Hogy mondjam meg anyósnak, hogy elég nekem náluk egy hét?
Vendégségben vagyok náluk, és mindig nagyon kedvesen marasztal. Ellentmondást nem tűrően. Ezalatt azt értem, hogy a "naaa maradj még egy hetet"-re egyszerűen nem tudok mit mondani. Azt mondtam, vasárnap lesz az anyák napja, szeretnék hazamenni felköszönteni anyukámat. Szerinte ez bőven elég telefonon, biztos meg fogja érteni, ha inkább maradok egy hetet, és egyszerűen csak akkor hallgatott el, amikor azt mondtam, hogy oké, beszélek az otthoniakkal telefonon. Komolyan nem tűr ellenkezést, brutálisan kedvesen csinálja, de egy nagy áthatolhatatlan fal a nő.
Tudom tök apró probléma, másnak ezerszer nagyobbak vannak, de mégis mit mondjak neki? Nem akarok náluk maradni egy hétnél többet. Haza kell mennem gondozni az állataimat (jelenleg anyám gondozza őket, és kedves tőle, de nem pakolnám rá ezt a terhet), és jön az anyák napja is. Ezenkívül náluk nem igazán szeretek élni, mert simán más az életstílusunk (más ételeket eszünk, más a bioritmusunk, mások a mindennapi elfoglaltságaink, a takarítási szokásaink (ők kicsit igénytelenek) stb. Simán csak otthonosabban érzem magam otthon. Na ezt mégis hogy mondjam meg? Az állatgondozás és az anyák napja mint kifogás nem működik.
Mivel nagyon kedves emberről van szó, egy pillanatig nem akarom megbántani azzal, hogy "na mama én így gondolom, az lesz amit mondok", azt akarom, hogy megértse.
Tudod csak azzal lehet ezt megtenni aki hagyja is. Te hagyod, hogy az anyósjelölt rád telepedjen.
Akármennyire akaratos, neked is annak kell lennie.
Közlöd vele, hogy
- Nagyon aranyos Marika néni, de pénteken megyek. Anyák napján illik az édesanyám elé állni, és ezt nem fogom egy telefonnal lerendezni. Gondolom Marika néni sem örülne, ha a fia csak telefont venné fel anyák napján. Ugye?
Pénteken meg összepakolsz , és mész.
Gondolom nem szegezz a homlokdra egy pisztolyt, hogy márpedig nem mész sehová--
Állj a sarkadra, mert ha most ilyen nyuszi vagy, később még jobban rádtelepedik.
Először is őrülök neki, hogy kedves anyósod van, én is remélem, hogy egyszer egy ilyen kedves, őszinte anyósom lesz. :) Másrészről viszont úgy érzem, hogy anyós egyedül érzi magát, ezért szeretne ott tartani titeket (gondolom a párod is ott van). És mivel érzi, hogy te vagy az önzetlenebb, a megértőbb, rád tud jobban hatni.
Én a helyedben vennék neki egy szép ajándékot és hazajönnék a saját családomhoz.
Férjed hol van a történetben? Ő maradna végtelenségig?
Nekem elég indok lenne az is, hogy várnak otthon az állataim, nemhogy az édesanyám! :DDD
Máskor úgy kéne csinálni, hogy indulás előtt telefonon tisztázzátok, mikor értek oda, és melyik nap mentek haza. Utána meg arra hivatkozni, hogy így szerveztétek meg a dolgaitokat.
Amúgy ismerem ezt a "nagyon kedves, de nem lehet neki ellent mondani" embertípust. Undorító! Erőszakos, csak leplezi. Mihelyt kerek-perec ellentmondasz neki, ki fog jönni belőle az erőszakosság, erre készülj föl előre!
Kérdező, te nem dolgozol, hogy csak úgy ott tudsz maradni plusz napokat, heteket??
Mindazonáltal a többiekkel értek egyet! Ne hagyd magadat manipulálni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!