Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Normális volt anyósom? Az...

Normális volt anyósom? Az unokáját akarja perelni eltartásért!

Figyelt kérdés

Tegnap vettem át egy ügyvédi levelet amiben az állt hogy a (kiskorú)lányom mint legközelebbi hozzátartozó köteles pénzben vagy természetben segiteni a mamát rokontartásra hivatkozva. Ha nem tesz eleget neki akkor bírósagi útra terelik az ügyet.

Mivel én vagyok törvényes képviselője nekem kéne fizetnem v ellátnom őt.

De elváltam a fiától nekem ez a nő idegen jogilag. A volt férjem meghalt-a válás után.

Volt anyós a lányomra sose volt kiváncsi. Mindig azt hangoztatta hogy nem is a fiától van.

2020. szept. 22. 08:50
1 2 3 4 5 6 7
 1/65 anonim ***** válasza:
71%

Szepntprtenet, kar hogy tobb sebbol verzik. Tegyük fel elhiszem, hogy igaz a történet, bár konkrétan kizárt, hiszen kiskorút nem lehet rokontartasert perelni, így egyetlen ügyvéd sem írna ilyen levelet.. Amúgy milyen levél ez? Csak mert tartásdíj iránti pernél eleve nem az ügyvéd keres meg, hanem a bíróság idez be a perre.

Jogilag valóban beperelhetné, hiszen a legjkoelebbi verrokon perelhető rokontartasra. A pert azonban alapból el fogják utasitani, hiszen kiskorú az alperes.

2020. szept. 22. 08:54
 2/65 A kérdező kommentje:
Sima ügyvédi levél. Ha nem tesz eleget a lányom a benne irtaknak akkor mennek bíróságra.
2020. szept. 22. 08:56
 3/65 A kérdező kommentje:
Lehet azt hiszi a mama és az ügyvédje higy beijedek és fizetni fogok?
2020. szept. 22. 08:57
 4/65 anonim ***** válasza:
99%

menjenek. mit akar a lányodról lehúzni? a családi pótlékot? vagy az árvasági ellátást? neki nincs még saját bevétele..

hány éves a lányod?

2020. szept. 22. 08:58
 5/65 anonim ***** válasza:
97%
Mégis hogy tesz eleget rokontartasnak egy gyerek? Sehogy. Egyetlen esetben lehetne perelni, de akkor sem őt, hanem téged, ha gyermeke születne a lányodnak, az apa nevelne őt pedig gyermektartásdíjra köteleznék. Ez esetben rajtad keresztül perelnék a gyereked, te lennel a kötelezett a nagykorusagaig, igy neked kellene fizetned helyette. De rokontartasnal ilyen nincs. Plusz olyan kulonleges feltételei is vannak, aminek a nagymama eleve nem tesz eleget, hiszen ha azt írod, nem kíváncsi a gyerekre, akkor nincs kapcsolattartás, ergo érdemtelen rá.
2020. szept. 22. 09:00
 6/65 A kérdező kommentje:
15 éves. Tegnap dühömben felhivtam a volt anyósom szellemileg ép egyébként. Jól összevesztünk. Számonkértem hogy mi ez a levél,ő annyival elintézte hogy az örökség az bezzeg kellene. Mondtam akkor adja el a drágalatos palotáját es fizessen be otthonba
2020. szept. 22. 09:01
 7/65 anonim ***** válasza:
97%
Egy ügyvéd jól behúzta a nyanyától a lóvét a semmire, legyen ez az elégtétel neked :) nem lesz belőle semmi, nyugi.
2020. szept. 22. 09:02
 8/65 A kérdező kommentje:
Akkor nincs okom aggódnibha mégis bíróságra viszi az ügyet?
 9/65 anonim ***** válasza:
26%

Kamukérdés.

Még a legidiótább ügyvéd is egy pillanat alatt megtalálja a jogszabályban, hogy kiskorút nem lehet rokontartásért perelni.

10/65 anonim ***** válasza:
98%
Ha nem mese, akkor sem kell aggódni, semmi nem lesz ebből, csak korberohogik. Ha valóban irt ilyen levelet egy ügyvéd, az csak a pénzre ment, amit anyósod fizet neki. Nem lesz per se.
2020. szept. 22. 09:03
1 2 3 4 5 6 7

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!