Anyósnak hogyan mondjam meg, hogy nem akarom nála hagyni a kicsit?
A férjednek kell leszerelnie, az ő anyja. Megmondani, hogy köszönjük anyu a tanácsot, nagyra értékeljük, de a gyereknek mi vagyunk a szülei, és a saját elveink szerint szeretnénk felnevelni. Lehet, hogy én 3 hónaposan vígan ettem a pörköltet, de már más idők járnak, és ismétlem: mi döntünk, miénk a felelősség.
Ha pedig duzzog, akkor majd megbékül. De ha mindig mindent ráhagytok, akkor később már lehetetlen lesz leszerelni.
Egyszerű nem hagyod nála.
Ha vásárolni mentek akkor viszed a kicsit, ha a párod nem tudja megoldani.
Ha pedig egyéb teendőid akadnak azokat egyeztessétek össze a pároddal, hogy el tudd intézni.
Amúgy meg beszéljetek vele, ez mindennek az alapja.
Nem tudom, hogy 1 éves koráig ráhagynám- e másra a babát...nekem azt mondták, hogy igény szerinti szoptatásnál 6 hónaposan lehet kezdeni a hozzátáplálást.
Ha mindenképpen a nagyira kell bízni akármennyi időre is, a szájába rágnám, hogy mikor mit adjon neki enni, amit természetesen én vinnék oda. És persze nekem van ehhez egy támogató férjem, aki nem fél kiosztani az anyukáját, ha ő direkt az ellenkezőjét teszi, mint amit mi kérünk.
Állj ki a kicsid mellett, különben rossz vége lesz!
Ne tudd meg, mi panaszt végig kellett hallgatnom eddig jópár anyukától a nagyik miatt(bébiszitter vagyok, és van két sajátom is)
Majd ha elég idős lesz a gyerek, akkor maradhat mamival. Minden másra keress inkább bébiszittert.
Egyszerűbb és azt ad a gyerekednek amit megengedsz.
az anyosomat a férjemmel egyutt megkértuk, hogy mit hogyan.. nem biztam semmit se a véletlenre :DD
babaviz, cumisuvegbe adagolva, tejportarto az is adagokban, kaják felcimkézve, reggel-délben-este..mi uzsonnára, mi tizoraira.. anyosom elég koszos asszony, ugyhogy addig-addig mig egy ures szobát (ami lomtárnak volt használva) felujitottunk és berendeztem gyerekszobának (kiságy, pelenkázo, szekrény, szonyeg, lámpa, játékok..stb.- minden hétvégén kitakaritom)
ezekre azért volt szukség, mert itt 4 honap szulési szabadság van és utána vissza kell menni dolgozni. igy heti 3 napot a fiam ott van a nagymamánál.
Az én anyósom ugyanez. Én is messze vagyok a szülővárosomtól, de én akkor sem bíztam anyósomra a kicsit sem akkor, sem most,ennek sok oka van, hosszú lenne leírni. Megoldottam, megoldottuk a férjemmel.
Mikor kérdezte, kérdezi hogy mikor vigyazhat rá, azt válaszolom, hogy amíg mi meg tudjuk oldani, addig nem kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!