Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Normális volt anyósom? Az...

Normális volt anyósom? Az unokáját akarja perelni eltartásért!

Figyelt kérdés

Tegnap vettem át egy ügyvédi levelet amiben az állt hogy a (kiskorú)lányom mint legközelebbi hozzátartozó köteles pénzben vagy természetben segiteni a mamát rokontartásra hivatkozva. Ha nem tesz eleget neki akkor bírósagi útra terelik az ügyet.

Mivel én vagyok törvényes képviselője nekem kéne fizetnem v ellátnom őt.

De elváltam a fiától nekem ez a nő idegen jogilag. A volt férjem meghalt-a válás után.

Volt anyós a lányomra sose volt kiváncsi. Mindig azt hangoztatta hogy nem is a fiától van.

2020. szept. 22. 08:50
1 2 3 4 5 6 7
 11/65 anonim ***** válasza:
97%
Nem tudja bíróságra vinni. Már leírtam, kiskorút csak a saját vérszerinti gyermeke részére fizetendongyermektartasert lehetne perelni, azt is csaka törvényes képviselőn, vagyis rajtad keresztül. Még ügyvédi felszólítás, vagy birosagi idezes se jönne neki, csak neked az ő nevevel
2020. szept. 22. 09:05
 12/65 anonim ***** válasza:
90%
Csak logikusan gondolj bele... a gyereknek nincs bevétele, miből adjon? Az szíve joga, hogy az örökségével azt csináljon amit akar, adja el a házát, szabaduljon az ingóságoktól, és akkor lesz pénze.
2020. szept. 22. 09:06
 13/65 A kérdező kommentje:
Mivel a gyereknek nincs bevétele volt anyósom arra menne hogy maid én fizetek
2020. szept. 22. 09:08
 14/65 anonim ***** válasza:
90%
Nem a bevetel a lenywg, hanem hogy kiskorú. Kiskorút nem lehet rokontartasert perelni. Jelen esetben pl epp a kerdezo perelhetné gyermektartasdij miatt az elhuynt férj helyett - amennyiben a gyerek nem kap arvasagit
2020. szept. 22. 09:13
 15/65 anonim ***** válasza:
98%
de te nem vagy köteles fizetni. nem vagy vér szerinti hozzátartozója
2020. szept. 22. 09:14
 16/65 anonim ***** válasza:
99%
Én még az ügyvédet is bepanaszolnám a kamaránál etikai vétség miatt. Ekkora baromságot. Ez bíróságig biztos nem jut el.
2020. szept. 22. 09:27
 17/65 anonim ***** válasza:
99%
Még nem olvastam végig a kommenteket, de én szinte kizártnak tartom, hogy egy ügyvéd ilyen levelet megírjon. Ugyanis jogilag nonszensz.
2020. szept. 22. 09:34
 18/65 anonim ***** válasza:
98%
16: PONTOSAN!
2020. szept. 22. 09:34
 19/65 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem kamu a történet, nekem még az is eszembe jutott, hogy a "kedves" mama odahamisított egy ügyvédi aláírást...? Vagy rendes pecsétes, fejléces levél jött?
2020. szept. 22. 09:36
 20/65 anonim ***** válasza:
100%
Mi az, hogy "az örökség bezzeg kellene?" Az törvény szerint neki JÁR. Mégpedig a kiesett örökös (a lányod apja) helyén.
2020. szept. 22. 09:50
1 2 3 4 5 6 7

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!