Itthon vannak hugomék, és ebéd lesz nálunk, de a pároméknál is minden vasárnap összejövetel van, és párom mindenképpen el akar menni hozzájuk! Hogy mondjam meg neki és a drága anyosnak ugy hogy ne sértődjenek meg hogy én inkább a családommal lennék?
A kerdesbol - talan tevesen - azt veszem ki, hogy a hugodek ritka vendegek nalatok, mig az anyoseknal hetente van osszejovetel. Meg kell erteniuk, hogy most az egyszer a sajat csaladoddal akarsz lenni, elvegre termeszetes, hogy a "rangsorban" elorebb allnak, raadasul nem is vagytok egyutt hetente, mint a parod csaladjaval.
Ezt minden normalis embernek meg kell ertenie.
Ez nekem annyira egyértelmű, hogy igazából nem sokat magyarázkodnék. Nem is kell. Csak elmondod ezt, amit itt leírtál: "Itthon vannak a húgomék, ebéd lesz nálunk, ezt a vasárnapot velük töltöm."
Szerintem minden józan paraszti ésszel rendelkező ember megérti ezt, főleg, hogy írod, a vasárnapokat rendszeresen a párod szüleinél töltitek. Mindkét család ugyanolyan fontos, az nem megoldás, hogy folyamatosan az egyikkel vagytok és engedélyt kell kérni, hogy kivételesen családi összejövetelnél a másikhoz menjetek. Nekem inkább az lenne furcsa, ha ezt külön magyarázni kellene anyósoméknak, illetve ha a férjemnek nem akarna elkísérni.
Szerintem,ha a párodéknál tényleg minden hétvégés ez a program,akkor mondd meg,hogy most azt szeretnéd ha hozzátok mennétek ebédre.Főleg,ha a húgodékat ritkán látod.Emiatt igazán nem sértődhetnek meg.Ha meg a párod a saját családjával szeretne lenni,akkor tényleg menjetek külön.
Anyósnak nem hiszem,hogy magyarázkodni kellene,ezt megértheti.
Igen, mi történt?
És mellesleg ha minden hétvégén anyósnál ülnék a párommal, azt is sérelmezném, ha egyszer nem tudna erről lemondani az én családom kedvéért. Olyan borzasztóak ezek a hülye kialakult szokások meg a kapcsolatokban ilyen szinten jelen lévő alá-és fölérendeltségi viszonyok...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!