Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Normális volt anyósom? Az...

Normális volt anyósom? Az unokáját akarja perelni eltartásért!

Figyelt kérdés

Tegnap vettem át egy ügyvédi levelet amiben az állt hogy a (kiskorú)lányom mint legközelebbi hozzátartozó köteles pénzben vagy természetben segiteni a mamát rokontartásra hivatkozva. Ha nem tesz eleget neki akkor bírósagi útra terelik az ügyet.

Mivel én vagyok törvényes képviselője nekem kéne fizetnem v ellátnom őt.

De elváltam a fiától nekem ez a nő idegen jogilag. A volt férjem meghalt-a válás után.

Volt anyós a lányomra sose volt kiváncsi. Mindig azt hangoztatta hogy nem is a fiától van.

2020. szept. 22. 08:50
1 2 3 4 5 6 7
 31/65 anonim ***** válasza:
100%
Hogy hívják az ügyvédet, mi az irodájának a címe? Ott kell legyen a papír fejlécén. Írd ki nyugodtan, ezek nyilvános adatok, nem sértesz vele titkot. Rákeresnék, létezik-e egyáltalán.
2020. szept. 22. 10:56
 32/65 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem írj az "ügyvéd" címére egy válaszlevelet, hogy mivel kiskorú, 15 éves személytől követel pénzt, levelét eljárás céljából továbbítottad az ügyvédi kamarához.
2020. szept. 22. 11:07
 33/65 anonim ***** válasza:
95%

És a fénymásolatot valóban elküldheted, "panasz" címszóval, kísérőlevéllel, ajánlottan erre a címre:

Magyar Ügyvédi Kamara, Székhely: 1055 Budapest, Szalay utca 7.

Telefon: +36-1-311-9800, +36-1-331-1773,

Telefax: +36-1-311-7867

E-mail: muk@muknet.hu

2020. szept. 22. 11:09
 34/65 anonim ***** válasza:
100%

én is megszorongatnám ennek az ügyvédnek a tökeit. feltéve, hogy valós személy..

nem lehet, hogy egy újabb, idősekre specializálódott maffia ténykedésének vagyunk tanúi.?

2020. szept. 22. 11:10
 35/65 anonim ***** válasza:
95%

Nem olvastam végig a válaszok, de nem érdemes foglalkozni a témával.

1. Ugyanis rokontartás csak akkor jár(na), ha a mama önhibáján kívül nem tud megélni, azaz nincs már keresöképes korban vagy orvosilag igazoltan munkaképtelen. (feltételezem, hogy még nem nyugdíjas)

2. A rokontartást csak akkor ítélik meg, ha aza tartásra kötelezett saját vagy családja megélhetését nem veszéylezteti - ez kiskorú esetében eleve nem jöhet szóba.

3. Ha a szülö nem tartotta a kapcsolatot a tartásra kötelezettel, akkor ezzel érdemtelen, azaz semmiféle tartási kötelezettségröl nincs szó.

4. Szülötartásra csaka gyerek/unoka kötelezhetö eleve, más nem.

Magyarul, a nyanya követelése semmilyen szempontból nem jogos, ezért nem is kell vele foglalkozni!

2020. szept. 22. 11:26
 36/65 anonim ***** válasza:
100%
Kizártnak tartom, hogy ügyvéd ilyet írjon.
2020. szept. 22. 12:09
 37/65 anonim ***** válasza:
100%
hová lett a kérdező...???
2020. szept. 22. 12:10
 38/65 anonim ***** válasza:
23%

Hogy belefutott mindenki egy kamu kerdesbe...🤣😂

Ez csak egy ujabb olyan poszt, ahol az anyos a celtabla es lehet szidni mindenki anyosat IS...

2020. szept. 22. 12:31
 39/65 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, aztán majd írd meg, hogy mi volt az anyós reakciója, mikor közölted vele, hogy nagyon rossz fele tapogatózik, mert amit ő akar ilyen formában nem létezik. :D
2020. szept. 22. 15:07
 40/65 anonim ***** válasza:
92%
38: de végül nem lett belőle anyósok szidása, csak ügyvédeké... :-D
2020. szept. 22. 15:12
1 2 3 4 5 6 7

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!