épp férjed gyerekeit? Itt a férjednek is van felelőssége, hogy ne hagyja, hogy ki legyél rekesztve a társalgásból.

Szerintem a férjeddel beszélgess arról, hogy téged zavar, hogy ennyire nem foglalkoznak veled. Kérd, hogy legalább ő próbáljon bevonni a társalgásba. Mindenképp errefelé keresd a megoldást, ne arrafelé, hogy otthon maradsz.

2020. nov. 16. 19:47
 14/79 anonim ***** válasza:
70%

A te szüleid a férjed popóját nyalják, ha ott van a gyereked? Kötve hiszem. Te hatagudnál a legjobban, ha úgy lenne. Gondolom, akkor ha nálatok is természetes, hogy a te gyereked az első a te szüleidnek, akkor ugyanez természetes a férjed családjában, a férjed gyerekeivel szemben.

Nem is tudom, hogy felnőtt nőként mire vagy irigy. Hogy gondolod? Tiszta nevetséges. Kezdődik a változó kor, vagy honnan jön ez a hülyeség?

2020. nov. 16. 20:13
 15/79 anonim ***** válasza:
75%
Most jól értem? 40+ vagy de azon hisztizel, hogy nem a te segged nyalják? Én "csak" 32 vagyok, de semmi gondom nem lenne a helyzettel, én nem lennék a vérük, kvázi egy "betolakodó" vagyok, még ha férjem is lenne az apjuk. Miért nem próbálsz inkább bekapcsolódni a beszélgetésbe vagy akármi? Hidd el érzik rajtad ezt a megvetést... Igenis el kell fogadni, hogy ha gyerekes pasihoz mész hozzá, hogy megkapod a gyerekeit is, ha tetszik, ha nem.
2020. nov. 16. 20:27
 16/79 anonim ***** válasza:
64%
Hát már bocs, itt neked kell valahogy belerázódnod ebbe a családba, megkedveltetni magad, jó fejnek lenni annyira, hogy anyós akarjon veled is beszélgetni. Alig ismernek, neked kell virítanod valamit.
2020. nov. 16. 20:36
 17/79 anonim ***** válasza:
75%

A kérdező maga mondja, hogy amíg a gyerekek nem voltak jelen, addig semmi baja nem volt anyósékkal.

Magyarul ők nem utálták, nyilván akkor ki sem rekesztették, Őfelségét egyszerűen az zavarja, hogy merészelnek másokat is fontosnak tartani rajta kívül. Ráadásul a férjének egy másik nőtől származó gyerekeit. A macska rúgja meg!

2020. nov. 16. 20:42
 18/79 anonim ***** válasza:
88%
Nem kötelező, nyilvánvaló de basszus csak valamiféle család vagytok, valószínű szívesen látnak. Nem írtad hogy bantanának, akkor megértenem ha nem akarnál menni. A nagyszülők meg nagyszülők na, persze hogy az unoka a fontos. Érdeklődj te is, beszélgess, egyél igyál, és kész. Ezt nem kell túlkattogni. A két gyerekre nem értem minek kell féltékenynek lenni felnottfelnőtt fejjel.
2020. nov. 16. 20:57
 19/79 anonim ***** válasza:
81%

Bármennyire felnőttek is a férjed gyerekei, ők abba a családba tartoznak, a férjed az apjuk, apósod-anyósod a nagyszülők. Ebbe a családba tavaly kerültél bele.

Őszintén: te hányszor hívtad meg a két felnőtt gyereket ebédre, kávéra, bármire?? Biztos, hogy jólesett volna a férjednek is, sőt anyósodék is jó néven vették volna.

Elvárni a törődést úgy, hogy te semmit nem teszel érte? Egyenes út a válóperig...

2020. nov. 16. 21:00
 20/79 anonim ***** válasza:
88%

Kaptál elég hideg vizet én nem ismétlem, de annyit még megírok, hogy amikor férjhez mentél egy kétgyermekes férfihez, akkor nagyon jól KELLETT tudnod, hogy ezek a gyerekek fel-feltűnnek előtted.

Eleinte az anyóssal-apóssal sem volt bajod, csak amikor egyszer csak feltűntek a gyerekek és az unokák voltak az elsők, akkor érezted magad kirekesztettnek, pedig Te vagy, aki kirekesztette saját magát.

Megkérlek, hogy hideg fejjel olvasd el a válaszainkat és gondolkozz el a válaszaink fölött.

2020. nov. 16. 21:06
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!