Baj, hogy a szüleimmel is akarok időt tölteni?
16 éves lány vagyok a párom 19 most húsvét hétfőn a szüleimmel elmegyünk valahová közös programra mint minden éven. A párommal fél éve vagyunk együtt. Úgy volt, hogy ő is a saját családjával megy el hétfőn. Ma meg azt mondták neki a szülei, hogy nem értik miért nem megyünk valahová együtt mert, hogy az anyuja 16 évesen már nem az anyjával járt el hanem a pasijával ezt konkrétan az anyuja mondta. Az apujával alapból nincs olyan jó kapcsolata és azt mondta neki hogy 19 évesen már nem kell szülőkkel menni kirándulni. Neki egy picit sem gond hogy a szüleimmel leszek mert amúgy is a 7 napból 5-6 napot együtt vagyunk.
Apuja néha olyan mintha nem is szeretné a fiát mindig belé köt minden lépésébe kb. Pedig a párom csak még akar neki felelni, de igazából felesleges mert csak kötöszködik meg piszkálódik az apuja. Most én sem értem, hogy az miért baj nekik, hogy a szüleimmel megyek kirándulni húsvétkor.
Te is tudod, hogy nem baj, ugye?
Én lazán mentem strandra is anyámmal, 30 évesen. Miért lenne ez korfüggő? Nagyon jó, ha a szülő-gyermek kapcsolat nem olyan, hogy már látni se akarják egymást 16-19 évesen...
De ez van, ne törődj velük, amennyire ezt meg tudod oldani.
Ez ilyen ünnepi szurka-piszka, de ha van is alapja, akkor csak személyeskedés ellened.
Várd meg míg elmúlik az ünnep, ha utána is betalálnak, akkor gondolkodj el, mit tehetsz.
Ne haragudj, de én ezt végigcsináltam már a saját családommal.
Most nagyon gonosznak tűnhet, amit mondok, de párod ne feledje, hogy bármi is van, azért, mert őt ennyire utálják, ne adjon okot arra, hogy kiszorítsák az örökségből.
Na és most térnék át az emberi oldalra:
-eredetileg annyit akartam írni, hogy máskor párod tegye csak be a mosogatógépbe.
De közben rájöttem, hogy az apukájának valószínűleg más elvárásai vannak vele kapcsolatban, ki tudja miért.
Pszichológuson nem gondolkodni kell, hanem elmenni, mert később nagyobb tűzoltás kell. Arra kell figyelni, hogy nem kell engedni antidepresszánst felírni, én a beszélgetős terápia híve vagyok.
Kitartást, és arra figyeljen, hogy véglegesen, a saját érdekéből, ne romoljon meg a kapcsolat.
Tudod nincs annál rosszabb, hogy előbb lelkileg tesznek tönkre TELJESEN, utána habként a tortán még anyagilag is.
Ha tényleg utálat motiválja a papáját, akkor ezt érdemes szem előtt tartani, bármennyire rideg és egyéb. Keresztülmentem ezen, tudom mit beszélek. Sok sikert nektek.
A párod anyja nem normális. Az nem korfüggő, hogy ki, mikor, hol és mit csinál a szüleivel. Én is 30+ évesen voltam anyámmal és a húgommal kirándulni, vannak családi ünnepek, ahol együtt vagyunk stb., mert jó a kapcsolatunk.
Ez a normális, és az, hogy attól, hogy valaki nagykorú lesz és a párjával összeköltözik, nem szűnik meg számára a "régi" családja.
Tehát az anyja szerint te dedós vagy, mert nem hanyagolod el anyádékat, de persze a fiacskájától elvárja, hogy minden ünnepen jelen legyen. Aha, anyukát úgy kiosztanám, hogy megemlegetné, ha nagyon pattog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!