Hogyan mondjam el anyósnak sértődés nélkül (akivel együtt élünk) hogy ne ő döntse el helyettünk az eljegyzés és összeiratkozás időpontját?
Mi az az összeiratkozás?
Mi az, hogy MAGYARBAN??? Légy szíves, tiszteld már meg az országunkat, ahol -elvileg- te is születtél. Meg amúgy is.
Egyrészt ha külföldre készülsz férjhez menni,akkor kénytelen leszel az ottani szokásokhoz is alkalmazkodni.
Másrészt ezt nem csak neked egyedül kell megbeszélned anyóssal,hanem a pároddal együtt.
Kérlek ha már magyarul írsz...
Nem magyarban,hanem Magyarországon!
Mi sz,hogy összeiratkozás???A házasságra gondolsz??
Kérdésre válaszolva.
Költözzetek külön anyóstól,álljatok a lábatokra.
A másik,a párod álljon a sarkára és mondja meg az anyjának,hogy ti majd eldöntitek,hogy mikor,hol,és miben!!!
A sok magyarkodónak: tiszteld meg az országodat, meg az anyanyelvedet azzal, hogy tiszteletben tartod és elfogadod azt, hogy vannak a magyar nyelvben nyelvjárások, amik egyenrangúak egymással és vannak különböző hagyományok és szokások. Ti tartjátok magatokat magyarnak? Nem is ismeritek a nyelvet rendesen! Semmi baj nincs azzal a kifejezéssel, hogy "magyarban". Ezt sok helyen mondják így. Más országokra is (pl. "olaszban"). Aki ezzel nem ért egyet, ne dumáljon már ilyesmiről.
Fogalmam sincs, mi az az összeiratkozás, de teljesen nyilvánvaló, hogy a kérdező határon túli vagy egy olyan magyarországi tájról származik, ahol van ilyesmi, de máshol nem ismerik.
Látom, hogy hét éves a kérdés, de hátha idetéved valaki, és ő sem tudja, mi az az összeiratkozás.
Az egy sima, anyakönyvvezető előtti esküvő. Nincs templomi szertartás.
Magam is magyar vagyok, és Magyarországon élek. Ha valaki egy magyar fórumra ír, azért próbálja már meg, hogy Magyarországot ír a "Magyarban" helyett. Hallottam én is az "olaszban" voltunk, "spanyolban voltunk" kifejezéseket, ezek semmiképpen nem tájszavak, mivel magyarországi, azon belül pedig budapesti magyarok mondták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!