Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Hogy mondjam meg anyósnak,...

Hogy mondjam meg anyósnak, hogy elég nekem náluk egy hét?

Figyelt kérdés

Vendégségben vagyok náluk, és mindig nagyon kedvesen marasztal. Ellentmondást nem tűrően. Ezalatt azt értem, hogy a "naaa maradj még egy hetet"-re egyszerűen nem tudok mit mondani. Azt mondtam, vasárnap lesz az anyák napja, szeretnék hazamenni felköszönteni anyukámat. Szerinte ez bőven elég telefonon, biztos meg fogja érteni, ha inkább maradok egy hetet, és egyszerűen csak akkor hallgatott el, amikor azt mondtam, hogy oké, beszélek az otthoniakkal telefonon. Komolyan nem tűr ellenkezést, brutálisan kedvesen csinálja, de egy nagy áthatolhatatlan fal a nő.

Tudom tök apró probléma, másnak ezerszer nagyobbak vannak, de mégis mit mondjak neki? Nem akarok náluk maradni egy hétnél többet. Haza kell mennem gondozni az állataimat (jelenleg anyám gondozza őket, és kedves tőle, de nem pakolnám rá ezt a terhet), és jön az anyák napja is. Ezenkívül náluk nem igazán szeretek élni, mert simán más az életstílusunk (más ételeket eszünk, más a bioritmusunk, mások a mindennapi elfoglaltságaink, a takarítási szokásaink (ők kicsit igénytelenek) stb. Simán csak otthonosabban érzem magam otthon. Na ezt mégis hogy mondjam meg? Az állatgondozás és az anyák napja mint kifogás nem működik.

Mivel nagyon kedves emberről van szó, egy pillanatig nem akarom megbántani azzal, hogy "na mama én így gondolom, az lesz amit mondok", azt akarom, hogy megértse.

2020. ápr. 29. 21:02
1 2 3 4 5
 21/50 anonim ***** válasza:
100%
Szamomra nem ott kezdodik a kedvesseg, hogy valaki rameroszakol olyat, amit nem akarok, akarmilyen mezesmazasan teszi is ezt. En a helyedben kedvesen, de hatarozottan megmondanam, hogy koszonom Gizi neni a meghivast, de van anyukam, aki var es allataim, akikrol gondoskodnom kell.
2020. ápr. 29. 22:13
 22/50 A kérdező kommentje:
Hű, én a problémámra vártam javaslatokat, nem pedig annak a fejtegetését, hogy vajon milyen lehet a családi állapotom. Megjegyzendő: nem teljesen mindegy? Kinek van türelme meg ideje ilyeneket hazudozni?
2020. ápr. 29. 22:32
 23/50 A kérdező kommentje:
Csak hogy a javaslatokra is reagáljak: ezeket mind megmondtam, ilyenkor bekapcsol végtelenítve a "meg lehet azt beszélni, maradj még" lemez. Tényleg szeretném, hogy megértse a dolgot, mert egy végtelenül szeretetreméltó, kedves nő, akivel nem akarom éreztetni, hogy nem szívesen vagyok nála. Amíg meg nem érti, hoyg nekem fontos, hogy hazamenjek, azt fogja gondolni, hogy direkt lelépek.
2020. ápr. 29. 22:34
 24/50 anonim ***** válasza:
100%
Így: "Icuka néni haza kell mennem hétvégére, mert ez+az" mondja, hogy meg lehet beszélni blabla, erre te "persze, tudom, tudom, de sajnos el kell mennem mindenképp, mert anyukám nem tudja tovább vállalni az állatokat, kéri hogy együtt töltsétek a hétvégét, bármi, ..."
2020. ápr. 29. 22:50
 25/50 A kérdező kommentje:
Rajta vagyok. Most hümmög, hogy majd meggondolom magam hétvégéig.
2020. ápr. 29. 22:55
 26/50 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem pedig ne azt mondd neki, hogy el kell menned ez+az miatt, hanem allitsd kesz tenyek ele. Mondd azt, hogy elmesz, veletlenul se hagyj tamadasi feluletet szamara. Ha ugy adod elo, hogy kell, akkor az ugy johet le a szamara, hogy nem fulik hozza a fogad, ezert figyelj a megfogalmazasra.
2020. ápr. 29. 23:12
 27/50 anonim ***** válasza:
95%

Határozottan mond meg neki, hogy te élő én szeretnéd édesanyámat felköszönteni. Gondolom eddig sem hagytad ki, és most sem szeretnéd csak anyós miatt. És legyél következetes. Amit kimondassz, azon ne változtass. Azok csak kiskapuk, ami neki jó.

És még valami, bár tudom ezt nem kérdezted. Ha gondolkoztok babán, akkor előtte anyóst rakjátok helyre, mert lehet most kedves, meg aranyos, de mikor gyereked lesz, akkor mindenbe bele fog szólni. Akkor nem biztos, hogy ugyanilyen véleménnyel leszel majd róla.

2020. ápr. 30. 00:41
 28/50 A kérdező kommentje:

Tudom, gondolkozok már ezen. Alapból az ország két végén vagyunk, és Pest a közös pont. Én külföldre akartam menni, az anyós nyomására maradtunk Magyarországon. Ezt a részét megértettem, mert ők nagyon közel állnak egymáshoz, és a páromon komolyan láttam, hogy maradni akar, ill. rosszul érezné magát, ha repülőre kellene ülnie, hogy lássa a családját. Ezzel úgy voltam, hogy ilyen mértékben nekem nincs jogom beleszólni a vágyaiba, ha ő maradna az anyjához közel, maradjon. Ettől nem leszek se papucs se gyenge jellem, ellenben tisztelem a férjemet. (Ellenkező esetben meg ő lenne a papucs..:) szóval a rosszindulatú kommentelők kíméljenek).

A többi dolog még odébb van. Babát egyelőre nem tervezünk. Viszont ha a lakásvásárlásig jutunk, próbálok olyan települést keresni, ami messze van tőlük, hogy ne tudjon csak úgy átugrani, egyelőre eddig jutottam.

Egyébként a hazamenetel mindig kardinális kérdés nála, vég nélkül tud lamentálni azon, hogy melyik napszakban indulok és miért nem maradok még.

2020. ápr. 30. 02:00
 29/50 anonim ***** válasza:
100%

Kérdezd meg, hogy neked/magának hogy esne , ha a fia csak felhívna/felhívná telefonon anyák napján?

Egyénkent ez a nő nem jóindulatú, hanem nyomulós és agresszív. Minden normális ember megértené, hogy anyukádhoz akarsz menni anyák napján. Karácsonykor mi van? Azt engedi, vagy akkor is elég a telefon?

2020. ápr. 30. 05:00
 30/50 anonim ***** válasza:
92%

Katineni, péntekén haza megyek. Ennyi. Akármit mond erre, ugyanezt válaszolod. És pénteken mész.

Mondjuk igencsak agyatlan dolog, amit a férjeddel csináltatok, de mindegy.

2020. ápr. 30. 06:24
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!